Friday, October 29, 2010

whattt ?!?!?! tak jadi beli laptop LAGI ???




mengapa selalu aku yang mengalah??




relax amal.. kawal emosi anda.. sob3.. tapi... kenape???

actually, this is not the first time hal sebegini terjadi.. muka aku ni memang muka yang selalu mengalah plus cun plus cute sikitt.. ngee~ *sempat lagi puji diri sendiri tuh*.. first time omma kata nak belikan laptop, masa tu kak aishah pulak nak kahwin.. so, banyak larh expenditure nak kena keluar..

tak pe, kali ni aku mengalah.. sebab kakak sendiri pon.. * dia pon satu, gatal sangat nak kahwin apesal??*

then, aku tunggu punya tunggu bilalah omma nak belikan aku laptop ni.. aku hidup satu semester di universiti tanpa laptop! hah! * penting sangat ke laptop tu kalo nak comparekan dengan kakak kau amal oii?* 

GULP!!! (telan air liur smpai berbunyik)

kali ini once again tak jadi beli sebab ayah baru lepas operation pulak.. haa.. korang ingat operation tu free ke? lepas dah abes buat operation, senyum je kat doctor tu.. lepas tu balik rumah.. camtu?? haihh~ maybe banyak gak yang mak aku spendkan kott.. tapi, ntah lah.. den pon tak bape tau bona pasal hal ni..

tak ape kali ni aku mengalah lagi.. sebab ayah sendiri pon.. ape nak kesah..

 ohh! tidaakkk! tak kan lah untuk semester kedua ni pon aku tak boleh dapat laptop lagi?? * penting sangat ke laptop tu kalo nak comparekan dengan ayah kau amal oii?*

GULP!!! (telan air liur lagi)

actually, betul la ape kate hati aku (yang ade simbol * tu) kata.. in my point of view, tak de lah penting mane pon peranan laptop tu untuk course yang aku ambik ni (law).. lain lah macam course graphic macam kak jenna tuh ke.. tu memang compulsary kena ade sebijik computer (tapi kalo kaya, nak beli dua  tiga bijik pon boleh.. then sedekah kat roomates ke, jiran sebelah bilik ke).. kalo tak ade laptop pon, most to most budak-budak graphic ni kena lah ade computer yang bermonitor besar tu (ade lagi ke orang gune zaman sekarang ni?) because they have to use computer for their studies.. kalo untuk course aku ni, kitorang hanye gune computer untuk buat assignment je.. tu pon group assignment (mksudnya buat samasama la.. ape yang penting? KERJASAMA!).. other than that, fungsi laptop kepada kami hanyalah untuk melepaskan nafsu gian kepada facebook.. * ini bahaya! melalaikan!*  

ye! aku sokong dengan kata hati aku lagi.. aku rase dengan ketiadaan laptop di sisi memberikan many advantages dalam hidup aku ni.. alhamdulillah tak ade laptop! * ayat ni tak boleh bagi mak nmpak, nanti dia tak belikan sampai aku habis belajar pulak*

mari samasama kita bayangkan jika hidup aku sudah berlaptop nanti plus ade pulak connection wireless yang marvelous kat uitm kedah nun.. ini sume maybe akan terjadi but mintak dijauhkan la sume ni daripada aku... :-

  1. aku mungkin akan KURANG melakukan amal ibadah seperti yang aku biasa buat.. * dari solat 5 waktu, maybe boleh bertukar jadi 3 or 2 waktu je*
  2. aku mungkin akan malas untuk belajar.. then dapat result teruk.. *wwooaahh! ini bahaya! mntk dijauhkan ye!*
  3. aku maybe tak banyak habiskan masa aku dengan member-member aku * kesian diorang nanti*
  4. waktu makan maybe akan tak teratur * boleh bawak penyakit ni*
  5. aku mungkin dah tak selalu call mak aku untuk tanye khabar sume * jangan jadi anak derhaka amal!*
  6. aku maybe akan jadi someone yang cepat marah * hakikatnya, aku kalau tengah syiok syiok online, sila jangan kacau kalau anda sume tak mahu kena sembur dengan aku*

kawan-kawan sekaliansss... kalo aku dah jadi seperti yang diatas, SILA TEGUR aku okay.. kadang kala, manusia tak sedar apabila mereka sudah melakukan kesilapan.. thus, tegur menegur itu amatlah diperlukan dalam keadaan seperti ini..


tapi... nanti kalau mak nak belikan alin laptop, alin nak VAIO erk?? *mak aiiihhh! demand tak hengat tuh!!!*




macam niyh.... amacam??


 

yang ni pon okay gak..

;)





2 comments:

  1. makkk aihh nak VAIO..bak sebijik kat den buleh? den pakai laptop cikai je pun,merase pegang VAIO pun jadik la plus tekan keyboard sikit-sikit pastu amek seketul dua gambar guna webcam.heee~

    next sem kalau nak wat assignment yg kena guna lappy boleh je guna lappy aku ni,tp lappy aku ni hina sikit la,takla secanggih VAIO.stakat nak amek gambar kita yg comel tu boleh lepas la jugak.. =p

    ReplyDelete
  2. hehe.. aku mintak je, tapi nak dpt kena tggu aku beranak dua dulu..
    hehe.. ;)

    wokeyh.. thanks buddy.. sesungguhnya, kita memang comel!

    ReplyDelete