Thursday, June 30, 2011

penang oh penang


huuuu~
sumpah teringin gila nak pergi penang..
tak pernah pon jejak lagi bumi penang tuh..

bila dah plan nak pergi je, mesti ada benda yang menghalang..
hari tuh dah plan dengan family..
but then tak jadi pergi..

lepas tuh, konon-konon nak pergi have fun lah dengan member-member kat penang nanti..
itu pon belum confirm lagi..
tapi, nampak macam peluang nak pergi sana tipis je..

why do i said so??
haa.. semuanya sebab masalah transportation..
kalau nak suruh aku drive, memang TAK lah kann..
aku boleh je nak drive, tuh pon kalau passengers aku semua stok-stok yang tak sayang nyawa lah..
nak pergi tempat yang kita tak biasa, takkan nak pergi naik bas or teksi kan bila dah sampai sana..
sah-sah lah hilang nanti..
tapi tak tahu lah whether hilang di dalam laut or di darat kan..
tak ke niaya tuh??
jangan carik pasal lola oiii!
jangan nak tunjuk macam pandai sangat plan ini dan plan itu okeh..
kalau rasa bahaya, better tak payah lah..
lagipon kami semua yang nak pergi berseronok nih pon semuanya girls..
kalau mintak permission dengan omma masing-masing pon nanti tak pasal-pasal je kena sembur kann..
yang kena sembur tuh dalam kategori ok lagi kann..
takut ade yang dapat rasa lantunan gigi palsu keluar dari mulut je nanti..
HAHA!

so in conclusion..
bawak-bawaklah bersabar..
plan wisely..
ingatlah orang yang tersayang..
and the most important thing, mintak permission from parent dulu..

till then, ADIOS!
:)
dia yang teringin ank pergi ke penang,
amalina arbawi  <3  

4 comments:

  1. weh, aku dah teringin tahap AMBAM nak pergi sana =( tp itu lah, masalah transport. grrrr. rasa macam nak hire taufik jadi driver jeh

    ReplyDelete
  2. haha! tahap AMBAM?? dah sama jenis dgn kau lah tuh.. nak sangat lah kan Si Tauff tuh nak jd driver kita.. mmg TAK lah.. jom kita doa ramai2 supaya ehem ehem ehem ehem ehem ehemm.. *x blh tulis proper, bhya kalo org lain baca :DD

    ReplyDelete
  3. aku doakan plan korg nak dtg ke negeri terchinta aku tercapai..aku pun semangat berkobar2 nak bwk korg gi jalan2, makan2 kat negeri terchinta aku nie

    ReplyDelete
  4. haha! jyeehh! harap2nya jadi lah kan.. aq ngn mal nih pon da mengidam gila nak p penang tuh haa.. pdahal bkn jauh sgt pon penang tuh dr sini kann.. just byk halangan je.. hehe.. x pe, one day nnt msti aq smpai jgak lah sana! :))

    ReplyDelete