Tuesday, July 9, 2013

gonna end soon.


salam olls.
I mean all(s), not dolls.


celik, pejam and celik balik, my 3rd semester gonna end soon.
got another 1 paper left untuk diredah sebelum pulang ke desa berpuasa dan berhari raya.
yup, diredah after I dah hancurkan the other 6 before this.
T_____T


apa yang sedih pasal nak end of semester ni ?


First.
 Jawab paper Law main-main.

- Well actually mana ada main-main lah ! I blur je !! just blur, not more than that. actually, I do prepare for this paper. tapi memang masuk je hall masa nak jawab tu, everything's gone. oh whyyy ??? why this happen to me ?  just hope that I'll pass this paper walaupon tidak se-cemerlang gemilang terbilang mana. mak tak kisah dah noks, as long as I pass.


Second.
Semester depan dah tak boleh nak pilih kelas.

- Haa. ni lagi satu masalah. *keluarkan patung, cucuk-cucuk dengan jarum (voodoo)*
 since my faculty rajin sangat arrange kelas mana yang students mereka patut duduk, so me as a student kena lah patuh, taat, pasrah, redho with this decision. though I am sad tak dapat nak sekelas dengan member-member lain, when I think back, there's something make me feel great about this.
 ehem. if you know what I mean. mihmihmih.


 Third.
Puasa tanpa keluarga di sisi.

-Member-member Law, Economy, Language, Masscom, Architecture, Engine, Medic semua dah pulang ke kampung halaman memasing, and I'm still here waiting for another one paper. rasa loser gila ! 


but heyy.
apa ada hal semua ni ? life must go on right ?
chill lah.
*padahal lepas jawab paper Law hari tu dah rasa nak balik rumah, nangis. mujur Mal ajak pergi karok. chill konon.*


oh, sebelum terlupa,
nak wish Selamat Berpuasa to all muslims.
may Allah accept all our prayers in this Ramadhan.
Ramadhan kareem.


p/s: Jangan korek hidung dalam-dalam dengan nikmat, jangan kentut dalam air woi. batal puasa !


till then, adios !
=]

Monday, March 25, 2013

kak Amie's wed.


salam donia !

these are some of the pictures
sekitar my second sis punya wedding.

yup, I know.
its kind of late to upload this now.
but hey, who cares ?
:P























sekian.

:)


Monday, February 18, 2013

comeback !


salam u'olls.

buat comeback ?
ceh, nak buat comeback konon.
kau ingat kau retiss ? ada album lagu bagai ?
 puih seketul !

less than 2 weeks lagi sem baru nak start dah.
my third sem will start soon !!
*tanda seru untuk tunjuk betapa eksaited*


and for this one and half months semester break, I can say that nothing special happened.
I'm just living in my normal life dekat rumah.
kemas kemas rumah, masak masak and stuff.
as what majority of maids are doing. boo !


and for kisah result sem 2, 
well, agak mengecewakan. 
terserlah penurunan dari segi jumlah pointer di situ.
I think it's about 0.24 if I'm not mistaken.
yeah,  ianya agak teruk even aku sendiri tak expect my pointer will drop banyak macam ni.
but then, I passed all the subjects and 3.0 above !
one big YEAY for me.  :)
alhamdulillah.


sorry mak, ayah.
I can't make it happen last semester.
in sha Allah jika Allah izinkan, next semester ye ?

apa-apa pon, semoga dipermudahkan otak ini untuk senang terima dan belajar pada semester hadapan yang semua sudah sedia maklum akan ada 9 subjek kesemuanya untuk diharungi.
what a big number mannn !



I can do it and I will do it, for sure !
in sha Allah. 
;)




Sunday, December 30, 2012

study week, semester 2.


sharing this with you.


this is real.
this is me.

know what ?
till now, I don't even touch any of my book.
It's study week mannnn !
I mean, why am I becoming so lazy like this ??!

well actually I'm not lazy, I'm just on energy saving mode. (Y)


when the time comes with mood, then I'll start open up my books to study.
because right now, I can't bring my self to read anything.
yeaahh, seriously !

so for me, there's no point to force my brain to accept those things for this moment.


"when you have to study, even the ceiling looks more interesting."
-_______-"

TRUE !

Friday, October 19, 2012

tolong cermin diri sendiri.





NAHHH !
kalau agak-agak dah tak mampu sangat nak pergi beli cermin dekat MyMydin ke Speedmart,
ni haa, besar lagi aku bagi kau cermin.

tolonglah cermin diri tu sendiri sebelum pungpang pungpang bercerita dan mengata orang lain.
kau ingat kau bagus sangat ?


S.A.B.A.R.


THEY SAID,

 
" sabar subur, tak sabar masuk kubur "


Sabar aku...
bila aku marah dekat someone, aku tak bagitahu.

bila aku tak suka seseorang, aku tak tunjuk.

bila orang carik gaduh dengan aku, aku tak melawan balik.

bila orang cakap ayat yang menyentap aku, aku diamkan.
 

memang orang akan cakap, aku ni senang dipijak, senang dipergunakan.
 . 
.
.
.
.
semua ini sebab nak jaga hati orang,
sebab aku masih ada kesabaran.

tapi jaga-jaga,
 when I lost my patience, I will be inverse from what I've stated above.
everything will be vice versa.
.
.
.
.
.
jangan pelik bila aku bagitahu direct dekat kau yang aku tak suka kau.

jangan terkejut bila aku tunjuk / buat muka menyampah dekat kau everytime kita jumpa.

dan jangan terperanjat bila aku lawan balik apa semua yang kau cakap disulami kata-kata yang kurang enak didengari.

serta perkara-perkara lain yang aku tak pernah buat sebelum ni dekat engkau, jangan nak terkesima sangat bila aku buat.


sorry to say.
jangan ingat aku diam, aku berlembut-lembutan dengan kau ni,
 aku "suka" sangat berkawan dengan kau.
aku "bahagia" sangat rasanya berkawan dengan kau okayyy.

therefore, 
sementara aku masih ada kesabaran ni, 
sementara aku masih boleh tahan ni,
please change your attitude. 

bukan untuk aku, tapi untuk diri kau sendiri.
supaya kau akan dapat lebih ramai kawan macam orang normal biasa.

carik kawan yang baik, jadi kawan yang baik.
:)



Saturday, September 8, 2012

new semester.


hey new semester !
ahlan wasahlan.

my new semester will be filled with...
.
.
.
.
.
new resolutions
.
.
.
new hope
.
.
.
new house
.
.
.
new housemates
.
.
.
new roomate
.
.
.
new classmates
.
.
.
new lecturers
.
.
.
new surrounding
.
.
.
and
.
.
.
hopefully
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
new boyfriend. maybe ?

LOL.
* tak payah nak gatal sangat *


guys, let's start our semester with BISMILLAH.
:)