Tuesday, April 19, 2011

bangun tidur -_-



ohoii oii oiii kawan-kawan!
siapa kat sini bangun tidur sendiri tanpa orang tolong kejutkan?
yeeaahh! aku pun macam jugak.. aku bangun sendiri bila dekat hostel..
tapi, kalau kat rumah.. haha! selagi orang tak kejutkan, selagi tuh lah aku tak bangun..
teruk kan? yee! saya tahu itu..  -.-"
well, sebenarnye i ada reason tersendiri tau kenapa i tak boleh nak bangun sendiri bila kat rumah..
sebab.... i saja je nak manja-manja dengan parent i.. ahaks! *eeuuwww.. gewdiks u!*
nih saja je nak cerita macam mane rhopenyer gaya mak and ayah aku kejutkan aku untuk bangun dari tidur..


ayah: "laaaarrr... tak bangun lagi anak dara ayah nih.. dah pukul berapa dah nih.. malin, bangun sayang.."
haa.. nampak?? penuh ke'gentle'an dan kesopanan serta kesusilaan di situ tau..
lagi satu, ayah kalau kejut kami adik beradik yang perempuan bangun tidur, dia tak pernah masuk dalam bilik kami pon..
dia kejut kat luar pintu je..
haa.. nampak? *baca dengan tone dr. fadzillah khamsah*


come to omma punya cara pulak?? cuba.. cuba baca
omma: "amboii amboii..!!! ewah ewah anak dara oii...!!! matahari dah kat atas kepala nih..!!! nak mak siramkan air bagi segar baru nak bangun ke?? macam mana lah kau nak kahwin kalau macam nih lah perangai?? esok, biar laki kau yang sediakan sarapan semua ye? macam tuh? amboi! bangun malina, bangun! NURAMALINA...!!!!!!!"
*waah! ape? dia ingatkan aku nih pokok bunga ke nak siram-siram lah bagai*
*ohh! and one more thing, ORANG BELUM NAK KAHWIN LAGI LAH MAK!!!*
*okeh, bila nama penuh aku tuh dah keluar maksudnya dia dah hilang sabar lah tuh.. hehe*
haa.. see the difference?
tak cukup dengan ayat-ayat yang dengan tanda seru tuh semua *maksudnya dengan bernada lantang lah*, dia siap cubit-cubit, gelitik-gelitik, pukul-pukul, tarik-tarik telinga hidung tangan kaki aku semua sebab nak bagi aku bangun punya pasal..
pokoknya, lepas kena kejut dengan omma, badan aku nih mesti biru-biru, merah-merah, lebam sana dan lebam sini punya lah..
kalau report kat Talian Nur pon mesti dorang percaya punya.. haha!
tapi, aku tak nak pon buat macam tuh..
aku bahagia bila mak memperlakukan aku begitu.. *waah gituh ayat!*  =)

in a nutshell, walau macam mana pon mak and ayah kejut alin bangun, alin tetap sayang korang berdua ketat-ketat..!
lagipon, alin memang deserve dapat layanan sebegitu rupa.. haha!
*mengaku pon*


amboii..! honeymoon tak hengat!
both of u sememangnya sangat sweet dan cute!
love u olls..!

till then, adios!
=D

yang tidak mereka cerita,
amalina arbawi <3   

No comments:

Post a Comment