Thursday, October 28, 2010

tersadai di tepi highway

tersadai di tepi highway??
apekah?? dimanekah??
bagaimanakah??

~alkisahhhhhhh~

sabtu ( jap bukak calender kt phone jap ).. owwhh.. okay, 23 oct 2010.. hari ayah aku discharge dari ospital..

"asekasek citer bapak ko je yg ko nak citer niyh amal??
niyh blog ko ke blog bapak ko sbnrnye niyh??"
ok.. tak pe, esok aku akan tukar name blog niyh ke arbawi anuar ok?
hehe..

pagi tuh, kami adek beradek niyh berkobarkobar arh nak g jemput ayah balik umah niyh.. siap masakmasak mcm da nk kenduri larh bagai.. kak aishah x leyh join hari niyh coz dia ade seminar.. so, terpakse larh abg nizam ( husband kak aishah ) menghntar kami adek beradek ke ospital.. actually, abg nizam ade event lain hari tuh which is futsal..beliau niyh mmg seorang yg sangatsangat aktiff dan ketagih kpd bola sepak and futsal.. tapi, hari ini.. terpakse larh beliau tinggalkan anakbuah2 beliau menguruskan diri masingmasing demi utk berbakti kpd keluarga mentua beliau..

x pe abg nizam, alin akan vote for abg nizam utk kategori abg ipar mithali!

kami pon tertolak dari rumah around 11.00 am cam tuh arhh.. tapi, betol larh orang2 purba kala doludolu kata, malang tidak berbau.. mase kereta yg kitorang naik tgh meluncur (road skating)  kat area2 highway kat taman connaught berdekatan ngn pasaraya giant tuh... suddenly...

PPOOOOMMMM!!!!

bunyik tayar kereta meletup daa.. lpas tuh, abg nizam pon mengawal knderaan yg dipandunya dgn cermat dan berhenti di bahu jalan ( hebatt gak BM aku niyh kan? ).. then abg nizam and che mat a.k.a hero of the day *but on that day je larh jadi hero* pon tukar arh tayar yg da hancuss tuh ngn spare tyre..

fullamakk! che mat hebatt wwooaahh! ade ciri2 mekanik berjaya dan berwawasan tuh..
hehe.. ;)

tengah tengah abg nizam ngn mekanik wanna be (che mat) tuh repair sume ape yg patut.. datang larh seorang hambe Allah niyh yg hnye mahu dikenali dirinya sbg peronda jalanraya.. (e'ehh? macam hine pulak bunyik job niyh kan??) x pe bang, hine ke x hine ke, janji carik rezeki halal kan.. ngee~ then abang peronda jalan raya niyh pon tolong arh control hndsome lalu lintas kat situ..  pastu, dalam half an hour cam tuh, everything is settled.. 

~PENGHARGAAN~
* abg nizam, the best bro-in-law ever
(of coz larh the best bcoz i only have ONE bro-in-law right now)
* ahmad badawi a.k.a che mat
(hero of the day) *konon je*
* abg peronda jalanraya
(contol traffic jam)
* kak amie
(tukang tengok 1)
* aku
(tukang tengok 2)






haa.. tu diaaa.. terkeluar2 dawai sume!


mak aihh! GILER STRIKING warne motor abg peronda jalanraya niyh..
haih~ 


bye bye tayar lame.. kini kami sudah ade tayar baru..
x perlukan kau lagi..
;)




 


No comments:

Post a Comment