Sunday, April 24, 2011

projek adik beradik




TADAAA...!
macaroons!
lihatlah hasilnya...!!
yeepp! memang pada hakikatnya nampak agak pelik sikit kan?
i knew that! hehe..
kenapa ia nampak pelik?? sebab belum di isi dengan cream lah.. haiya!
tapi, at least ada lah jugak rupa kan?? ye dakk?

okeh! nih nak citer gedebakk gedebukk sikit nih lah kan..
kami adik beradik siap pakat buat gotong royong kott buat kuih french nih..
tengok kat iklan-iklan macam sedap je kan..
so, kakak aku yang sorang nih pon berkobar-kobar bersemangat waja lah nak buat kuih nih..
tengok-tengok memang sedap kott!
sedap sehingga menjilat jari kaki! *korang je lah yang buat tuh, aku tak buat*
rasa dia ala-ala candy gituh..
sweet meyh..

haa.. kalau nak resepi, pergi surf sendiri kat internet ek?
bukan ape, kami pon surf internet jugak sebenarnya..
thus, terhasil lah macaroons yang sedap lagi gah nih.. waah!

penghargaan kepada:-
1) yang aminah mohd arbawi as ketua projek (tukang buat)
2) nurzainah mohd arbawi as AJK pelaksana (tukang gunting-gunting kertas kuih)
3) nuramalina mohd arbawi as AJK bahan-bahan (tukang uruskan bahan)
4) ahmad badawi mohd arbawi (tukang makan)
5) hajjah noraini haji ahmad as penasihat (tukang makan jugak actually)
6) tuan haji mohd arbawi mohd anuar as observer (tukang tengok je sebab ayah tak suka)

till then, adios!
=))

yang bercerita,  
amalina arbawi <3

6 comments:

  1. wahhh, nk try gak ah buat. tgk resepi mcm senang je tp cara nk buat quite complicated. menatang ni manis kann. org kata, sekali dah try mmg ketagih. pergghh..

    ReplyDelete
  2. haha! yupp.. senang je buat dia..
    rasa dia ala-ala candy camtuh..
    try lah buat, nnt blh mkn slalu.. so, x de lah ketagih.. hehe

    ReplyDelete
  3. hai...salam kenal...^__^
    terujanya akak tengok bila ada org pandai buat mac...rasa nak buat tp entah bila...suka tgk kaler dia yg colorful tu...tahniah sbb dah berjaya buat mac yer...mahal tuh! ^__^

    ReplyDelete
  4. haii.. salam kenal kak izan~ :)
    hehe.. bkn buat sndri pon, gotong royong adk beradik..
    thanks! try lah buat jugak.. senang je buat dia kak.. nnt x pyh beli mahal2.. buat sndri je kann.. :))

    ReplyDelete
  5. amal, aku punya tak jadi. bila bakar dia retak. pastu mcm leper je. mmg tak jadi, mak aku cakap, aku buat cair sgt.. T__T
    nk upload pic pun segan. huhuhu

    ReplyDelete
  6. haa.. ye kott.. n maybe sbb ko x pukul telur tuh bagi kembang habis kott.. thts why lah merekah..
    sokay, next time leh try lagi.. :)

    ReplyDelete