Monday, December 27, 2010

kami berkenduri kawen lagi dan lagi..



weh nok! ko tak ade citer lain nak story ke?
balik-balik citer pasal kenduri kawen je..

haa.. nih aku nak cakap sikit nih..
blog nih blog aku kan?
so, spaghetti bolognese aku lah nak tulis ape?
kau ape kesah?! *ayat nih cam nak mintak penampar pulak*


aku just nak tunjuk gambar je sebenarnye..
gambar mase kitorang yakni aku and family ke negeri 9 untuk makan lunch disana..
*almaklum lah, kenduri kawin kan makan free*
hehe.. nah!
sila cuci mata anda ye?



 aku bersama si kecil.. *ceaa, caption bajet saja padahal tak tau name budak tuh sape kann*
whatever lah janji kanak-kanak ini sungguh comel dan baik..
hehe..  ;p

adik nih senyap je sepanjang aku dukung dia..
sehinggalah... ~ ~ ~


dia tertidur dalam dukungan kuh..  *comel kann?*  ;)

well, just nak tambah sedikit info tentang diri aku..
aku sememangnye seorang yang gemarkan kanak-kanak..
and budak-budak pon senang nak ngam dengan aku..
nih bukan nak cakap propa ke ape nih.. kenyataan~
my dad pon cakap macam tuh jugak..
chemistry aku dengan kanak-kanak sangat amazing!
*ceaawaahh!*


tengok nih! jarang dapat tengok fenomena nih..
lembu-lembu melintas jalan untuk ke sekolah..
hehe..


haa.. banyak kann??
yang warna coklat-coklat tuh pengawas-pengawas perpustakaan diorang..
* memandai je buat spekulasi hangat kann*


sila baca advertisment tersebut..
Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Sembilan
*haa.. bagus! pandai jugak korang membaca ek? sila tepuk kaki masing-masing*


ini.. rasanya tak perlu diterangkan sudah..
beliau seorang yang cute + berbudi bahasa..  ;)


that purple "thing" is my second sister..
kak amie..  ;)
*ye! aku tahu wajah aku agak tenggelam sikit kat sini atas faktor peratus kecantikan dia lebih tinggi sedikit dari aku* 


che mat junior, kak shah and kak jenna..
that green "thing" tuh seorang penagih..
bukan penagih dadah, tapi penagih camera.. sangat-sangat addicted terhadap camera
*bajet diri dia cun + menawan macam aku lah tuh*


ayah berfikir, "macam mane lah aku nak kecik kan sikit badan che mat yang besar gedabakk nih?"
*ceaa, sempat lagi mengutuk adik sendiri tuh*



1st


2nd


3rd




 isshh! sapa yang gatal bulu sangat edit-edit gambar nih??
tengok dah tak nampak ori dah..
*jeling-jeling kat kak jenna*


 nih masa singgah sekejap kat hutan lipur ulu bernam, negeri sembilan..
habis sume makanan kami borong, khas untuk che mat.. haha!

  

bila ayah tengok gambar nih dia cakap, "ehh?? ayah nampak handsome pulak dalam gambar nih kan?"
aku pon jawab, " ayah memang always handsome pon selalu".. *betul kann ayah aku handsome?*

*nak tau?? muka ayah masa muda-muda dulu macam Jamal Abdillah! sumpah tak tipu! aku sendiri pon terkejut tengok.. no wonder lah dia minat sangat kat Jamal Abdillah tuh.. hehe*





okeh, beliau yang hanya ingin dikenali sebagai "mihun goreng basah" ini sesungguhnya sangat sedap!
boleh share 4 orang kott!  ;)


eh? ini sapa pulak nih??
dah macam warga vietnam je..
*haip alin! jangan derhaka dengan mak sendiri* hehe..






2 comments: