Tuesday, December 28, 2010

oh elaun oii..!


mana dikau weh??
bila mau masuk??
penat aku tunggu kau weh..

tau tak, kehidupan aku tanpa kau..
"kais pagi makan pagi, kais petang makan petang"
kalo tak mengais, tak makan lah aku..
*dah macam ayam lah pulak main kais-kais*

and now, aku berpegang pada prinsip..
"no allowance, no study!"
get it?!
*waah gitu! threatening UiTM nampak?*

 mampuhgi! 
*marah betul nih! [mood berubah-ubah?? gunalah libresse]*



Monday, December 27, 2010

mid sem break yang sangat busy (!)


rasa macam nak mengeluh panjang lah..
hhhaaaaiiihhhhhhhhh~

penat dan sangat-sangat penat!
mana tak penat weh, aku nih dah diperlakukan macam robot!
*ceawaahh! ayat....*

okeh, aku start cuti hari tuh hari jumaat 24/12/2010..

jumaat tuh free lagi.. tuh yang aku berfoya-foya duduk kat rumah tuh..
langsung tak sentuh buku masa tuh.. almaklum lah, cuti kan baru start..
tak payah nak tunjuk skema sangat study sume kann.. hehe..

next, sabtu 25/12/2010..
temankan mak pegi klang.. member sekolah dia kahwinkan anak..
penat.. macam-macam public transportation aku naik..

26/12/2010
ke negeri sembilan..
sepupu mak kahwinkan anak..
macam yang orang selalu kata, sambil menyelam garuk kaki..
alang-alang dah sampai negeri sembilan tuh, jalan-jalan lah sikit kat tempat-tempat rekreasi..  ;)

27/12/2010
pegi temankan kak jenna buat medical check up + x-ray..
sumpah penat nak mamp** ulang alik from one place to another..
*u owe me one kak jenna! lain kali temankan aku pulak pegi shopping kat times square*  hehe..

28/12/2010
ada appoinment mata dekat klinik optometri UKM 
*haa.. jangan main-main.. family aku nih tak main lah check-check mata kat kedai spek mata sume nih.. terus pegi refer kat dokter tau*
tak payah lah nak koya sangat kann?

29/12/2010
plan aku untuk ke times square dan jalan tar dengan che mat..
dah macam-macam dah members merbokan aku kirim nih..
anak tudung lah, t-shirt lah..
*ingat aku nih penjual tudung part time ke kat jalan tar tuh?*
ceaawaahh! main-main je lah mal.. jangan rasa bersalah pulak..  ;)

30/12/2010
berkemungkinan akan adanya sesuatu berlaku di rumah aku nih..
kenduri ke apa ntah..
pasti akan busy.. DAN PENAT!

31/12/2010
SATU-SATUNYA HARI YANG FREE DARI SEBARANG AKTIVITI!!
masa hari nih lah aku nak berhempas-pulas menyiapkan sume assignments yang melambak-lambak tuh..
+ nak kena study untuk first test lagi..
*sempat ke satu hari je nih??* haih~

1/1/2011
cantik jugak tarikh nih kan?? nak kahwin lah masa nih nanti!
carikkan aku calon please! hehe.. *gatal benor aih!*
pada hari tersebut, aku akan kembali ke markas tentera kuh kembali..
UiTM Kedah kuh yang TERCHENTA!


haa.. packed sangat kan schedule aku..
dah rasa macam ahli politik pulak..
mesti the real ADUN Hulu Langat pon rasa macam apa yang aku rasa sekarang nih jugak kann?


so, satu je persoalannya sekarang..
BILA AKU NAK STUDY FOR MY FIRST TEST NIH???!!!


OMG!



 NAK KENA SIAPKAN ASSIGNMENTS LAGI???!!!

macam mana nih??  :(
Ya Allah, kau bantulah hamba-Mu ini untuk menjalani hari-harinya yang susah ini.. amin~


go lola go..! u can do it..!! don't ever give up!
insyaAllah~  ;)














medical check up!


perkara diatas nih bukan dibuat oleh aku ok..
akak aku yang buat medical check up..
nih nak cerita sikit lah pasal hari nih..

kitorang gerak dari rumah around 10a.m cam tuh lah..
then naik lah bas sampai cheras leisure mall..
then, ambik teksi kat sana untuk pegi ke pantai medical centre cheras..
bila dah sampai hospital tuh, kitorang pon masuk lah..
tanya dengan akak receptionist tuh kalau nak buat x-ray macam mana..
lepas tuh akak receptionist tuh jawab, " kalau nak buat x-ray kena ada permission form dari dokter, adik.."
lepas tuh kak jenna pon buat lah muka tenok dia tuh sebab dia tak buat medical check up lagi..
lalu berkata, " kalau buat medical check up kat sini kena charge berapa ek?"
"erm.. RM150 termasuk dengan x-ray sekali" *mak aihh! alahh, biasa lah tuh.. swasta maa*
"kalau buat x-ray je berapa ek?" *memang duit tak cukup masa tuh*
"kalau x-ray je, RM50"
"ohh.. tak pe lah, nanti kitorang datang balik" 

kitorang pon gerak lah pegi batu 9 untuk pegi klinik panel kami sefamily..
*jarak antara hospital tuh dengan batu 9 nih ade lah macam dari uitm kedah tuh nak ke tesco besar sungai petani nun*
dokter kat klinik panel family kitorang tuh cakap, " u boleh claim ye duit x-ray tuh nanti.. tapi RM25 je lah kami boleh bagi.. nanti lepas buat x-ray datang sini balik ye?" 

lepas dah siap sume hal kat klinik tuh, kami pon pegi lah balik hospital tuh..
buat x-ray selama beberapa jam.. aku pon tunggu cam orang dungu je..

then bila da settle, pegi batu 9 balik untuk amik claim tuh.. *berapa kali ulang alik daa*
lepas da ambik duit claim, kak jenna pon cakap,
"alin, jom pegi 7E jap beli air jom? aku haus lah.."
aku pon ikut je lah.. sebab memang tuh je pon tugas aku hari nih, mengikut je pungkoq buntut dia..
lepas dah siap beli air sume, tunggu lah bas untuk balik ke rumah..
sumpah penat nak mampus ulang alik banyak-banyak kali cam nih..

lepas dah naik bas, dah nak dekat sampai rumah dah..
tiba-tiba...
"ehh?? alin, x-ray aku mana ek?"
"haa?? apesal tanya aku pulak? kau yang pegang binatang tuh dari tadi"
"alaah, tertinggal kat 7E kott?"
"astaghfirullah hal azim kak jenna! kau nih lah kann.." *aku pon bengang lah jugak kan, tapi muka still cover bengang lagi tuh*
 kak jenna cakap, "kena pegi batu 9 balik lah nih.. tapi tak pe, biar aku sorang je lah yang patah balik nanti "
*thank god! aku da penat dah masa tuh*
lepas tuh, bila aku pikir-pikir balik, tak kan lah aku nak biarkan dia pegi sorang-sorang pulak?
dia tuh ntah lah manusia yang jenis abnormal + psycho sikit..
tadi masa pegi hospital and klinik tuh pon aku yang jaga dia.. bukannya dia yang jaga aku..
haih~ * patutnya kakak yang jaga adik, ini sudah terbalik pulak*

then, i got an idea..
"kalau ayah ada kat rumah karang, mintak ayah tolong hantarkan pegi batu 9 lah"
nasib baik masa kitorang da sampai rumah tuh ayah still ada kat rumah..
dia baru je nak keluar.. nak ke mana ntah si Bawi nih.. merayau aje kerja nya..
then ayah pon hantarlah kak jenna untuk ambik x-ray dia yang tertinggal tuh..
nasib baik tak kena sembur dengan ayah..
haih~ 
moral of the story:-
peleleh betul lah kau nih kak jenna!
cuba lah jangan KK sangat..
cool lah..


bawah nih gambar-gambar kami masa kat leisure mall tadi..
*sempat lagi bergambar-gambar tuh dalam waktu-waktu sengal macam nih*




di leisure mall..
gambar dia DUA dan gambar aku hanya SATU..
walhal itu camera handphone aku..!
ohh, lupe.. macam biasa lah..
kita share-share handphone nih kann??
teehee~










kami berkenduri kawen lagi dan lagi..



weh nok! ko tak ade citer lain nak story ke?
balik-balik citer pasal kenduri kawen je..

haa.. nih aku nak cakap sikit nih..
blog nih blog aku kan?
so, spaghetti bolognese aku lah nak tulis ape?
kau ape kesah?! *ayat nih cam nak mintak penampar pulak*


aku just nak tunjuk gambar je sebenarnye..
gambar mase kitorang yakni aku and family ke negeri 9 untuk makan lunch disana..
*almaklum lah, kenduri kawin kan makan free*
hehe.. nah!
sila cuci mata anda ye?



 aku bersama si kecil.. *ceaa, caption bajet saja padahal tak tau name budak tuh sape kann*
whatever lah janji kanak-kanak ini sungguh comel dan baik..
hehe..  ;p

adik nih senyap je sepanjang aku dukung dia..
sehinggalah... ~ ~ ~


dia tertidur dalam dukungan kuh..  *comel kann?*  ;)

well, just nak tambah sedikit info tentang diri aku..
aku sememangnye seorang yang gemarkan kanak-kanak..
and budak-budak pon senang nak ngam dengan aku..
nih bukan nak cakap propa ke ape nih.. kenyataan~
my dad pon cakap macam tuh jugak..
chemistry aku dengan kanak-kanak sangat amazing!
*ceaawaahh!*


tengok nih! jarang dapat tengok fenomena nih..
lembu-lembu melintas jalan untuk ke sekolah..
hehe..


haa.. banyak kann??
yang warna coklat-coklat tuh pengawas-pengawas perpustakaan diorang..
* memandai je buat spekulasi hangat kann*


sila baca advertisment tersebut..
Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Sembilan
*haa.. bagus! pandai jugak korang membaca ek? sila tepuk kaki masing-masing*


ini.. rasanya tak perlu diterangkan sudah..
beliau seorang yang cute + berbudi bahasa..  ;)


that purple "thing" is my second sister..
kak amie..  ;)
*ye! aku tahu wajah aku agak tenggelam sikit kat sini atas faktor peratus kecantikan dia lebih tinggi sedikit dari aku* 


che mat junior, kak shah and kak jenna..
that green "thing" tuh seorang penagih..
bukan penagih dadah, tapi penagih camera.. sangat-sangat addicted terhadap camera
*bajet diri dia cun + menawan macam aku lah tuh*


ayah berfikir, "macam mane lah aku nak kecik kan sikit badan che mat yang besar gedabakk nih?"
*ceaa, sempat lagi mengutuk adik sendiri tuh*



1st


2nd


3rd




 isshh! sapa yang gatal bulu sangat edit-edit gambar nih??
tengok dah tak nampak ori dah..
*jeling-jeling kat kak jenna*


 nih masa singgah sekejap kat hutan lipur ulu bernam, negeri sembilan..
habis sume makanan kami borong, khas untuk che mat.. haha!

  

bila ayah tengok gambar nih dia cakap, "ehh?? ayah nampak handsome pulak dalam gambar nih kan?"
aku pon jawab, " ayah memang always handsome pon selalu".. *betul kann ayah aku handsome?*

*nak tau?? muka ayah masa muda-muda dulu macam Jamal Abdillah! sumpah tak tipu! aku sendiri pon terkejut tengok.. no wonder lah dia minat sangat kat Jamal Abdillah tuh.. hehe*





okeh, beliau yang hanya ingin dikenali sebagai "mihun goreng basah" ini sesungguhnya sangat sedap!
boleh share 4 orang kott!  ;)


eh? ini sapa pulak nih??
dah macam warga vietnam je..
*haip alin! jangan derhaka dengan mak sendiri* hehe..






Saturday, December 25, 2010

handphone kuh milik bersama ;)


OPPS! tajuk entry macam marah je??
ehh.. mane ade marah..
suke nih.. nampak?

well, as usual aku selalu cakap kat mereka-mereka yang berkenaan..
aku beli handphone tuh memang untuk kegunaan bersama pon..
so, marilah kita bershare-share ok?
ngee~

ohh.. bercakap tentang handphone nih..
aku ade story pasal seorang kawan yang pelik yang sangat addicted akan handphone aku..
my merbok's friend Norain Hajarah Ramli..
kalo korang jumpe + kenal dengan dia nih, SUMPAH korang akan merasa pelik..
sebab dia sangat-sangat pelik..
sebab ape dia sangat-sangat pelik??
sebab aku rase dia pelik sangat-sangat..
sebab ape aku rase dia pelik sangat-sangat??
sebab SUKA HATI JANTUNG LIMPA PARU-PARU AKU LAH NAK RASE APE PON!

beliau sangat pantang melihat camera!
aku rase, kalo camera tuh boleh bercakap + ade tangan, dah lame kena sound  + kena cekik dah dengan camera tuh minah nih kott.. hehe..
* tak logik sungguh pemikiran!*
hehe..

and nak cakap nih..
handphone aku tuh memang penuh dengan gambar makcik ini saje aihh..
sampai siblings aku tegur, "apesal asek-asek gambar makcik nih je kat handphone ko nih?"
then, aku pon menjawab, "handphone nih kan aku beli untuk kegunaan bersama.. same je kalau kat rumah nih pon.. kan kita guna bersama jugak?"

but to ain, sorry to say..
memandangkan aku sedang dalam proses mengclearkan memory phone aku nih, your pictures sume aku dah pajak kat kedai pajak Ah Seng dah..
mula-mula masa aku nak pajak tuh, dia tak mau gambar kau tapi bila dah last-last tuh dia ambik jugak dengan muka ketat.. 
actually, dia nak gambar aku je masa first-first tuh..
maybe atas faktor aku lagi comel sikit dari kau kott.. haha! *koya lah muh*
nanti cukup bulan, ko tuntut lah balik ok..
kat kedai pajak Ah Seng tau.. hehe..


sape nak tengok wajah manusia yang bernama Norain Hajarah Ramli nih??
sila angkat kening!! ;)






ini lah beliau.. species terancam yang sangat-sangat pelik..
ye! tak payah cakap.. aku tau dah dia cute but already taken ok..
sila lap air liur anda yang sudah meleleh tuh!
*senyum ain*

catatan setan: actually, banyak lagi gambar minah nih.. oleh kerana terlampau banyak benor, tak ade rezeki lah aku nak menghapload sume gambar-gmbar dia.. nih nak cakap nih, gambar-gambar dia nih.. kalo korang compilekan sumenye sekali, dah boleh sama taraf dengan ketebalan buku social psychology untuk part 2 asasi undang-undang.. haa.. kalo nak tau tebal mane, nak dekat-dekat same tebal jugak lah dengan al-Quran terjemahan omma aku nih.. haa.. amik kau! *teori ke longkang!*



christmas day..


hoho.. merry christmas everyone! *sila bace dengan nada santan clausar*
haa.. kau ape kes nih lola??
sambut christmas pulak dah ko sekarang ye??

astaghfirullah hal azim!
don't judge people by their blog entry title.. ;)

nih nak story ape yang aku buat pada cuti umum christmas nih..
AKU PEGI KENDURI KAWEN ANAK KAWAN MAK AKU!
*ceiit! deyy.. tuh pon nak kecoh ke?!*

hehe.. actually, aku nak citer about my journey untuk sampai ke dewan orang kawen tuh..
mereka kawen di dewan serbaguna ye? harap maklum..
so, today yakni 25 December 2010 merupakan first time dalam sejarah Malaysia, Nuramalina Mohd Arbawi menaiki train dengan memakai Baju Kurung nya..! *omg! u may tonyoh-tonyoh your eyes kalo korang tak percaya*

and actually, this is also my first time menaiki train untuk pergi ke kenduri kawen..
belum pernah dibuat lagi before this.. new experience! tuh yang cam batak sikit tuh.. hehe..
naik train KTM pulak tuh.. paham-paham je lah ek?
ketegak ketegek ketegak ketegek bunyinya .. 
tapi, laju pulak train yang aku naik tadi tuh?? so, agak wondering saya disini..

eh?? tapi kan, apesal aku pegi kenduri kawen naik train pulak nih??
bukan ke kat rumah aku nih ade 2 bijik kereta??
*ceaa, bajet je ade byk kereta! yang satu lagi tuh kereta kakak aku daa.. hee~*

sebenarnye, sume orang busy lah..
ayah ade meeting.. so tak boleh lah drive untuk bawak kitorang..
then, kak aishah pulak ade handle battle of the band kat kajang..
so, conclusion nye.. PUBLIC TRANSPORTATION lah jawapannye..!

nih nak citer, omma aku tuh bukannye tak ade lesen kereta..
ade lesen sebenarnye! *haa! nih aku nak jadi makcik joyah mengumpat-ngumpat nih*
tapi, dia cuak nak bawak kereta..
lesen dia tuh memang dia renew selalu untuk frame je kat rumah nih..
sebagai tontonan je.. haih~
*haa.. tu lah! alin nak ambik lesen, mak tak bagi.. kan da susah.. ceawaah!*

the night before pegi tuh aku cakap lah dengan omma,
why not mak je yang drive?
then she answered, haa.. mak boleh je drive, tapi alin dengan che mat kenalah tolak kereta tuh dari belakang.. boleh?? 
haih~ sabo je lah!  -.-"

but, whatever it is, memang seronok actually naik public transportation nih..
nak-nak lagi keluar merempuh KL tuh time cuti-cuti umum macam nih..
MEMANG BEST!! KL penuh dengan strangers!
yang orang melayu, aku dah nampak macam orang indon dah..
yang indon pulak nampak macam mamat bangla..
yang bangla pulak nampak macam orang nepal..
and yang nepal pulak dah nampak macam PATI dari myanmar..
haa.. bagus lah tuh! kita saling melengkapi..

betul lah Malaysia kita nih sungguh BERBILANG BANGSE..
;)





Thursday, December 23, 2010

saya minat kat awak.. tapi......




 hai awak!

BUKAN KAU LAH! TEPI SIKIT!
SIBUK JE MENGACAU!

ye, awak yang kat belakang tuh.. Hai..  ;)
awak sihat? dah makan dah?
hehe.. hopefully awak sihat-sihat saje ek..
awak, saya nak meluahkan perasaan saya kat awak nih..
boleh kan??

ISSHH! JANGAN JAWAB LAH! AKU TAK CAKAP DENGAN KAU PON!!

boleh kan awak?
sebenarnye.. saya minat sangat kat awak..
suke tengok awak..
* tapi tengok dari kejauhan je lah*
kalo tengok dekat-dekat, tak berani nyah!
saya suka tengok style awak..
gaya awak..
awak sangat cute! saya suka!
tapi, tak de lah pulak sampai saya fall in love dengan awak..
saya just minat kat awak je..

tapi.. ade satu hari tuh, kawan saya cakap awak dah ade "boyfriend"
kenapa awak jadi macam nih?
saya agak kecewa bila dengar citer tuh..
bukan kecewa sebab frust or what..
but kecewa dengan sikap awak..
awak patut tahu yang Allah mencipta manusia tuh dengan sebaik-baik kejadian right??
so, jangan lah tukar-tukar..
kenapa awak inverse dengan kenyataan nih?? 

no matter what peolple say to u, just ignore it!
bukan awak yang mintak lahir kat dunia nih terus jadi macam tuh kan?
then, kenapa awak berubah jadi macam tuh? kenapa?

saya harap one day nanti awak akan berubah ke arah yang lebih baik ok..
saya boleh je nak berkawan dengan awak..
saya tak kesah pon ape orang nak cakap..

but u must change yourself to the reality..
bubye awak..  ;)


p/s: for those who know who i'm talking about, please do not mention his name here ok.. kerjasama anda amtlah dihargai..  thanks..  ;)


perasan tak benda kat atas nih?? winkwink.. my new signature lah.. 
cun kann?
thanks..  ;)



cheritera BIRTHDAY kuh..



 assalamualaikum..
kum ape? combat..
bat ape? batman..
man ape? mentos..
tos ape? tose..
se ape? sewel..
dah tu, cukup-cukup.. kalo sambung benda alah nih, sampai terkeluar-keluar pulak nanti ayat-ayat nih dari computer korang.. * ceaa, bajet cam 3D lah tuh!*


okeh lah, before we move to the main point..
cube korang gosok-gosok mate jap..
* e'eh?? amal bagi salam lah kat awal-awal entry..*
teehee~ 
bukan senang nak dapat peluang tengok aku bagi salam masuk-masuk je entry baru nih..


 since aku sudah lame amat tersangat tak menghupdate belog terchenta aku nih,
sementare aku cuti mid sem nih.. NAH! HAMIK KORANG!!
aku nak qada' balik sume citer-citer yang happen to me before this..
hehe..

melihat kepada keadaan blog aku yang sudah bersarang tebuan, beranai-anai, berkandang kambing dan bereban ayam nih,
tiba-tiba nafsu berblog pon datang silih berganti.. * waah gitu kann! ayat nak power je!*

so, first of all.. HAPPY BIRTHDAY AMAL! ;)
nih nak citer pasal birthday aku sebenarnye.. mukadimah bukan main panjang menjela-jela..
this year punya birthday will be my happiest birthday ever tau!
sangat-sangat seronok menyambut birthday bersama mereka-meraka di UiTM Kedah..

this year, aku memiliki 2 BIRTHDAY CAKE weh..
first cake was my surprise cake and the second one was berkat ehsan daripada aku bersama member-member kuh yang tarikh birthdaynye dekat-dekat dengan aku..
bagi sesiapa yang jelous, sila tutup mata dan hidung.. hehe..
tu lah orang dulu-dulu selalu cakap, 
bila kita baik dengan orang, orang mesti akan baik dengan kita jugak..
*hee.. aku baik ke dengan orang? koya lah muh!*

okey, now nak story about my first cake..
strawberry chocolate cake made from secret recipe..
* ntah betul ke tidak ntah name cake tuh, aku main petik je*
this cake sangat sedap lagi berkhasiat.. zat besi pun tinggi.. sangat bagus untuk orang-orang yang mempunyai otak yang senget macam aku..

"woi amal! asek citer pasal cake je, citer lah pasal kami pulak!!'"
* ini adalah suara-suara hati mereka-meraka yang aku chenta yang telah mengsurprisekan aku mase birthday aku hari tuh*  hehe.. ;)

okey, citer dia macam nih.. alkisah~
pada hari khamis bersamaan 25 November 2010, before start kelas MTC 038 Library yang sungguh mengantuk + membosnia membohsankan sehingga boleh menyebabkan anda terasa ingin membaling kasut ke arah lecturer anda, MIMI [muhammad elmy afyfy] yakni watak utama dalam cerita nih telah mengajak ZAITON SAMEON [nurmalina badrul azmi], AINON [norain hajarah], KIKILALA [nurul shakila] dan ILA [nornabilah] yakni heroin-heroin dalam cerita ini + aku the one who will be pranked untuk ke Central Square Sungai Petani sebab beliau (mimi) kata nak belanja kitorang makan mcd sebab kitorang dah banyak tolong dia [something like that lah].. aku pon macam dah nampak lah sinar iman dari wajah dia tuh.. *dalam hati aku mase tuh, "bagus alhamdulillah, dah berubah jugak kawan aku sorang nih* haha!

then, lepas habis kelas Library pon kami pegi lah terus ke Central Square (CS)..
mase kat mcd tuh, mimi and ainon pegi lah order burger-burger sume..
aku yang didungukan nih, bersama malina, ila and shakila tunggu lah 2 manusia tadi tuh pegi mengorder..
then, bila 2 manusia tuh sampai je kat meja yang kitorang duduk tuh..

HAA.. AMIK KAU!!


bnyak giler kann?? perut ade 6 je, tapi makanan lebih untuk 8 orang.. huhu..


ini dia punya kapla! sume plan datang dari otak beliau yang sangat geliga ;p 


tengah-tengah nak start makan tuh, tetibe dorang keluarkan satu kotak secret recipe..
TADAAA! ini dia isi kandungan kotak tersebut..  ;)


 strawberry chocolate cake! only half je..
even half, susah untuk kami menghabiskan kott cake nih..
ye lah, perut and mulut ade 6 je..
cake sampai setengah.. plus makan mcd lagi..
fuhh! my tummy was really-really full lah on that time..
rase cam perut mau meletop.. dah macam ade firework keluar dari perut-perut kami.. hehe~


ini dia birthday girl kita..  ;)
*actually, mase cake tuh baru keluar dari bawah jaket mimi and beg ain, ade satu perasaan yang timbul dalam hati aku known as KETERHARUAN* hehe..
but, aku pandai cover lagi mase tuh..
maintain jiwa kental.. winkwink! ;)


 love u alls lah honey-honey kuh sume!


thanks korang.. terase diriku begitu berharga..  ;)


kerakusan melanda! lapar weh..


main suap-suap satu.. alalala comel-comel.. hehe..


main suap-suap 2.. alalala.. sweet lah mereka nih..
suke i melihat tauu.. 
semoga berkekalan.. haha!


yezza.. che mat senior menyuap kakak nye..
kau lah adik kuh yang terhebat selepas che mat junior wahai mimi.. ;))


antara heroin-heroin yang turut terlibat dalam movie ini..
sayang akan shakila dan ila juga!


kami bermain bowling lepas perut dah full dengan mcd and strawberry chocolate cake..
aku berlawan beria-ria dengan mimi..
and conclusion nye, 1-1
*lek lu derr, next time kita lawan lagi k?*


yeaahh! ini lah K.A.M.I..
kami dah macam adik beradik dah.. kan korang?


tidak dapat dinafikan, aku memang hebat bermain bowling..
kann mimi kann?? hehe..



okey, now we story about my second birthday cake pulak erk??
yogurt cheese cake made from secret recipe.. ;)
ok, this cake aku beli dengan duit aku sendiri..
but bukan atas ehsan aku sorang je lah.. aku share duit dengan shakila and also aya..
oleh kerana birthday aku dan mereka dekat-dekat je jaraknye, so kami plan nak celebrate sekali je terus..
aku on 25 november while shakila and aya on 30 november..
so, aq pon mengutarakan opinion untuk mengajak all my classmates (girls only) untuk celebrate together..
pada 26 november, 9pm [if i'm not mistaken] kami sume berkumpul kat badminton court mahsuri..  ;)

so then, this is some of the pictures that have been taken on that day..
enjoy! *sorry lah gambar tak berapa clear sangat coz malam maa*




ini cake kami.. yogurt cheesecake ;)
sedap sehingga menjilat jari kaki weh..
lepas potong-potong kek nih, kami pon ade lah bagi budak-budak lelaki kelas kami untuk merase..
* sorry lah anda semua yang tidak merase, kek ini limited edition.. tak cukup untuk semua*
sokay, next time, kita celebrate birthday orang lain, kita beli kek besar-besar ek?
sebesar kereta kebal..  ;p


thanks anda semua kerana memeriahkan majlis..
korang memang sporting habis! sayang korang!  ;)






saya dapat ini daripada buk [aida]..
sesungguhnya, saya memang hantu snickers.. thanks buk! lap u lah..


ini antara manusia yang saya chenta the most.. (1)


ini pon antara manusia yang saya chenta the most.. (2)


kami lah birthday girls.. say cheese! *almaklum lah, baru lepas makan cheesecake*


penghargaan:-
BERJUTA-JUTA TERIMA KASIH DIUCAPKAN...
-kepada my groupmates yang tersayang yang sangat-sangat baik.. hopefully friendship kita berkekalan.. ;)
-kepada classmates yang sangat-sangat sporting (boys and also girls).. sayang korang jugaak!
-kepada secret recipe kerana telah berpenat lelah menyiapkan kek-kek birthday aku nih.. hehe..
-kepada mcd CS dan ampang superbowl CS kerana telah menaja tempat
- tak lupa juga kepada badminton court mahsuri kerana membenarkan kami berpoco-poco di atas anda



p/s: untuk melihat lebih banyak gambar, pegi lah usha kat facebook aku ok..
gambar untuk birthday aku nih je ade lah nak mencecah 100 gambar.. hehe..