Sunday, May 29, 2011

first class dah malu -.-"


 ouhh soryy.. i bukan jenis malu yang ini.. nih malu tergedik-gedik yang dahagakan penampar namanya..

yes! i malu jenis yang macam nih.. jenis yang nak carik tempat gelap untuk menyorokkan wajah bila dah malu..


 haiihhhh...
memang muka aku je lah yang selalu memalukan diri sendiri nih kan??
nasib baik aku nih kurang kemalu-maluan sikit..
kalau orang lain in my shoes, mesti da rasa tak nak hidup agaknya..
tak pun, mesti dah nangis tak berhenti sampai mak datang ambik bawak balik rumah..
*amboii teori kau.. tak payah nak pikir kau hebakk sangat lah kann*

tadi, in my first class..
well actually before class tuh ada lagi satu kelas sebenarnya..
tapi, aku TER-ponteng..
hello?? i ponteng pon ade sebab okeh?
barang-barang i semua kat dalam stor and the stor is still locked at that time..
dah tuh, tak kan korang nak suruh aku pakai baju tidur kelawar aku nih pergi kelas?


scene di dalam kelas:
lecturer panggil one by one untuk introduce diri di hadapan class..
suddenly, aku pon dengar lah nama yang penuh bermakna sesuai dengan perwatakan pemilik nama tersebut GAH dipanggil..
NURAMALINA...!

maka dengan bangga dan bersemangat wajanya, aku pon bangun..
melangkah dengan penuh keyakinan untuk ke depan kelas demi menyampaikan apa yang telah difikir di dalam otak..
tiba-tiba.... NAHHHH!
terdengar sayup-sayup suara member aku berkata:
BUKAN KAU LAH WEH... DIA PANGGIL "CHE AMALINA"..
*ala-ala bergema sikit tone tuh*
aku pon toleh ke belakang *scene ini dilakukan dengan slow motion*
lalu berlari-lari anak untuk ke tempat aku balik..

HAH! BUKAN AKU KE YANG DIA PANGGIL??
gilaa malu!
aku rasa macam nak menyorok masuk dalam baju member aku kat sebelah tuh je..
baju dia pon dah bersesuaian dengan tema malu aku nih, baju kurung lah katakan = size da terbaik dah..
so nanti muat lah aku nk masukkan kepala aku yang kepala batu nih.. sorok kasi orang semua tak nampak.. hee~
tapi syukur malu itu hanya untuk sementara sebab actually aku nih memang budak yang tak tahu malu..
so, rasa malu tuh datang kejap-kejap je..
*ececehh.. cakap gedebakk gedebukk sajaa*

conclusion, yang dah malu tetap akan malu.. and for those yang tak pernah terasa malu, no worries! anda akan dimalukan nanti..
haha!

 till then kawan-kawan, adios!
=D
yang memalukan diri sendiri,
amalina arbawi <3      

2 comments:

  1. sedaynye idop ko...ahahah....yang orang utan tu sebijik cam ko

    ReplyDelete
  2. tahu x pe.. aq slalu sgt memalukan diri sndri..
    haih.. nasib badan..

    ceehhhh! nguks kau!

    ReplyDelete