Sunday, July 3, 2011

dah terbau-bau


Salam guys!
haa.. ada bau apa-apa tak?
masam??
cehh..! itu bau badan korang yang tak mandi pagi tadi..

aku ada bau something..
aku dah start terbau-bau RUMAH dah nih..
jyeaahh! rumahku syurgaku~
al maklumlah, next week kan dah cuti mid term..
tuh yang excited bebenor tuh..
rasa macam nak start pack barang malam nih pulak.. hee~

tapi kan..
before nak cuti nih, menimbun-nimbun lah pulak assignment yang nak kena buat..
memang aku rasa macam nak kunyah-kunyah besi lah kann..
dengan test Law III nye lah, test Global, Forum, Essay lagi..
haih.. memang jiwa je lah aku bila nak dekat-dekat cuti nih..



inilah antara faktor-faktor yang membuatkan mood aku tak stabil..
sekejap rasa nak gelak, sekejap rasa nak nangis, sekejap rasa nak marah.. 
and juga faktor yang membuatkan aku rasa nak lari dari UiTM nih..
*lari untuk pergi Central Square je sebab nak have fun*
and actually, tension juga merupakan sebab musabab kalau berat badan aku naik..
haa.. aku kalau tension, aku tak sedar makanan-makanan yang aku telan semuanya..
semuanya nampak macam invisible je..
then, tau-tau berat tiba-tiba naik..
lepas tuh mula lah nak cakap kena buatan orang lah, misteri lahh..
haih~ propaganda je semua tuh..

so, to all my friends..
kalau tiba-tiba nampak aku naik angin ala-ala kena histeria tuh, ampunkan lah beta ek?
bila emosi tak terkawal, macam tuh lah jadinya..
and to omma..
 kalau alin jarang call for this 2 weeks, mintak maaf lah ek..
memang melayu mudah lupa..
tapi sebenarnya bukan sebab alin lupa, just kadang-kadang rasa macam tak sempat nak call..
busy punya pasal..
kalau tak, memang muka alin je yang selalu keluar kat handphone mak tuh every week kan?
hehe..

postscript: tengah-tengah tension nih, elok kita layan karok sebenarnye.. dapat jugak release tension dengan terpekik melalak melolong tuh.. tapi, kalau tanya dengan omma, "mak, kalau tension nak buat ape ek?".. omma pon jawab, "ambik wuduk, mengaji lah lin".. jyeaahh! itu yang saya praktikkan..  :)

till then, ADIOS!
>__<
yang tengah banyak assignment,
amalina arbawi  <3  

No comments:

Post a Comment