Friday, April 29, 2011

FRUST!


huwarrgghhh!
melepas! melepas!
 
 
nikah 1 syawal

tunang 1 mei 2011

abes tuh, aku nih macam mana weh??
huk.. hukk..
=(
 

yang tak sedar diri,
amalina arbawi <3

tertarik!



hai hai readers di sana dan di sini!
it's nothing actually..
just nak story to u alls about one status that have been posted on facebook today..
from one of my friend lah..


Guys need to learn korean to get Malay girl nowadays. if not, u'll be rejected.. haha

haha! sangat suka dengan status ini..
at last, jumpa jugak guy yang understanding macam nih kann..
ye lah.. selalu asik kena kutuk je sebab selalu sangat tengok korean story..
well, kalau nak bagi status nih lebih sweet is like this..
 
Guys need to learn & watch everything about korean to get Malay girl nowadays. if not, u'll be rejected.. haha
 
okeh lah.. dengan ini, saya mewakili kaum-kaum wanita yang addicted pada korean stuffs ingin menggalakkan semua guys out there jadi lah macam nih..
haha! boleh ke aku nak buat request macam nih?
ngee~
 
ape motif aku letak pic nih?

 haaa.... jom kita belajar sama-sama!!
*walaupon aku tak berapa minat pon nak belajar tulisan mereka*

 
till then, adios!
=))
 
 

yang suka membazir masa menonton korean drama,
amalina arbawi  <3                    

Wednesday, April 27, 2011

virtual keyboard



 
makkkk... ayahhhhh! i want this..
birthday alin nanti, boleh tak tolong belikan?
*lama lagi lah weh birthday kau!*
pergghh! cun siot!!

hari tuh alin mintak guitar kat atas nih, ayah tak bagi kan?
ayah kata macam jantan kann?
haa.. now, please buy me keyboard yang kat atas nun pulak.. nampak feminine sikit yedakk?
haha!

haa.. mesti korang nak tanya, aku nak buat ape dengan keyboard nih kan?
dah macam jantan pulak aku nih kan mintak benda-benda yang macam nih.. haha!
like i care! aku minat kott, nak buat macam mana kann..

cuba korang click link bawah nih.. try sebijik main keyboard nih..
then, apa yang korang rasa?

guitar, piano, drums, bass..
peerrgghhhh! *boleh membawa sawan kalau aku tatap benda nih lama-lama*
teringin untuk memilikinya..  -_-
multi-uses right?? terbaik kott!
kalau lah aku dapat berjaya memainkan lagu rendang tok wan by hattan guna binatang benda alah nih, bangga kott!
berjalan tak pijak bumi lah aku nanti..

in a nutshell, jom kita start saving money now..
till then, adios!
=))

yang gilakan guitar + piano,
 amalinaarbawi <3     

Sunday, April 24, 2011

projek adik beradik




TADAAA...!
macaroons!
lihatlah hasilnya...!!
yeepp! memang pada hakikatnya nampak agak pelik sikit kan?
i knew that! hehe..
kenapa ia nampak pelik?? sebab belum di isi dengan cream lah.. haiya!
tapi, at least ada lah jugak rupa kan?? ye dakk?

okeh! nih nak citer gedebakk gedebukk sikit nih lah kan..
kami adik beradik siap pakat buat gotong royong kott buat kuih french nih..
tengok kat iklan-iklan macam sedap je kan..
so, kakak aku yang sorang nih pon berkobar-kobar bersemangat waja lah nak buat kuih nih..
tengok-tengok memang sedap kott!
sedap sehingga menjilat jari kaki! *korang je lah yang buat tuh, aku tak buat*
rasa dia ala-ala candy gituh..
sweet meyh..

haa.. kalau nak resepi, pergi surf sendiri kat internet ek?
bukan ape, kami pon surf internet jugak sebenarnya..
thus, terhasil lah macaroons yang sedap lagi gah nih.. waah!

penghargaan kepada:-
1) yang aminah mohd arbawi as ketua projek (tukang buat)
2) nurzainah mohd arbawi as AJK pelaksana (tukang gunting-gunting kertas kuih)
3) nuramalina mohd arbawi as AJK bahan-bahan (tukang uruskan bahan)
4) ahmad badawi mohd arbawi (tukang makan)
5) hajjah noraini haji ahmad as penasihat (tukang makan jugak actually)
6) tuan haji mohd arbawi mohd anuar as observer (tukang tengok je sebab ayah tak suka)

till then, adios!
=))

yang bercerita,  
amalina arbawi <3

Friday, April 22, 2011

times square :)



hai hai hip hip horaayy!!
waah gituh!
aik? seronok nampak? dah cukup makan lah tuh..
hehe..
 
tak ade apa-apa nak show off sebenarnye..
just nak story, 2 hari lepas aku pergi times square temankan kakak aku shopping..
aikk?? tapi tak kan temankan je?
haa! ye lah! ciss... kenapa? tak percaya ke?
 
bukan apa, aku kan nanti nak keluar dengan member-member aku lagi..
so, kena jimat-jimat sikit lah kan guna duit tuh..
duit pon bukannya banyak sangat..
tapi cukup lah jugak kalau setakat nak sara 2 or 3 orang anak..
*hah! gatal bulu sungguh*
 
so, sepanjang hari tuh aku follow je lah pungkoq kakak aku tuh..
duit tambang bas dia support..
makan minum semua dia support..
baik kan? dah rasa macam aku nih anak ikan dia pulak.. haha!

haa.. nih nak cerita lagi satu hal yang aku agak jakun bila tengok benda tuh berlaku..
sekarang nih, kalau nak naik bas, LRT or whatsoever, dah tak payah guna duit beb!
touch card je.. card tuh nanti kena beli lah.. 
perrgghh! maju dah negara aku nih..
ala-ala kat korea gituh kann..
haa.. sesiapa yang tak tahu lagi pasal sistem nih, for sure akan jadi jakunese macam aku hari tuh..
naik bas kena touch card je.. turun bas pon kena touch card jugak..
terbaikk wookk!
 
nak tengok kakak aku punya post pulak untuk cerita ini.. sila tekan sini

gambar-gambar di times square:


yummy yummy!!!
oleh kerana kakak aku nih budak graphic, so banyak lah idea dia nak snap gambar ntah rupa ape-ape nih ntah..
lahab weh..!
okeh! jangan terpedaya.. itu hanyalah lakonan semata-mata
..
minah cina kat sebelah kami masa nih dok usha-usha je.. *malu kott!*


till then, adios!
=))

yang menemankan kakaknya,
amalina arbawi <3      

Tuesday, April 19, 2011

bangun tidur -_-



ohoii oii oiii kawan-kawan!
siapa kat sini bangun tidur sendiri tanpa orang tolong kejutkan?
yeeaahh! aku pun macam jugak.. aku bangun sendiri bila dekat hostel..
tapi, kalau kat rumah.. haha! selagi orang tak kejutkan, selagi tuh lah aku tak bangun..
teruk kan? yee! saya tahu itu..  -.-"
well, sebenarnye i ada reason tersendiri tau kenapa i tak boleh nak bangun sendiri bila kat rumah..
sebab.... i saja je nak manja-manja dengan parent i.. ahaks! *eeuuwww.. gewdiks u!*
nih saja je nak cerita macam mane rhopenyer gaya mak and ayah aku kejutkan aku untuk bangun dari tidur..


ayah: "laaaarrr... tak bangun lagi anak dara ayah nih.. dah pukul berapa dah nih.. malin, bangun sayang.."
haa.. nampak?? penuh ke'gentle'an dan kesopanan serta kesusilaan di situ tau..
lagi satu, ayah kalau kejut kami adik beradik yang perempuan bangun tidur, dia tak pernah masuk dalam bilik kami pon..
dia kejut kat luar pintu je..
haa.. nampak? *baca dengan tone dr. fadzillah khamsah*


come to omma punya cara pulak?? cuba.. cuba baca
omma: "amboii amboii..!!! ewah ewah anak dara oii...!!! matahari dah kat atas kepala nih..!!! nak mak siramkan air bagi segar baru nak bangun ke?? macam mana lah kau nak kahwin kalau macam nih lah perangai?? esok, biar laki kau yang sediakan sarapan semua ye? macam tuh? amboi! bangun malina, bangun! NURAMALINA...!!!!!!!"
*waah! ape? dia ingatkan aku nih pokok bunga ke nak siram-siram lah bagai*
*ohh! and one more thing, ORANG BELUM NAK KAHWIN LAGI LAH MAK!!!*
*okeh, bila nama penuh aku tuh dah keluar maksudnya dia dah hilang sabar lah tuh.. hehe*
haa.. see the difference?
tak cukup dengan ayat-ayat yang dengan tanda seru tuh semua *maksudnya dengan bernada lantang lah*, dia siap cubit-cubit, gelitik-gelitik, pukul-pukul, tarik-tarik telinga hidung tangan kaki aku semua sebab nak bagi aku bangun punya pasal..
pokoknya, lepas kena kejut dengan omma, badan aku nih mesti biru-biru, merah-merah, lebam sana dan lebam sini punya lah..
kalau report kat Talian Nur pon mesti dorang percaya punya.. haha!
tapi, aku tak nak pon buat macam tuh..
aku bahagia bila mak memperlakukan aku begitu.. *waah gituh ayat!*  =)

in a nutshell, walau macam mana pon mak and ayah kejut alin bangun, alin tetap sayang korang berdua ketat-ketat..!
lagipon, alin memang deserve dapat layanan sebegitu rupa.. haha!
*mengaku pon*


amboii..! honeymoon tak hengat!
both of u sememangnya sangat sweet dan cute!
love u olls..!

till then, adios!
=D

yang tidak mereka cerita,
amalina arbawi <3   

Monday, April 18, 2011

MAKAN DEPAN KOMPUTER PUNCA GEMUK?



hai readers!
haa.. korang yang pemalas-pemalas macam aku nih mesti terbeliak bijik mata kan bila baca tajuk entry nih..
jangan nak buat-buat tak nampak pulak ek?

petang tadi, boring punya pasal, aku pon bukak lah majalah i-sihat untuk dibaca..
selak punya selak punya selak...
*hello! i selak page magazine tuh lah! bukannye selak kain ke ape.. haih~*
PAAPPP!!! *dengan qalqalah yang betul* 
GAH tajuknya disitu sekaligus menarik minat aku untuk baca article tuh sampai habis..

"ramai yang berkorban tidak keluar makan tengahari untuk menyiapkan kerja. ia bukan sesuatu yang asing. namun begitu, tabiat makan di depan komputer ternyata memberikan kesan terhadap berat badan anda - meningkat lebih cepat. kajian yang dilakukan oleh Jeffrey Brunomars Brunstrom dari Universiti Bristol, United Kingdom mendapati makan tengahari di depan komputer memacu nafsu makan terutama saat melahap dessert (hidangan penutup). kajian dilakukan ke atas 44 lelaki dan wanita yang makan tengahari sambil menghadap komputer. tetapi selepas 30 minit, jumlah pemanis mulut yang dimakan didapati lebih banyak dibandingkan responden yang makan tengahari tanpa gangguan. Penelitian ini membuktikan faktor gangguan seperti komputer dan TV mengubah memori mengenai waktu makan, yang mempengaruhi nafsu makan."



ohh.. begitu ropenye cheritera nye..
no wonder lah aku gemuk kann..
haih -.-"
lepas nih, moh ler kita tukar habit yer yopp..
elakkan makan depan TV and computer.. laptop dan tablet PC juga tak ketinggalan ok?

till then, adios!
o_0

yang membaca magazine,
amalina arbawi <3    

Sunday, April 17, 2011

Happy Birthday kak aishah!



yyeeaahh..!
♫ happy birthday to you.. happy birthday to you.. ♪
 happy birthday to kakak kuh.. ♫
♪ happy birthday to you..

haa.. ce cakap.. ce cakap.. sedap tak suara kita nyanyi? 
lemak berkrim disukai ramai kan suara i? aaaawww! hehe..
whatever lah kann.. 
hari nih genaplah kakak aku berumur .... teet.. tettt..
ttuuiitt! dah berapa ek umur kau sekarang weh? lupe lah! banyak sangat amount nye.. haha!
about 26, 27, 28 macam tuh kan? haa.. dah betul lah tuh..
ohh.. mentang-mentang lah hari nih omma masakkan nasik minyak khas sebab birthday kau, kau nak terkerek-kerek serta show off dengan aku ek?
nih, baca apa yang aku nak tulis nih... "ada aku kesah?"
haa.. nampak tak? bukak bijik mata tuh besaw-besaw sikit..
 
haa.. meh sini turn aku pulak nak show off.. 
hello? birthday aku, tiap-tiap tahun omma celebrate tau..
sampai aku dah naik malu nak tiup lilin kat depan budak-budak semua.. tahu?
siap buat doa selamat lagi every birthday aku..
haa.. ade aku cakap besar dengan korang? ade?
*walhal, baru je lepas habis bongkak dan angkuh*

ohh.. lupe! about your present, nanti-nanti lah ye?
hantar aku balik kedah dulu, then barulah boleh mintak-mintak present dari aku..
ada faham?? haha!
*yup! saya tahu saya adik yang kurang hasam dan masam*

tempek lah jugak sebijik gambar minah nih..
karang meleleh-leleh pulak air liur tuh sebab teringin kann..
haha!  


okeh! satu gambar saja cukup..
memory blog aku dah penuh..! sorry..

till then, adios!
=P
yang bajet cun,   
amalina arbawi  <3

Thursday, April 14, 2011

tablet pc



hai readers..
haa. bertemu lagi kita dalam rancangan jalan-jalan carik gadget ye..
masih lagi bersama saya ABC, host anda semua..
A for Amalina.. B for Budak.. C for Comel...
*haha! perah santan!* 
adakah anda seorang penggemar gadget?
so do i.. sangat-sangat gemar!

okeh lah.. seperti yang korang semua tahu.. sekarang nih tengah gempak cerita pasal tablet PC nih kan? haa.. korang tau tak ape sebenarnya tablet PC nih? laahh.. tak tahu ke? aku ingatkan aku sorang je mahluk yang ketinggalan zaman kat dunia nih, rupanya ade yang lagi teruk dari aku.. haih~  iPad tahu x ape? cehh! iPad korang tahu pulak kann, tapi tablet PC tak tahu.. sengal aihh! actually dua binatang benda nih sama je.. tablet PC tuh general name untuk iPad lah.. iPad tuh just product brand je.. alaahh.. sama je macam kita panggil ubat gigi sebagai "colgate".. contoh situasi: "mak suruh aku pergi kedai beli colgate lah!" tapi, yang korang bawak balik ke rumah adalah ubat gigi mukmin.. haa.. macam tuh lah lebih kurang..

dulu-dulu tablet PC nih hanya digunakan untuk orang-orang graphic je.. untuk diorang melukis semua kann.. tapi sekarang dah lebih advanced.. orang awam pon dah guna tablet PC dah untuk kehidupan seharian diorang.. tak percaya?? nanti kalau korang duduk kat dalam LRT, mesti boleh nampak punyalah orang dok pegang tablet PC nih..

sebenarnya tablet PC nih ade banyak types and brands.. bukannya iPad je yang ade.. hasil daripada aku berjalan-jalan dan berlari-lari dari satu website ke website yang lain telah menunjukkan kepada aku bahawa ada berjuta-juta jenis brand tablet PC nih.. so, kalau korang tak mampu nak beli iPad *macam aku nih* bolehlah beli tablet PC brand lain.. 

tapi kan, aku ade terfikir jugak, students nak buat ape dengan tablet PC nih? baik pakai laptop je.. kan senang.. memanglah bila kita pakai tablet PC nih akan rasa lebih mudah.. senang untuk dibawa ke mana-mana kan.. tapi, korang rasa senang ke nak buat assignment guna tablet PC nih? bagi aku lah kann, agak susah jugak sebenarnya sebab gadget nih kan guna technology 100% touch screen.. tak ade guna keyboard-keyboard nih semua dah.. so, kalaulah in case dibuatnya tengah-tengah buat assignment tuh tiba-tiba touch screen dia tuh tak berfungsi.. means here, benda alah tuh hang or stuck lah.. haa.. tak ke niaya tuh?! tapi apepun, kalau jadilah kakak aku nak beli iPad nanti, AKU TUMPANG LAH SEKAKI, SETANGAN DAN SEBADAN SEKALI!! haha..

haa.. cuba korang tgk video nih..
leceh kan nak taip guna benda alah nih??
tapi kalau setakat nak surf internet tuh, memang masyuk lah..


nih hanyalah contoh untuk kegunaan office sahaja okeh..
kalau nak tahu lebih banyak, pergilah surf sendiri.. hehe..

okeh lah, berikut adalah jenis2 tablet PC dari variety of brands..
tapi sebenarnya ada baannyyaakkk  lagi..
Dell, LG, Panasonic and so forth..

 Acer Iconia Tab A500


 
Motorola Xoom


 HTC flyer

 Samsung Galaxy Tab


 sampai di sini saja rancangan kita hari ini..
till then, adios!
=))


yang benar lagi boleh dipercayai,
amalina arbawi <3       

Wednesday, April 13, 2011

boring punya pasal



hai awak dan awaks!
tak nak cerita apa-apa..
just nak tunjuk bila saya boring, apa yang saya buat..
=)






























sekian saja dari saya hari ini..
jumpa lagi!
adios!
=))

yang boring duduk di rumah,
amalina arbawi  <3