Wednesday, October 27, 2010

story mory di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM)

waah gitu! bajet gempak je post title..
haa.. korang msti nk tnye,
ko sakitt ke amal?? ko watpe kt ospital tuh lola?? berapa bulan amal??
hah! berapa bulan??!! tengkorak kalianss! 

again and again.. this story is about my ayah terchentaaa..
dia buat operation kat HUKM larhh.. buang "daging berlebihan" kt tyroid dia tuh..
seminggu kott menginap kat situ..
kami adek beradek plus mak pon pergi larh visit ayah tiap2 hari kat tmpt penginapan dia tuh..
but aku ngn adek aku x de arh pegi everyday.. kami just g selang 1 hari je..
bkn pe, aku nk kena temankan larh adek terbusuukk aku tuh dduk kat umah sorang2..
dia penakutt skit.. harapkan badan je yg BESAR..
so, aku pon melakukan larh tugas2 yg sememangnya tugas aku pon..
memasak... mop lantai dapur.. mop lantai luar.. basuh pinggan.. kemas2 rumah etc..

wahh! betol ke amal wat sume keje2 rumah mcm niyh???

hah! sengal aihh! igt ape?? aku niyh nmpk je batu bata kt luar, tapi kat dlm jelly tau..
jgn main2! *ececeh

mase ayah fisrt2 dtg kat ospital niyh utk melapor diri ( ceaa, ayt taleyh blaa tuh) , nurse2 kat HUKM niyh sume confuse.. ayah niyh pelawat ke pesakit sbnrnye..
yela.. mane x nye, dia dtg ospital bukan main smart ngn baju kemeja dia..
jalan pon dgn megahnye then terus nk g ke katil pesakit..
(ade ke chracteristic seorang patient mcm ayah aku niyh??)


hmm... aku sambung story mory aku niyh ngn picture2 yg smpat aku snap mase kat ospital larh pulak ok..




niyh mase first day ayah kat ospital.. konon2 cam berkobar2 arhh nk g visit ayah niyh..
haha!
*che mat, che mat, tngkap gmba alin jap before g ospital niyh*


yeeaahh! ini smase di tandas ok.. harap maklum!
dari kiri: kak amie (2nd), kak aishah (1st) and alin a.k.a lola a.k.a amal (4rd)


singgah sebentar di wad kebakaran.. melawat mangse2 kebakaran..


haa! kat sini larh tmpat ayah menginap..
wad surgeri ( lelaki) 1



then, smpai larh masenye hari utk ayah operation..
on that day, aku ngn che mat x g ospital..
yg ade just omma ngn kak aishah je..
mak x bagi kami ikut.. knape erk?? hmm.. wondering aku sbntar..

duration ayah operation tuh is about 6 hours..
aku yg dduk kat umah mase tuh dah mcm ulat gonggok mati bini dah..
x senang dduk bhaii.. cuaakk bercampur ngn creepy!
kakak aku smpai dah malas nk angkat phone call dr aku..
of coz larh aku takut, ayah aku ade sorang je pon.. ( mcm larh org lain ade ramai ayah)
kalo dia dah x de, aku pon dah x de ayah da nnti..
lagipon, aku byk berdose ngn dia.. x sempat agy pon nk mntk ampun..

ayah msuk dlm dewan bedah on 8.00 am.. and dia kluar dgn selamatnya on 2.00 pm..
ALHAMDULILLAH~





this is my ayah after his operation! sayang ayah!tapi, taksayang yg kat sblh ayah tuh (che mat)..
ngee~


 " opps! jap2, tggu ayah buat muke org sakit dulu "


inilah hasilnya.. muke org sakit~
(still x nmpk mcm muke org sakit)


aku & kak amie


bungaa?? ohh! ayah ade secret admire erkk??
report kat mak! hehe..


omma with ayah.. lovelovelove both of u!
muuaahhh!


haa.. inilah name sender a.k.a. secret admire ayah..
haha! my uncle yg bg laa..
;)


ok larh.. niyh je larh yg aku leyh story kat korang..
sbnrnye, baaannyyyaaakk lagi yg aku nak citer tapi its okay larh..
dont have enough time larh pulak..
sekian~  ;) 


No comments:

Post a Comment