Monday, December 27, 2010

medical check up!


perkara diatas nih bukan dibuat oleh aku ok..
akak aku yang buat medical check up..
nih nak cerita sikit lah pasal hari nih..

kitorang gerak dari rumah around 10a.m cam tuh lah..
then naik lah bas sampai cheras leisure mall..
then, ambik teksi kat sana untuk pegi ke pantai medical centre cheras..
bila dah sampai hospital tuh, kitorang pon masuk lah..
tanya dengan akak receptionist tuh kalau nak buat x-ray macam mana..
lepas tuh akak receptionist tuh jawab, " kalau nak buat x-ray kena ada permission form dari dokter, adik.."
lepas tuh kak jenna pon buat lah muka tenok dia tuh sebab dia tak buat medical check up lagi..
lalu berkata, " kalau buat medical check up kat sini kena charge berapa ek?"
"erm.. RM150 termasuk dengan x-ray sekali" *mak aihh! alahh, biasa lah tuh.. swasta maa*
"kalau buat x-ray je berapa ek?" *memang duit tak cukup masa tuh*
"kalau x-ray je, RM50"
"ohh.. tak pe lah, nanti kitorang datang balik" 

kitorang pon gerak lah pegi batu 9 untuk pegi klinik panel kami sefamily..
*jarak antara hospital tuh dengan batu 9 nih ade lah macam dari uitm kedah tuh nak ke tesco besar sungai petani nun*
dokter kat klinik panel family kitorang tuh cakap, " u boleh claim ye duit x-ray tuh nanti.. tapi RM25 je lah kami boleh bagi.. nanti lepas buat x-ray datang sini balik ye?" 

lepas dah siap sume hal kat klinik tuh, kami pon pegi lah balik hospital tuh..
buat x-ray selama beberapa jam.. aku pon tunggu cam orang dungu je..

then bila da settle, pegi batu 9 balik untuk amik claim tuh.. *berapa kali ulang alik daa*
lepas da ambik duit claim, kak jenna pon cakap,
"alin, jom pegi 7E jap beli air jom? aku haus lah.."
aku pon ikut je lah.. sebab memang tuh je pon tugas aku hari nih, mengikut je pungkoq buntut dia..
lepas dah siap beli air sume, tunggu lah bas untuk balik ke rumah..
sumpah penat nak mampus ulang alik banyak-banyak kali cam nih..

lepas dah naik bas, dah nak dekat sampai rumah dah..
tiba-tiba...
"ehh?? alin, x-ray aku mana ek?"
"haa?? apesal tanya aku pulak? kau yang pegang binatang tuh dari tadi"
"alaah, tertinggal kat 7E kott?"
"astaghfirullah hal azim kak jenna! kau nih lah kann.." *aku pon bengang lah jugak kan, tapi muka still cover bengang lagi tuh*
 kak jenna cakap, "kena pegi batu 9 balik lah nih.. tapi tak pe, biar aku sorang je lah yang patah balik nanti "
*thank god! aku da penat dah masa tuh*
lepas tuh, bila aku pikir-pikir balik, tak kan lah aku nak biarkan dia pegi sorang-sorang pulak?
dia tuh ntah lah manusia yang jenis abnormal + psycho sikit..
tadi masa pegi hospital and klinik tuh pon aku yang jaga dia.. bukannya dia yang jaga aku..
haih~ * patutnya kakak yang jaga adik, ini sudah terbalik pulak*

then, i got an idea..
"kalau ayah ada kat rumah karang, mintak ayah tolong hantarkan pegi batu 9 lah"
nasib baik masa kitorang da sampai rumah tuh ayah still ada kat rumah..
dia baru je nak keluar.. nak ke mana ntah si Bawi nih.. merayau aje kerja nya..
then ayah pon hantarlah kak jenna untuk ambik x-ray dia yang tertinggal tuh..
nasib baik tak kena sembur dengan ayah..
haih~ 
moral of the story:-
peleleh betul lah kau nih kak jenna!
cuba lah jangan KK sangat..
cool lah..


bawah nih gambar-gambar kami masa kat leisure mall tadi..
*sempat lagi bergambar-gambar tuh dalam waktu-waktu sengal macam nih*




di leisure mall..
gambar dia DUA dan gambar aku hanya SATU..
walhal itu camera handphone aku..!
ohh, lupe.. macam biasa lah..
kita share-share handphone nih kann??
teehee~










2 comments:

  1. haha! kau lah yang ajar aku cakap 'pungkoq' tuh.. trimas! ;)

    ReplyDelete