Thursday, April 14, 2011

tablet pc



hai readers..
haa. bertemu lagi kita dalam rancangan jalan-jalan carik gadget ye..
masih lagi bersama saya ABC, host anda semua..
A for Amalina.. B for Budak.. C for Comel...
*haha! perah santan!* 
adakah anda seorang penggemar gadget?
so do i.. sangat-sangat gemar!

okeh lah.. seperti yang korang semua tahu.. sekarang nih tengah gempak cerita pasal tablet PC nih kan? haa.. korang tau tak ape sebenarnya tablet PC nih? laahh.. tak tahu ke? aku ingatkan aku sorang je mahluk yang ketinggalan zaman kat dunia nih, rupanya ade yang lagi teruk dari aku.. haih~  iPad tahu x ape? cehh! iPad korang tahu pulak kann, tapi tablet PC tak tahu.. sengal aihh! actually dua binatang benda nih sama je.. tablet PC tuh general name untuk iPad lah.. iPad tuh just product brand je.. alaahh.. sama je macam kita panggil ubat gigi sebagai "colgate".. contoh situasi: "mak suruh aku pergi kedai beli colgate lah!" tapi, yang korang bawak balik ke rumah adalah ubat gigi mukmin.. haa.. macam tuh lah lebih kurang..

dulu-dulu tablet PC nih hanya digunakan untuk orang-orang graphic je.. untuk diorang melukis semua kann.. tapi sekarang dah lebih advanced.. orang awam pon dah guna tablet PC dah untuk kehidupan seharian diorang.. tak percaya?? nanti kalau korang duduk kat dalam LRT, mesti boleh nampak punyalah orang dok pegang tablet PC nih..

sebenarnya tablet PC nih ade banyak types and brands.. bukannya iPad je yang ade.. hasil daripada aku berjalan-jalan dan berlari-lari dari satu website ke website yang lain telah menunjukkan kepada aku bahawa ada berjuta-juta jenis brand tablet PC nih.. so, kalau korang tak mampu nak beli iPad *macam aku nih* bolehlah beli tablet PC brand lain.. 

tapi kan, aku ade terfikir jugak, students nak buat ape dengan tablet PC nih? baik pakai laptop je.. kan senang.. memanglah bila kita pakai tablet PC nih akan rasa lebih mudah.. senang untuk dibawa ke mana-mana kan.. tapi, korang rasa senang ke nak buat assignment guna tablet PC nih? bagi aku lah kann, agak susah jugak sebenarnya sebab gadget nih kan guna technology 100% touch screen.. tak ade guna keyboard-keyboard nih semua dah.. so, kalaulah in case dibuatnya tengah-tengah buat assignment tuh tiba-tiba touch screen dia tuh tak berfungsi.. means here, benda alah tuh hang or stuck lah.. haa.. tak ke niaya tuh?! tapi apepun, kalau jadilah kakak aku nak beli iPad nanti, AKU TUMPANG LAH SEKAKI, SETANGAN DAN SEBADAN SEKALI!! haha..

haa.. cuba korang tgk video nih..
leceh kan nak taip guna benda alah nih??
tapi kalau setakat nak surf internet tuh, memang masyuk lah..


nih hanyalah contoh untuk kegunaan office sahaja okeh..
kalau nak tahu lebih banyak, pergilah surf sendiri.. hehe..

okeh lah, berikut adalah jenis2 tablet PC dari variety of brands..
tapi sebenarnya ada baannyyaakkk  lagi..
Dell, LG, Panasonic and so forth..

 Acer Iconia Tab A500


 
Motorola Xoom


 HTC flyer

 Samsung Galaxy Tab


 sampai di sini saja rancangan kita hari ini..
till then, adios!
=))


yang benar lagi boleh dipercayai,
amalina arbawi <3       

2 comments:

  1. ah.i luv gadget more than i luv myself!!hahaha.
    nak tablet PC satu.blnja,lah amal..:P

    ReplyDelete
  2. haha! nak sruh aq blanje?? aq pon tgh nak ketukk kakak aq suruh beli bnde alah nih.. tuh pon tak berjaya2 lagi.. haha!

    ReplyDelete