Friday, March 25, 2011

dapat baju kurung baru!




yeeaahh!!
semalam omma kita belikan kita baju kurung baru!
*haa.. nak show off lah tuh! tak payah nak batak sangat lah kan..*
bukan pe, aku punya family nih jarang betul nak belikan baju-baju kurung nih semua..
kami just beli baju kurung bila nak raya je.. hehe..

kenapa aku berbicara pasal baju kurung?
haa.. ermm.. sebab.. semalam kan.. semalam kan.. kita bukak blog kawan kita, ain hajarah!
then, kita terbaca pasal baju kurung..
ye, agak 'hahaha' disitu..  =)

baru semalam aku dok gaduh dengan omma aku..
"apesal mak belikan alin baju kurung? alin bukannya pakai sangat pon baju-baju kurung semua nih.."
then, mata omma pon macam nak terkeluar.. lantas,
"habis tuh, kau pergi kelas tak berbaju ke?"
*opps! ayat nih agak lucah sikit, yang underage sila tutup mata!*
"astaghfirullah hal azim! mak nih, agak-agak lah.. alin selalu pakai t-shirt lah pergi kelas.. hari isnin je alin pakai baju kurung sebab memang rule kat uitm kena pakai baju formal hari isnin.."
then, omma pon cakap..
"ohh! macam nih anak si bawi rupanya.. hurm.. tak pe lah, baju tuh nanti buat baju raya je.."

 what?!?!
baju raya?!?!!!!
lame lagi kott nak raya..
agak-agak lah.. nanti beranai-anai, bersemut, berberuk and berbelangkas lah baju aku nih..
dah tak sempat nak pakai raya pulak nanti.. haih~
tak pe lah mak, oleh kerana baju nih cun, nanti alin pakai pergi kelas ek?
*sejuk perut mak aku mengandungkan aku*
and to all my members, nanti aku pakai pergi kelas, sila lah "pheewiit pheewiitt" aku.. hehe..

haa.. nah! tengok nih..
cun kann??


haiya! pink colour again kaa? haa.. aku sebenarnya wonder betul, apesal ntah omma kalau belikan aku baju kurung mesti dia pilih pink colour..
sesuai dengan aku agaknya.. well, aku kan ala-ala sweet-sweet and cun-cun kiut-miut gituh!
indeed, mother's choice is the best kann..


haa.. yang nih corak dia.. aku snap dekat sikit kasi korang yang rabun-rabun tuh nampak..
kesian kan kat korang.. ngee~


=)



2 comments:

  1. smlm baru shopping kt jln tar nun beli baju kurung and baju RAYA ! haha. takut nt, masuk part 3 tak sempat nak beli kan, org pun takmo amek tempah dah..so, better kau pergi shopping cepat2 ! haha

    ReplyDelete
  2. alarhh.. yeke x sempat??
    aq x ready lagi lah nk beli bju raya..
    kang kalo beli awal2, tup-tup x muat plak nk pkai masa raya nnt.. haha! nantilah aku renung-renugkan dan amal-amalkan.. :)

    ReplyDelete