Thursday, June 30, 2011

no more lecture LAW with her after this



lap-lap air mata..
hembus-hembus hingus..
tenyeh-tenyeh hidung..

if you wanna be a housewife, be an educated housewife
if you wanna be a Mr. mama, then be an educated Mr. mama
remember, knowledge is power!

ouchh! still terngiang-ngiang her voice kat telinga aku nih..
MADAM ROSNELIM
why must you go for further your study lagi?
i think you are already intelligent enough dah..
firm pon dah ada..
income pon dah terbaik dah..
*rasa macam nak cakap macam nih je dekat dia so that dia takkan tinggalkan kami*

tapi, Nabi Muhammad pernah bersabda:
pergilah menuntut ilmu sampai ke negara China
means that walau jauh mana sekalipon, jangan pernah give up untuk belajar..
walau umur dah meningkat tua pon, teruskan mencari ilmu..

 Madam, i nak halang you pon tak boleh kan..
so, i just wish that you can teach prelawrians UiTM Merbok lagi..
maybe after you have finished your study..
even though not for my batch, for my juniors' batch..
sebab bila Madam ajar kami LAW, kami sangat faham!
bila kami sangat faham, maka kami sangat bahagia belajar LAW dengan Madam.. 
indeed..
thus, hopefully bila Madam berpeluang ajar our juniors nanti, dorang pon akan faham and enjoy belajar LAW..
as we all know that LAW is complicated..

sangat bahagia bila bersama dengan Madam for this 2 semester..
semua kenangan dengan Madam will be our sweet memory..
we'll gonna miss you Madam Rosnelim!
Love Ya!





postscript: aiisseehh..! cuaks menantikan kedatangan lecturer LAW baru.. harap-harap tak de lah perangai yang meng-annoying-kan and dapat faham dengan baik apa yang beliau akan ajarkan nanti.. Ya Allah, Kau permudahkanlah  aku untuk memahami apa yang sudah diajar dan bakal diajar nanti oleh lecturers aku nanti.. amin~

till then, ADIOS!
=,="
yang tak suka subjek GLOBAL,
amalina arbawi  <3   

No comments:

Post a Comment