Thursday, December 23, 2010

cheritera BIRTHDAY kuh..



 assalamualaikum..
kum ape? combat..
bat ape? batman..
man ape? mentos..
tos ape? tose..
se ape? sewel..
dah tu, cukup-cukup.. kalo sambung benda alah nih, sampai terkeluar-keluar pulak nanti ayat-ayat nih dari computer korang.. * ceaa, bajet cam 3D lah tuh!*


okeh lah, before we move to the main point..
cube korang gosok-gosok mate jap..
* e'eh?? amal bagi salam lah kat awal-awal entry..*
teehee~ 
bukan senang nak dapat peluang tengok aku bagi salam masuk-masuk je entry baru nih..


 since aku sudah lame amat tersangat tak menghupdate belog terchenta aku nih,
sementare aku cuti mid sem nih.. NAH! HAMIK KORANG!!
aku nak qada' balik sume citer-citer yang happen to me before this..
hehe..

melihat kepada keadaan blog aku yang sudah bersarang tebuan, beranai-anai, berkandang kambing dan bereban ayam nih,
tiba-tiba nafsu berblog pon datang silih berganti.. * waah gitu kann! ayat nak power je!*

so, first of all.. HAPPY BIRTHDAY AMAL! ;)
nih nak citer pasal birthday aku sebenarnye.. mukadimah bukan main panjang menjela-jela..
this year punya birthday will be my happiest birthday ever tau!
sangat-sangat seronok menyambut birthday bersama mereka-meraka di UiTM Kedah..

this year, aku memiliki 2 BIRTHDAY CAKE weh..
first cake was my surprise cake and the second one was berkat ehsan daripada aku bersama member-member kuh yang tarikh birthdaynye dekat-dekat dengan aku..
bagi sesiapa yang jelous, sila tutup mata dan hidung.. hehe..
tu lah orang dulu-dulu selalu cakap, 
bila kita baik dengan orang, orang mesti akan baik dengan kita jugak..
*hee.. aku baik ke dengan orang? koya lah muh!*

okey, now nak story about my first cake..
strawberry chocolate cake made from secret recipe..
* ntah betul ke tidak ntah name cake tuh, aku main petik je*
this cake sangat sedap lagi berkhasiat.. zat besi pun tinggi.. sangat bagus untuk orang-orang yang mempunyai otak yang senget macam aku..

"woi amal! asek citer pasal cake je, citer lah pasal kami pulak!!'"
* ini adalah suara-suara hati mereka-meraka yang aku chenta yang telah mengsurprisekan aku mase birthday aku hari tuh*  hehe.. ;)

okey, citer dia macam nih.. alkisah~
pada hari khamis bersamaan 25 November 2010, before start kelas MTC 038 Library yang sungguh mengantuk + membosnia membohsankan sehingga boleh menyebabkan anda terasa ingin membaling kasut ke arah lecturer anda, MIMI [muhammad elmy afyfy] yakni watak utama dalam cerita nih telah mengajak ZAITON SAMEON [nurmalina badrul azmi], AINON [norain hajarah], KIKILALA [nurul shakila] dan ILA [nornabilah] yakni heroin-heroin dalam cerita ini + aku the one who will be pranked untuk ke Central Square Sungai Petani sebab beliau (mimi) kata nak belanja kitorang makan mcd sebab kitorang dah banyak tolong dia [something like that lah].. aku pon macam dah nampak lah sinar iman dari wajah dia tuh.. *dalam hati aku mase tuh, "bagus alhamdulillah, dah berubah jugak kawan aku sorang nih* haha!

then, lepas habis kelas Library pon kami pegi lah terus ke Central Square (CS)..
mase kat mcd tuh, mimi and ainon pegi lah order burger-burger sume..
aku yang didungukan nih, bersama malina, ila and shakila tunggu lah 2 manusia tadi tuh pegi mengorder..
then, bila 2 manusia tuh sampai je kat meja yang kitorang duduk tuh..

HAA.. AMIK KAU!!


bnyak giler kann?? perut ade 6 je, tapi makanan lebih untuk 8 orang.. huhu..


ini dia punya kapla! sume plan datang dari otak beliau yang sangat geliga ;p 


tengah-tengah nak start makan tuh, tetibe dorang keluarkan satu kotak secret recipe..
TADAAA! ini dia isi kandungan kotak tersebut..  ;)


 strawberry chocolate cake! only half je..
even half, susah untuk kami menghabiskan kott cake nih..
ye lah, perut and mulut ade 6 je..
cake sampai setengah.. plus makan mcd lagi..
fuhh! my tummy was really-really full lah on that time..
rase cam perut mau meletop.. dah macam ade firework keluar dari perut-perut kami.. hehe~


ini dia birthday girl kita..  ;)
*actually, mase cake tuh baru keluar dari bawah jaket mimi and beg ain, ade satu perasaan yang timbul dalam hati aku known as KETERHARUAN* hehe..
but, aku pandai cover lagi mase tuh..
maintain jiwa kental.. winkwink! ;)


 love u alls lah honey-honey kuh sume!


thanks korang.. terase diriku begitu berharga..  ;)


kerakusan melanda! lapar weh..


main suap-suap satu.. alalala comel-comel.. hehe..


main suap-suap 2.. alalala.. sweet lah mereka nih..
suke i melihat tauu.. 
semoga berkekalan.. haha!


yezza.. che mat senior menyuap kakak nye..
kau lah adik kuh yang terhebat selepas che mat junior wahai mimi.. ;))


antara heroin-heroin yang turut terlibat dalam movie ini..
sayang akan shakila dan ila juga!


kami bermain bowling lepas perut dah full dengan mcd and strawberry chocolate cake..
aku berlawan beria-ria dengan mimi..
and conclusion nye, 1-1
*lek lu derr, next time kita lawan lagi k?*


yeaahh! ini lah K.A.M.I..
kami dah macam adik beradik dah.. kan korang?


tidak dapat dinafikan, aku memang hebat bermain bowling..
kann mimi kann?? hehe..



okey, now we story about my second birthday cake pulak erk??
yogurt cheese cake made from secret recipe.. ;)
ok, this cake aku beli dengan duit aku sendiri..
but bukan atas ehsan aku sorang je lah.. aku share duit dengan shakila and also aya..
oleh kerana birthday aku dan mereka dekat-dekat je jaraknye, so kami plan nak celebrate sekali je terus..
aku on 25 november while shakila and aya on 30 november..
so, aq pon mengutarakan opinion untuk mengajak all my classmates (girls only) untuk celebrate together..
pada 26 november, 9pm [if i'm not mistaken] kami sume berkumpul kat badminton court mahsuri..  ;)

so then, this is some of the pictures that have been taken on that day..
enjoy! *sorry lah gambar tak berapa clear sangat coz malam maa*




ini cake kami.. yogurt cheesecake ;)
sedap sehingga menjilat jari kaki weh..
lepas potong-potong kek nih, kami pon ade lah bagi budak-budak lelaki kelas kami untuk merase..
* sorry lah anda semua yang tidak merase, kek ini limited edition.. tak cukup untuk semua*
sokay, next time, kita celebrate birthday orang lain, kita beli kek besar-besar ek?
sebesar kereta kebal..  ;p


thanks anda semua kerana memeriahkan majlis..
korang memang sporting habis! sayang korang!  ;)






saya dapat ini daripada buk [aida]..
sesungguhnya, saya memang hantu snickers.. thanks buk! lap u lah..


ini antara manusia yang saya chenta the most.. (1)


ini pon antara manusia yang saya chenta the most.. (2)


kami lah birthday girls.. say cheese! *almaklum lah, baru lepas makan cheesecake*


penghargaan:-
BERJUTA-JUTA TERIMA KASIH DIUCAPKAN...
-kepada my groupmates yang tersayang yang sangat-sangat baik.. hopefully friendship kita berkekalan.. ;)
-kepada classmates yang sangat-sangat sporting (boys and also girls).. sayang korang jugaak!
-kepada secret recipe kerana telah berpenat lelah menyiapkan kek-kek birthday aku nih.. hehe..
-kepada mcd CS dan ampang superbowl CS kerana telah menaja tempat
- tak lupa juga kepada badminton court mahsuri kerana membenarkan kami berpoco-poco di atas anda



p/s: untuk melihat lebih banyak gambar, pegi lah usha kat facebook aku ok..
gambar untuk birthday aku nih je ade lah nak mencecah 100 gambar.. hehe..





2 comments:

  1. eh, takde pun citer kau menangis depan mahsuri? :D

    ReplyDelete
  2. ohh.. itu private sikit..
    ilang lah kemachoan aku kalo aku citer nnt..
    ngee~

    ReplyDelete