Saturday, June 18, 2011

happy father's day, AYAH!


PERINGATANNN!
sebelum baca entry aku nih, make sure bekalan tisu mencukupi kat sebelah korang..
and for those yang dah ada anak tuh, kalau agak-agak tak ada tisu kat rumah, pakai je pampers anak-anak anda tuh untuk mengesat air mata okeh..

AYAHHH..!
ada yang panggil papa, abah, walid, appa, daddy..
*tapi aku belum pernah dengar orang panggil "dada" lagi*
but aku lebih selesa panggil my dad as AYAH..

AYAHHH..!
first of all, alin nak mintak maaf dengan ayah sebab dah banyak salah and dosa yang alin dah buat kat ayah selama alin hidup dan jejakkan kaki kat muka bumi nih..
alin mintak maaf bila ayah suruh ambikkan air untuk ayah, alin mengeluh..
alin mintak maaf bila ayah suruh tolong bacakan message kat handphone sebab ayah kurang paham bahasa shortform, alin mengeluh..
alin mintak maaf bila ayah suruh alin turun pergi kedai belikan gas, alin mengeluh..
alin mintak maaf bila ayah suruh buat air teh petang-petang, alin mengeluh..
alin mintak maaf bila ayah datang kat sekolah ambik report card alin, tapi result alin teruk..
alin mintak maaf bila kita pergi jalan-jalan nad ayah confuse pada jalan sebab tak nampak signboard, alin mengeluh..
alin mintak maaf bila ayah mintak tolong gosokkan baju melayu ayah untuk ke masjid, alin mengeluh..
alin mintak maaf bila alin selalu menyusahkan ayah suruh hantar pergi situ dan sini..
alin mintak maaf sebab dulu selalu kacau ayah pagi-pagi pukul 6am suruh hantar pergi kerja..
alin mintak maaf sebab selalu susahkan ayah suruh belikan macam-macam..
alin mintak maaf sebab selalu kurang bersabar dengan perangai ayah kadang-kadang walaupun ayah selalu bersabar dengan perangai alin..

tapiii... kenapa asyik alin je yang mengeluh??
kenapa asyik alin je yang kurang sabar??
kenapa ayah tak pernah pon mengeluh macam alin??
kenapa ayah selalu belikan alin macam-macam sedangkan alin nak bagi ayah gift pon at least setahun sekali je..
walaupun kami adik beradik suka menyusahkan ayah, tapi kenapa ayah tak pernah penat pon layan kerenah kami??
kenapa asyik kami je yang selalu penat melayan kerenah ayah??
KENAPA??

memang ayah nampak garang..
memang ayah nampak tegas..
semua orang bila nampak ayah, mesti goyang punya lah..
but, inside u i know that u have such a kind heart..
mak selalu cerita, dulu-dulu masa kami kecik-kecik, lepas balik kerja, ayah selalu tolong basuhkan lampin-lampin kami..
lepas dah basuh, malam-malam tolong sidaikan lagi..
tolong mak buat kerja-kerja rumah..
lepas tuh nak kena jaga kami adik beradik lagi..
then, pagi-pagi esok dah nak kena pergi kerja..
kenapa ayah perlu bersusah-payah macam nih sedangkan kami tak pernah pon bersusah-payah untuk ayah sampai macam nih??

alin ingat lagi memori kita dulu-dulu ayah..
dulu hidup kita tak lah sesenang sekarang nih..
kita selalu naik motor sampai muatan 4 orang kan??
orang lain tengok kita pon, ayah buat dont know je..
ayah selalu kena hantar alin pergi rumah Nenek Alang tiap-tiap pagi sebab mak and ayah nak pergi kerja kann..

AYAHHHH...
satu je yang alin nak cakap dengan ayah dari dulu sampai sekarang and hingga ke akhir hayat alin..
TERIMA KASIH AYAH...!
thanks for being my dad..
for me, u are the greatest dad in the world..
i do love u forever..
so, PLEASE ayah..
tolong jaga kesihatan ayah baik-baik..
sebab kami semua sayangkan ayah..
and alin tak sanggup nak kehilangan ayah..
U ARE ONE OF THE IMPORTANT PERSON IN MY LIFE..

ini muka ayah tengah lapar  :D

we love u ayah!

Tuan Haji Mohd Arbawi Mohd Anuar

ALIN SAYANG AYAH!
HAPPY FATHER'S DAY
^__^

dia yang sayang Mohd Arbawi,
amalina arbawi  <3  

No comments:

Post a Comment