Saturday, March 26, 2011

menyanyi di dapur mendorong utk dpt suami tua??



what the heck lah!!!
jangan lah cakap macam tuh!
tuh semua doa tau tak??!
haihh~

e'eh? kau apesal pulak nih?
tiba-tiba je meroyan kann..
haa.. nih mesti kau selalu mengaplikasikan menyanyi kat dapur nih kan?
haha!

well, actually itu juga one of my habit kat rumah pada musim-musim cuti nih..
hehe.. sambil-sambil masak tuh kann, sambil dengar iPod..
aku nih bila dah dengar iPod aku tuh, memang confirm + nescaya lah aku akan memekik dan memekak menyanyi tak ingat dunia..
tak kesahlah genre pop rock ke, indie rock ke, nasyid ke, ikut tempo ke tak ikut tempo ke, semua aku balun..

sebenarnya dulu-dulu, aku pernah lah jugak terniat nak try took place dalam audition untuk Bintang Klasik National RTM.. haha!
tapi niat terhalang lah pulak..
*ceaa.. dah macam unrequited love dalam social psychology lah pulak kann*
lepas tuh, aku mintak nak masuk audition Bintang Kecil pon parent aku tak bagi permission..
then 2 month after that, aku macam mengidam teringin gilaa nak masuk Tom-Tom Bak.. itu pun same lah, memang jauh sekali lah kan nak dapat permission from my parent. even aku merayu pon, belum tentu lagi dapat.. hehe..

so in conclusion, sekarang jadilah aku finalist "Rumah Idol" je..
itu pon omma aku tak restu..
she keep saying that nyanyi kat dapur tuh can lead us untuk dapat suami tua bila dah besar nanti.. haih~
nonsense kan?

betul ke semua nasihat-nasihat orang-orang tua yang passed from one generation to another generation nih?
aku nih bukan ape, kadang-kadang bila pikir balik, sumpah! macam tak logik je semua tuh..
ape pon, maybe semua tuh ade side effect jugak kan..
that's why lah parent kita marah or tak merestui ape yang kita buat..
and we as a good son or daughter, dengar je lah cakap parent nih..
tapi, sorry to say mak.. alin tak bolehlah nak ubah perangai nyanyi kat dapur alin nih mak..!
and at the same time alin tak nak bersuamikan orang tua..!
tak kesah lah beliau bertitle Dato' ke, Tan Sri ke, Datuk Seri Utama ke and whatsoever..
huwaarrgghhh! tak mau..!!
dilemma! trauma! and at last, koma!
haha!



=D



2 comments:

  1. wei, kau tgk siti nurhalijah, kawen dgn dato K yg 20 taon tua dr dia tu.. kau xrase ke yg dlu2 dia nyanyi kat dapur, yelah kan,dia suka nyanyi.huhu.. tup2 dpt kawen dato K ! wuhuuuu...

    tp, xelok kita percaya semua tu. sebab jodoh d tgn Allah swt. just, beringat2 lah. xyah nyanyi kat dapur. org pompuan xelokkk..

    ReplyDelete
  2. haha! yelah weh.. no wonderlah dapat suami tua kann.. hehe..

    ReplyDelete