Monday, May 16, 2011

cerita hospital..


 yesterday, ayah kena tahan wad lagi sekali.. dekat HUKM..
but only for a day je..
dokter just nak ambik darah dia je..
*ayah panggil dokter-dokter and nurse-nurse kat wad dia tuh DRACULA sebab kerja dorang asik ambik darah je* haha!

orite.. during ayah been hospitalised nih, macam-macam cerita lawak yang kami sefamily telah cetuskan..
*astaga! ayat Bahasa Melayu kau teruk gilaa*


SITUASI 1
masa dekat rumah..

che mat: mak, che mat nak jaga ayah kat hospital boleh tak?
omma  : *senyumsenyum, bersyukur sebab dapat anak yang baik and caring* betul nih che mat nak jaga ayah kat hospital? bukan ape, kalau che mat nak jaga, mak tak payah bawak baju mak semua nih..
che mat: alaa.. mak pon jaga lah sekali..
omma   : ehh? mane boleh.. nurse tuh tak bagi jaga ramai-ramai.. sorang je yang boleh jaga patient..
che mat: alaa.. kalau che mat sorang je, nanti che mat malu lah nak mintak makanan dekat ayah..
omma   : -.-" haih~ patutnya ayah kau yang mintak makanan dari kau.. nih terbalik, kau pulak yang nak mintak makanan dari orang sakit.. *makan aje lah yang dia fikirkan*

SITUASI 2
masa dekat hospital.. aku, kak jenna and kak aishah pergi turun canteen HUKM tuh untuk belikan ayah mihun sup + mak punya mihun goreng.. then, singgah lah kat satu kedai nih..

aku          : akak, nak mihun sup dua ek? 
akak indon: nak sup ayam ke sup udang?
aku          : 0_0 *mata tak berkelip* SUP KUDA???!!!
akak indon: 0_0 SUP KUDA??!! *kelip-kelip mata* nak sup ayam ke sup udang??
aku          : ohh! sup udang.. nak sup ayam lah.. *senyum tersipu-sipu* 
udang dan kuda, jauh beza kan?? memang aku yang pekak lah kann.. abis aku kena gelak sampai kat rumah.. sabor je lah~ aku ingat akak tuh yang jual sup kuda.. then, akak indon tuh pulak terkejut sebab ingat aku order sup kuda kat dia.. haha!


ohh.. ada lagi cerita gila kami yang lain actually tapi susah lah nak di-storykan kat sini..
kalau story guna mulut lagi syiookk!
pakej dengan basah akibat semburan air liur lagi tau..  ngee~
hehe..
till then, adios!
=P

yang bercuti di hospital,
amalina arbawi <3   

2 comments:

  1. ceh...citer ar...aku nak gelak2 tepuk meja nie...
    lau xkelakar...aku telan taik gigi je la
    ce citer...ce citer

    ReplyDelete
  2. haha! x perlu smpai nk telan taik gigi sume lah weh..
    mmg nak citer tp its hard to xplain in words..
    hee~ :)

    ReplyDelete