Thursday, November 18, 2010

twitter itu ape?? macam mane nak gune burung biru yang bernama twitter nih??


haa.. sampai begini sekali tahap kejakunan aku..
nih da kira dalam kategori jakun tahap mega!

twitter.. yeaahh! kini, aku boleh didapati di twitter ye?
rebutlah peluang yang datang selagi stok masih ade..  ;) *e'eh? macam tengah jual pil pelangsing badan lah pulak*
sila usha link ini ye? click sahaja.. 
tak susah mane pon.. aku bukannye suruh korang mencangkul ke, memberus bilik air yang berlumut ke..
yyeeeaahhh.. profile agak huduh sikit kerana belom beraksi dengan hebat lagi..
tunggu bila dah berjaya beraksi dengan hebat nanti, kulit-kulit profile aku tuh akan bertukar menjadikan korang lebih bernafsu untuk melihatnya.. teehee~

masa mula-mula guna twitter nih.. gila punye eksaited.. eksaited tak hengat!
sampai aku boleh seronok borak sorang-sorang dengan diri aku sendiri.. *apekah?*
ye lah.. aku ingat, member-member aku dapat lah bace sume comments yang aku reply kat diorang.. rupa-rupanya haram dorang tak dapat detect aku pon kat twitter tuh..
habes?? yang aku seronok-seronok berborak before that tuh dengan sape pulak??
takutt aiihh!
huh! ini first time aku diperdungu-dungukan dengan social sites seperti ini! 
HAH! Benci!! tak suka! tak suka!
memainkan perasaan orang! * lelaki, sumenye same! [e'ehh? ade kaitan ke nih?]*
emosi pulak.. teehee~

by the way, seronok juga bertwitter nih even aku tak reti nak gune sangat mende alah tuh..
tak pe amal, usaha tangga kejayaan..
in english version, effort is a stairs of success..
*ntah betul ntah tidak.. tibai aja lah nok*

bagi korang yang tak ade twitter lagi tuh, mai lah join twitter..
quite complicated but lama-lama nanti okay lah tuh..
MARI SEMUA! =P




Tuesday, November 16, 2010

ku sangkakan panas hingga ke petang, rupanya aku dah nak masuk semester 2..


ade kena-mengena ke tajuk entry aku nih??
haaa.. aku lah perosak peribahase.. *bangge*
lepas nih boleh lah jadi bestfriend dengan uncle ramram [karam singh walia]

oouuhh... tidaaaakkkk!
next week bermulalah kembali kehidupan aku sebagai mischievous student kat kampus uitm kedah nun..
tetiba rase nak mengeluh pulak.. haiihh~
kehidupan sebagai seorang  pelajar semester 2..
huh! huh! huh!
pelajar semester 2 yang lebih busy dari students semester 1..
pelajar semester 2 yang lebih banyak assignment dari students semester 1..
pelajar semester 2 yang lagi banyak cabaran hidup dari students semester 1..
 and.. pelajar semester 2 yang lebih TUA dari students semester 1..
HAHAHA.. *gelak setan cover-cover*

tak sabar rasenye nak jumpa dengan all my juniors!
JUNIORS! e'ehh?? macam sedap pulak sebut word nih banyak-banyak kali..
HABIS LAH KORANG SUME WAHAI JUNIORS!!
hehehe..

okeh, disini ade some advices aku nak sembur kat korang nih..
juniors, even though kita [aku dengan korang = juniors] same umur, but please hormat kami-kami yang senior nih ok..
kami tak mintak lebih pon, mintak dihormati je..
aku tau, maybe nanti, some of u guys mesti ade dari family-family yang elit kan?
no matters ko kaye ke, ko tinggi dari aku ke, ko HOT ke..
adab sopan-santun sila amalkan ok adik-adik..
ehh?? ade aku kesah ke korang HOT ke, anak datuk yang dah ade cucu ke, ade driver duda yang botak ke.. tak de kaitan dengan hidup aku pon.. *waah gitu! statement mintak penampar*
no worries lah.. selagi korang tak kacau hidup aku, aku tak kan gegeh nak kacau hidup korang..
prinsip ape yang kita gunakan kawan-kawan??
yang TUA dihormati, yang MUDA dibuli disayangi.. ;)

and also, korang juniors sume silalah tak malu merapat-rapatkan diri kalians dengan kami sume..
sebab kami sume senior-senior nih pon kurang kemaluan malu untuk mendekat-dekatkan diri kami terhadap korang.. kalau ade ape-ape problem, jangan malu jangan segan nak mintak tolong dengan kami ok.. * ayat nih dibaca dengan menggunakan nada orang jual ubat kat pasar malam ok*
lagipon, family pre-law kita nih kecik je.. kat mane korang pegi pon mesti akan bertembung dengan kami punye..
kat toilet ke, kat foodcourt ke, kat dining ke.. kat pasar malam tuh lagi.. mesti akan jumpa..
teehee~


last sentence from me to all my juniors...
WELCOME TO UITM KEDAH MY FRIENDS! *pakej dengan big hug sekali + kiss pipi sampai keluar bunyik*
=D

merbokland memanggil-manggil kuh pulang..



waarrgghhh..!
macam sedih je? bukan macam, memang serious sedih bhaii!*sambil buat muka ketat*
tak mau balik merbok!
nak cuti lagi walaupon cuti itu memang sungguh membosankan tahap babun!

tttaaaapppiiiiii.... * 10 harkat ye 'tapi' tuh*
kat merbok ade kawan-kawan yang THE BEST IN THE WORLD!
oouuhh.. sukar untuk ditafsirkan perasaan aku nih..
kalo korang guna google translate pon, belom tentu bende alah tuh boleh translatekan..

nak balik merbok sebab nak jumpe dengan member-member..
but at the same time, tak mau tinggalkan rumah ku syurga ku nih..
[haa.. berjaya pon aku tafsirkan perasaan aku nih!]

tersangat amat rindu kat mereka-mereka di merbok!
my group members!
my classmates!
my roomates!
my coursemates!
kakak food court!
mak guard + pak guard uitm merbok!
peniaga-peniaga pasar malam!
pekerja-pekerja dining masria!
kakak-kakak pengkalan iman!
mak leha and the gang!

tak lupa juga kepada burung-burung merak kat tasik uitm tuh!
and lastly, AYAM GORENG FOODCOURT! *huh? apekah?*

SERIOUS RINDU SANGAT!



ini budak-budak kelas aku yang terbaaiikkkk!  ;)


girls!


my group members! tiada di dalam gambar: aiem + aen..


with shakila.. sayang kau weh!! tapi, maybe lepas nih kita tak seperti dulu lagi.. ;(


malina! chenta sama ini budak kecik yang cute..!


falling in love with both of u lah.. ngee~


ila + aen  
rindu kamu sume ;)


ila + shakila


me with mal..
yes! kami memang stylo! *perasan lah kau!*


shakila + malina + aida bukk + ila..
thanks buat aku happy selame nih..
aku chenta korang berguni-guni!
muuaahhh! [pakej dengan air liur sekali]



tak sabar sebenarnye nak balik..
dah siap beli tiket bas lagi tuh..
bas transnasional, 20 november 2010, perhentian duta-sungai petani, 12.30pm..
* nombor seat tak payah lah aku mention kat sini*

oouuhh.. sampai je stesen bas sungai petani nanti, pak cu aku nak jemput, bawak sampai uitm..
coz barang-barang pelarian aku sumenye aku tinggalkan kat rumah dia..
almaklum lah, kalo nak tinggalkan sume barang-barang tuh kat uitm, rase macam tak sedap hati pulak..
takut-takut hilang pulak all my precious things tuh..
*waah gitu! precious lah sangat mak cik oii! =P*


aku sebenarnye tak nak lah menyusahkan pak cu aku nih..
nak kena jemput aku, nak kena hantar barang-barang lagi aku kat uitm lagi..
haih~ kesian pulak aku kat beliau dengan family beliau..
lagipon, memang muke aku yang cute nih je yang selalu menyusahkan dorang..
tak de orang lain dah.. ngee~  ;)

anyway, thanks to my cuzzy [pak cu's daughter] coz selame nih dah banyak banyak banyak tolong aku even hubungan family kita sume tak berape nak elok sangat..
sayang kau cuzzy, Afiqah Mazlan!



 ini dia mak cik afiqah kita..  ;)







Friday, November 12, 2010

tergedik-gedik kat shopping mall lagi..


yyeaahh...
inilah kerja-kerja mulia yang aku lakukan semase cuti..
dalam ayat yang sopan sikit, kerja-kerja amal jariah ye?
tak de benda lain untuk dibuat melainkan berjalan-jalan menghabiskan duit elaun semester lepas..  ;)

last week pegi times square..
ade lah dalam RM100++ jugak duit aku terbang.. *terbang tak balik-balik dah duit tuh*
then, sampai je kat rumah, kena sembur dengan mak..
*padan muke!*
[maksud 'sembur' disini ialah marah or leter atau lebih sedap disebut kena bebel]


ape yang ko beli sampai habis RM100++ tuh??

haa.. ade lah.. mane boleh citer! rahsia kerajaan lolaland..


then a week after that, aku berjoli kat cheras leisure mall pulak..
motif utama kami berjoli just nak tengok citer megamind je..
*alah.. citer katun yang berkepale biru tuh lah [bak kate malina]*

ok, citer megamind tuh serious best nak mam*** [tapi, bagi penggemar citer-citer katun je lah erk? harap maklum]..
megamind sungguh-sungguh comel.. ;)
ade guna suare brad pitt lagi tau kat dalam citer tuh.. jangan main-main!

mase first-first tuh, aku just ajak betty coz dia yang eksaited maited sangat  nak tengok citer megamind tuh..
then, tiba-tiba sorang lagi member aku, nabilah said nak join..
kami pon on je lah.. lagipon pegi secare jemaah bukankah lagi afdal? teehee~
nabilah said bawak sorang sister dia sekali..

aku agak wondering sebenarnye, macam mane mak nabilah said nih boleh bagi dia keluar jalan-jalan dengan kami?
before this kalau kami ajak, mak dia tak pernah pulak bagi permission.. *maybe sebab muke kami sume macam penyangak kott dulu-dulu? sekarang dah ade rupa manusia yang solehah sikit kan..*
hurrmm.. pelik bin weird..
 
then, yang nabilah nih pulak ade agenda lain rupenye.. sebab tuh dia nak join kami..
ade udang di sebalik mee goreng mamak!
dia nak pegi berdating gathering meeting dengan boyfriend dia..
haiihh~ tak baik tipu parents lah billa ooiii! *ececehh, bajet diri sendiri baik sangat lah tuh?*
ngee~

ok lah.. now aku bagi korang tatap gambar-gambar cute kami nih..
tatap lah sampai korang rase nak bakar lappy or computer korang tuh ok?
;)




itulah kami..
dari kiri: lola, billa and betty ;)


hahahaha...
hot scandal! [geli kott buat macam nih]


betty dengan muke pelik dia..


cute bears.. bear bersama anak-anaknye..
[aku pon anak bear ke?]


eat cottonmelon.. ;)


tiger + elephant


aku ketagihan mcd..
tuh yang gaya makan macam buaye tak makan 3 bulan tuh..
ish.. ishh.. ishh..


benda yang warne biru tuh lah adik billa..
benda yang warne hitam tuh pulak betty peti..


apesal aku nmpak gambar nih macam kat luar neghare erk??
[wahaha! perasan lah kau amal!]


ketika berada di hadapan surau ye?
harap maklum..


depan surau pose yang tak senunuh pulak??
astaghfirullah hal azim.. ape nak jadi lah orang muda zaman sekarang nih..



yeeaahh!
billa as gorilla, betty as badak bertanduk satu and me as eerrmmm..
[ade ke haiwan yang comel macam aku? tak ade rasenye] ngehehe..


billa said, her sister yasmin and betty peti..


aku sungguh menyukai bende alah yang aku pegang tuh..
oreo mcflurry! ;)


 ehh?? kulit muka aku ade 2 lapisan colour lah??
dah macam makhluk asing pulak aku nih..
haha!  ;p


~sekian~











Thursday, November 11, 2010

ade ape kat dalam hutan?

haa.. cube teka ade ape kat dalam hutan..
try cepat!

haiihh~ tak payah lah.. lambat jugak otak kalians nih..
dalam hutan ade ex-student 5 Dedikasi SMK Abdul Jalil Hulu Langat batch 2009..
thats the right answer!

hah? apekah?
ye lah.. kami bereunion di dalam hutan.. ;)
ok lah.. aku story kat korang by pictures lah ek..

nah.. tengok gambar-gambar nih.. dok diam-diam ok..  (>_<)



ok.. hanye ini sahaja yang hadir + cameraman + yg kat sblh kiri tuh ade lagi 3 to 4 people..
kalau kire gune jari tangan, for sure x cukup.. so, kira ramai gak lah yang datang memeriahkan reunion nih..


yup! kami sempat menyampaikan sebuah lagu nasyid mase kat dalam hutan niyh..
hopefully, beruk-beruk mak yeh, harimau-harimau bintang, penguin-penguin dan binatang-binatang lain yang menetap kat dalam hutan nih terhibur dengan nyanyian kami.. ;)


yyeeaahh! aku dan dia.. aku dulu-dulu kat sekolah, perangai cam monyet sikit..
haa.. yang kat sebelah aku tuh lah kawan monyet aku..  ;p


nahh.. cuci lah mate korang tuh dengan ciptaan Allah nih..  ;)


bak kate azizan which is one of my ex-classmate, sungai niyh masih dara lagi..
means tak tercemar lagi lah! 
tapi memang betul cakap jijan tuh.. sungai nih air dia gila jernih..
korang kalo datang sini.. mesti meloncat tergedik-gedik punye arh nak terjun sungai nih..


yup! inilah KAMI.. even dulu-dulu selalu bersengketa, but now dah jadi macam siblings..
love them!


 di dalam gambar: lola, billa, nana, betty. fathiah, razi and apiz..

kamilah yang suka memekak mase zaman-zaman sekolah dolu-dolu..
nak-nak lagi yang name lola tuh.. mulut dia macam buntutt ayam sikitt..
susah nak diam.. hehe..  ;p


 kenangan bersama~
sungai lopo, hulu langat!  ;)


yeeaahh.. lihatlah!
tadi kat hulu langat.. then tetbe je dah sampai gua niah..
*winkwink*

  
haiihhh.. bersemak-samun..
ape yang ade di dalam plactic bags itu? 
yeeaahh! itu sume tande ehsan kami kepada rakan-rakan..
MAKANAN!  ;)


yang aku pegang tuh merupakan payung yang omma aku sempat bekalkan sebelum bertolak ke sungai niyh..
omma cakap "jangan seronok-seronok sangat kat sungai tuh lin.. hati-hati sikit.. jangan main kat tempat yang dalam.."
BAIK MA! *anak yang solehah, patuh cakap ibubapa*  ;)


cubaan razi untuk memecahkan kepala aku..
*tak kan berjaya lah razi, coz aku kan keras kepala*
ngee~


yeeaahh! gambar ini telah menjadi buah mulut ramai orang coz aku dah paparkan kat dalam facebook..
disini aku nak explain kasi terang sume ok..
sudah terang lagi mau pakai torchligh + spotlight!
ini budak lelaki is my uncle ok..
ulangan.. my uncle..
so, no need lah jelous-jelous ye mak jah, mak ngah, mak timah sume..
theres nothing between me and him and also u! chill sudah!  ;)


 haa.. kalo korang nak tau, budak2 kelas aku dulu-dulu niyh sumenye gila camera!
addicted gila terhadap benda yang bernama CAMERA..
bila ade orang pegang camera tuh, mulalah sumenye terkinja-kinja nak enterframe termasuk aku..
ngehehe.. tanpa kami, siapalah camera..
;)

 

B.O.R.I.N.G.. binatang ape tuh??



Boring [english]
Bosan [malay]
Ennuyeux [french]  
Chato [portuguese]
ボーリング [japanese]
Langweilig [german]
*thanks to google translate coz bg aq carik perkataan 'bosan' nih dalam banyak bahase*

ejaan and cara nak pronouns je lain-lain.. tapi maksudnye sume same je..
bosan.. yup! thats it!
aku sungguh tersangat bosan tahap chipmunk dah duduk kat rumah niyh..
almaklum lah, cuti semester gilaa lamaa..


dulu mase first-first cuti.. memang seronok gila vavun..! vavun pon tak gila macam aku.. ngee~
banyak gila benda yang aku nak buat nih..
nak masak nasi goreng lah *almaklum lah, kat uitm mane boleh nak main masak-masak*, nak naik basikal lah, nak qada' tido-tido aku and berjuta macam lagi aku nak buat..
but bila dah lame-lame cuti..
nah! amik kau! nak sangat cuti lame kan??!!
BORIINNGGG! *padan muke aku*

then, bagi menghilangkan kebosanan aku menetap lame-lame kat rumah nih, aku pon plan macam-macam.. not only for myself.. member-member aku pon tercampak masuk dalam plan-plan aku niyh.. *malang sungguh sape yang jadi kawan-kawan aku* hoho..

1st, aku plan nak shopping-shopping menghapuskan duit yang masih ade dengan team aq [team pokaq].. well, actually ingat nak pegi dengan betty je [my lovely honey bunny].. *oiitt! jgn ingat aku lesbo pulak! she's one of my BFF lah* then, bila pikir-pikir balik, asek-asek muke dia je yang aku hadap, rase dah naik muak + nak muntah darah dah.. *haha! gila kejam! menangis lah betty bila bace nih* suddenly teringatkan my team.. otak aku pon tiba-tiba menjana time tuh.. why not ajak je dorang sume sekali bcoz kalo pegi ramai-ramai baru syyiiookk kan! 
setelah hampir beribu-ribu jugak phone bill aku melambung pujuk dorang sume, akhirnye dorang on to join us except farhana coz dia ade kelas daa.. ;(
*sokay honey, next time kita pergi bersama-sama ok!*


here i show u ols some pics yg sempat ditangkap secara senyap-senyap mase kami tengah tergedik-gedik kat times square KL tuh..  ;)



 opps! betty tak de di dalam gambar..


 zia, betty and me..  ;)


 mereka dan mereka lagi..


 no caption..


nur izzati mohd isa [zaty]


suziana aznam [betty]


nur nabilah razali [billa]


norhafiziatun mohd sarif [zia]


nuramalina mohd arbawi [lola]


Times Square ;)







now, let me introduce kat korang team members aku nih..

1st - zia, merangkap presiden team pokaq.. curerently study kat matrik johor [account]
2nd- zaty, merangkap deputy president of team pokaq.. currently study kat matrik negeri sembilan [account]
3rd - lola [me], merangkap secretary of team pokaq.. and currently study kat uitm kedah [law]
4th - betty, merangkap committee member 1 of team pokaq.. ex-student of matrik perlis [account].. and will continue her study in albukhary university kedah [business account].. *ntah betul ntah tidak.. [aku main petik je]*
5th - billa, merangkap committee member 2 of team pokaq.. currently belajar di dalam form 6
6th - fanana, merangkap committee member 3 of team pokaq.. currently study at institut profesional baitulmal [LCCI]


sesungguhnya... aq sayang gila vavi kat mereka-mereka nih..