Saturday, December 25, 2010

christmas day..


hoho.. merry christmas everyone! *sila bace dengan nada santan clausar*
haa.. kau ape kes nih lola??
sambut christmas pulak dah ko sekarang ye??

astaghfirullah hal azim!
don't judge people by their blog entry title.. ;)

nih nak story ape yang aku buat pada cuti umum christmas nih..
AKU PEGI KENDURI KAWEN ANAK KAWAN MAK AKU!
*ceiit! deyy.. tuh pon nak kecoh ke?!*

hehe.. actually, aku nak citer about my journey untuk sampai ke dewan orang kawen tuh..
mereka kawen di dewan serbaguna ye? harap maklum..
so, today yakni 25 December 2010 merupakan first time dalam sejarah Malaysia, Nuramalina Mohd Arbawi menaiki train dengan memakai Baju Kurung nya..! *omg! u may tonyoh-tonyoh your eyes kalo korang tak percaya*

and actually, this is also my first time menaiki train untuk pergi ke kenduri kawen..
belum pernah dibuat lagi before this.. new experience! tuh yang cam batak sikit tuh.. hehe..
naik train KTM pulak tuh.. paham-paham je lah ek?
ketegak ketegek ketegak ketegek bunyinya .. 
tapi, laju pulak train yang aku naik tadi tuh?? so, agak wondering saya disini..

eh?? tapi kan, apesal aku pegi kenduri kawen naik train pulak nih??
bukan ke kat rumah aku nih ade 2 bijik kereta??
*ceaa, bajet je ade byk kereta! yang satu lagi tuh kereta kakak aku daa.. hee~*

sebenarnye, sume orang busy lah..
ayah ade meeting.. so tak boleh lah drive untuk bawak kitorang..
then, kak aishah pulak ade handle battle of the band kat kajang..
so, conclusion nye.. PUBLIC TRANSPORTATION lah jawapannye..!

nih nak citer, omma aku tuh bukannye tak ade lesen kereta..
ade lesen sebenarnye! *haa! nih aku nak jadi makcik joyah mengumpat-ngumpat nih*
tapi, dia cuak nak bawak kereta..
lesen dia tuh memang dia renew selalu untuk frame je kat rumah nih..
sebagai tontonan je.. haih~
*haa.. tu lah! alin nak ambik lesen, mak tak bagi.. kan da susah.. ceawaah!*

the night before pegi tuh aku cakap lah dengan omma,
why not mak je yang drive?
then she answered, haa.. mak boleh je drive, tapi alin dengan che mat kenalah tolak kereta tuh dari belakang.. boleh?? 
haih~ sabo je lah!  -.-"

but, whatever it is, memang seronok actually naik public transportation nih..
nak-nak lagi keluar merempuh KL tuh time cuti-cuti umum macam nih..
MEMANG BEST!! KL penuh dengan strangers!
yang orang melayu, aku dah nampak macam orang indon dah..
yang indon pulak nampak macam mamat bangla..
yang bangla pulak nampak macam orang nepal..
and yang nepal pulak dah nampak macam PATI dari myanmar..
haa.. bagus lah tuh! kita saling melengkapi..

betul lah Malaysia kita nih sungguh BERBILANG BANGSE..
;)





No comments:

Post a Comment