Friday, February 18, 2011

stop staring at me (!)



STOP STARING AT MEEEEE !!!!!
stop it MR. T !!!!!
tak suka lahhh!!!
woi!! ko apesal haa??!!
cungkil bijik mata ko tuh nak??!!
i said, STOP IT!!


haa.. tengok tuh!! ko jangan nak gatal ek MR. T !
kita nih just kawan je tau! aku dah ade someone else yang aku admire dah.. ada paham?
*opps! waah gitu! kantoi nyah! hehe..*
stop staring at me!!
please stop!!


amboih! makin dekat pulak ko staring-staring aku ek?!
weh brader!
lu apehal plus ape kes tengok-tengok wa lagi nih??!!
lu nak dinner kasut supra ke malam nih haa??!!


astaghfirullah hal azim! ko dah kenapa amal oii??! sawan ke kancing gigi nih?? binatang tuh memang tak boleh nak tutup mata lah weh.. kalo ko nak sangat dia tutup mata, pegi cantas jahitan-jahitan kat mata MR. T tuh sume.. haihh~~~
kenapa aku jadi macam nih? adakah ini merupakan one of the factor aku tension dengan student life aku? yes! exactly lah! mane tak tension bhaii, minggu depan full kot schedule aku.. dah macam wakil rakyat dah.. TEST PSYCHO, FORUM BEL313,  PRESENTATION LIBRARY, SPEAKING TEST BEL260, TEST LAW.. huwaarrgghh! trauma! trauma! tak sabarnye nak tunggu semester nih habis.. 

anyhow, kesian dekat my MR. T.. tak ade taufan, tak ade tsunami, tetiba je kena marah dengan aku.. hehe.. i'm sorry MR. T.. haa.. aku nak citer pasal MR. T nih.. beliau seorang yang handsome, berdedikasi, ringan tulang *actually, binatang nih tak ade tulang pon*, and the most important characteristic of him is CUTE! *cute ke? tapi boleh lah, kalo takat nak cuci-cuci mata je* 

tak kesah lah korang nak cakap apa pasal MR. T aku nih, janji  aku nampak dia sangat perfect dari mata aku yang bersinar nih.. hehe.. okeh, nama diberi, MR. TURTLR MURTLE.. nak bagi short and sweet, just call it MR. T.. MR. T nih actually omma kita yang belikan masa kita kat terengganu ari tuh.. haha.. tapi yang sebenar-benar-benar-benar-benarnye, aku yang beria-ria + terkinja-kinja sangat suruh omma beli.. siap hentak-hentak kaki lagi kat kedai tuh.. *okay, u got me! itu tipu* apa pon, aku bahagia memiliki this blue thing.. kan MR. T kann? berikut adalah gambar beliau dari sisi.. *dari sisi kiri ke sisi kanan ke, aku pon tak tau lah.. janji yang pasti dan terang lagi bersuluh, ianya dari sisi*


MR. TURTLE MURTLE ;)

Saturday, February 12, 2011

golongan yang aku tak suka..

TADAA! 
mari kita ukur baju di badan sendiri..
*kena ke peribahasa aku dengan entry nih? macam tak kena je..*

PESANAN-PESANAN YANG FAMILY AKU PERNAH BAGI KAT AKU....
*sila terasa bagi mereka yang berkenaan*


1) jangan suka menyebuk hal orang
actually, aku bukan lah jenis orang yang macam nih..
aku jenis yang tak kesah pasal life orang..
pegi mamp** lah dorang nak buat ape.. bukan ade kaitan dengan aku pon..
except kalo dorang mintak tolong dari aku..
THIS IS ME!
but orang lain, kenapa suka menyebuk pasal life aku?
sumpah perangai nih lah yang aku paling tak suka actually..
aku rasa rimas lah bila orang buat macam tuh kat aku..
kalo nak tau sikit-sikit tuh tak pe lah..
nih x, habis sume pasal hidup aku ko nak tau kan??
just mind your business cukup lah weh..
tak payah susah-susah, penat-penat ko nak pikir pasal orang lain weh..
ko pikir je lah pasal diri ko tuh..

*oleh kerana sudah tak larat utk memendam rase geram, t'pakse lah tulis kat sini because i'm not a person yang suka cakap straightforward..  kalo aku terus terang nanti, takut orang terasa hati pulak.. (almaklum lah.. bila aku marah, ayat-ayat kesat nih memang lancar je keluar dari mulut aku..)*

2) jangan suka menyusahkan orang
mak, ayah, akak aku sume selalu pesan kat aku..
"alin, hidup tuh jangan selalu menyusahkan orang.. cuba belajar buat sendiri sume.. sebab kalo harap orang lain pon, ingat orang lain tuh tak de keje lain ke, asyik nak kena tolong kau je.."
haa.. from this sentence yang actually akak aku yang cakap kat aku, aku praktikkan dalam life aku sekarang..
then, bila other person suka menyusahkan hidup aku, aku rasa macam nak cekik-cekik je leher dia..
aku tak de pon menyusahkan orang, apesal orang nak kena menyusahkan hidup aku??
heloo kawan! aku ade banyak benda lain lagi nak buat tau.. so please, learn how to independent lah.. masing-masing dah besar kan?? think about it..

3) kalau tak ada, buat cara macam tak ada
haa.. nih pon akak aku yang ajar aku..
means here, bila kita tak de sesuatu barang tuh, diam-diam suda..
tak payah lah nak kacau barang orang lain.. buat macam tak de lah..
kira macam redho gitu lah kann..
well actually, this sentence bukanlah specific untuk 'barang' je..
benda lain pon boleh je dikaitkan dengan ayat nih..

haa.. kau yang duduk kat sana tuh..
haa.. dah betul lah tuh! kau lah.. siapa lagi..
baca nih elok-elok..
baca satu-satu biar kasi jelas + terang sikit mata tuh..
kasi sedar sikit diri tuh..

haihh~~~
manusia... manusia....
macam-macam perangai..
bersabar je lah lola, selagi ko masih ada sabar..
-_____-




Sunday, February 6, 2011

eh? apesal rase seronok sangat nih?

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHAHAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA

*entry nih khas aku karang untuk aku nak gelak-gelak je sebab aku terlampau seronok sangat.. ngee*