Thursday, July 28, 2011

kempunan.


haih~
teringin gila nak naik flight untuk balik ke tanah air..
*cehh! padahal dari Kedah nak balik ke KL je pon*

memang macam HARAM lah kan..
nak beli tiket untuk 24 august..
hari nih aku tengok harga tiket flight Airasia tuh RM52..
terus pergi cucuk duit kat ATM, semangat punya pasal..
esok usha lagi, tengok dah tukar jadi RM63 pulak..
lepas tuh terus carik tiket untuk time yang lain but still in the same day..
okeh! DAPAT! buat sujud syukur.. 3.00pm - RM33, 24 august 2011..
dah cantik dah tuh !
then, esok aku usha lagi sekali, naik jadi RM63 jugakk..
*ceh ! tak sempat lagi aku nak book, dah naik harga*
lepas tuh, tengok untuk 25 august pulak, pagi.. RM53..
WTFish !

MEMANG TAK LAHHHH aku nak beli..!
kalau dicampurkan tambang teksi and segala tax flight semua, dah boleh beli dua tiket bas balik KL kott !
omma aku pon mesti tak bagi punya lah..
daripada aku membazir duit tuh, baik aku simpan duit tuh untuk bayar yuran kolej yang still tak berbayar-bayar lagi tuh..
*aku nih dah boleh dikira sebagai refugee dah menginap kat UiTM nih sebab tak bayar-bayar yuran kolej lagi*

TAPIIIIIIIII...
kempunan lah kannn...
NAK NAIK FLIGHT !!!
*sambil hentak-hentak kepala kat dinding*
kesian kat aku kan? sadis sungguh hidup ini..
tak apa lah.. bila dah tua nanti, aku wakilkan anak aku je lah naikkan flight untuk aku..
nanti aku lambai-lambai je dia dari airport..
PASRAH~

by the way, happy dapat hang out dengan member-member hari nih..
karaoke, shopping-shopping..
as usual, mereka semua memang sangat AWESOME..
love u alls lah ! bagi kiss sikit, MUAAHH !


postscript: oleh kerana batak punya pasal sebab first time nak naik flight, aku tanya kat kawan aku, "eh, kalau naik flight nak kena buat medical check up, x-ray, check darah and all that ke?"
Memang batak sangat lah kann.. kesian anak si Bawi nih.. =.=

yang dah tak sanggup berbicara soal FLIGHT lagi,
amalina arbawi  <3    

Monday, July 25, 2011

Birthday omma..!



hasil copy and paste from my sis's blog..
*pemalas punya budakkk!*





























till then, ADIOS!
yang kurang mood nak update blog,
amalina arbawi      <3    

Friday, July 22, 2011

jalan-jalan sorang-sorang ke KL


ececehh..
tajuk entry bajet nak show off lettew..

heeii! siapa tak bangga maa?
kau ade berani pergi jalan-jalan kat KL tuh sorang-sorang macam aku?
ado?
memang TAK lah kann..
#dusshhhh!
haa.. sedap dapat makan penumbuk?
*tak payah nak koya sangat lah kann*

 
orite! enuff dengan cakap-cakap besar..
sekarang kita cakap sederhana-sederhana je..
just nak cerita kat korang yang aku sudah berjaya pergi menengok dan menghadap Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2 dekat Golden Screen Cinema, Times Square last wednesday..
and ditemani oleh seorang kawan yang sangat-sangat berhati perut.. 
haha! ye lah, sebab dia sanggup nak temankan aku kan..
datang dari jauh-jauh semata-mata untuk aku je..
*perasan!*

frankly speaking, Harry Potter was seriously HEBAT!
siapa yang tak pergi tengok lagi cerita nih, elok lah pergi cepat-cepat..
orang-orang tua pon selalu cakap, benda yang baik-baik nih, tak elok kalau dilambat-lambatkan..
haha!

ouhh! and also nak cerita...
KITA ADA BELI KASUT BARU!!
tadaaa..!

haa.. nih kotak dia..
 kasut Atlanta je pon..
kalau nak beli Converse, sekali sekala boleh laa..
kalau selalu, memang tak mampu lah wehh!
botak lah kepala mak aku nanti..
sila jangan tertipu.. kotak dia je GAH macam nih, TAPI SEBENARNYA...
HAA! sneakers biasa je pon..

WARNA COKLAT???
kasut nih kann, bila aku pegang kat tangan, nampak okay lah jugak..
tapi, bila dah pakai kat kaki, macam sakai je aku tengok..
heiisshh, rasa macam tak sanggup aku nak tengok lama-lama..
nasib baik benda nih pakai kat kaki je.. haih~
0_0


haa.. nih aku nak cerita sikit lah pasal kasut nih..
actually, masa aku nak beli tuh, aku pilih yang warna biru..
CUN KOTT!
memang tak tergamak lah aku nak pilih yang warna coklat nih kann..
jauh panggang dari api!
tapi unfortunely, size untuk kaki aku tak dakk pulak untuk yang warna biru tuh..
so, aku pon capai je lah kasut coklat nih sebab memikirkan condition kasut aku yang sekarang nih memang dah betul-betul nazak pon.. malas nak pikir dah..
haih~ almaklumlah kann, keturunan aku kan keturunan KAKI GAJAH semuanya..
so, jangan nak mimpi di siang hari lah untuk dapat pakai kasut yang cantik-cantik..
kes carik sneakers nih kira okay lagi.. kami adik-beradik, kalau nak carik kasut raya (wedges or heels), memang kena datang kedai kasut tuh subuh-subuh, nak kena try banyak kali punya pasal before beli..
haih.. nasib badan lah kann..
tapi alhamdulillah lah jugakk, at least aku ada kaki.. :)

end of story..
till then, ADIOS!
:D
yang dah terbeli kasut yang pelik,
amalina arbawi  <3     

Tuesday, July 19, 2011