Tuesday, August 30, 2011

preparation Hari Raya !










haa..
tengok semua nih !
kagum tak tengok??
semua nih aku yang buat tau..
aku berusaha dengan kudrat aku sendiri okeh..
without help by anybody else..
*okeh, itu tipu!*
 dapat lah jugak sedikit tunjuk ajar dari family members yang lain..

hello??
bukan nih je yang aku buat ok?
kerja aku kalau untuk preparation raya kat rumah nih is more to kerja-kerja lelaki..
yeepp !
kerja-kerja lelaki..
contoh, panjat-panjat kerusi untuk basuh kipas and pasang langsir..
tonyoh lantai kat garaj depan rumah nih haa..
besides that, mop lantai, vacuum ruang tamu, lap habuk..

ya! memang saya ada seorang adik lelaki..
tapi, kerja dia lagi memenatkan kott..
tak sampai hati pulak aku nak kacau dia..
kerja dia = main online games non-stop !
*sabor je lah dikurniakan adik yang macam nih*

haihhh~
frankly speaking, sumpah PENAT gila !
but at the end, rasa puas..

ouh, pasal kuih kat atas nih..
memang nih je lah the only kuih yang aku sempat buat..
kuih-kuih yang lain, masa aku balik hari tuh, semuanya memang dah siap..
kakak-kakak aku semua gigih sangat buat kuih raya..

last but not least,
Selamat Hari Raya Aidilfitri semua ! Maaf Zahir dan Batin !
:D

Friday, August 19, 2011

persuasive speech.


sedang gigih work on it.
hopefully aku dapat lah turn untuk persuasive speech before raya so that mood nak raya tuh best sikit.
*tapi, tak nak lah first day tuh. tak prepare lagi kot ! second or third day okay jugak*
ntahlah cuti raya pon dapat 3 hari je.
haih~

baju raya pon tak dak lagi.
FINE ! adik-beradik aku yang lain semua dah habis shopping raya dah.
tinggal aku je yang belum ada apa-apa untuk raya this year.
*alah, orang yang kurang berkemampuan tuh semua raya pakai baju-baju tahun lepas je. apa ada hal?*

tak apa lola.
berkorban sekarang, hasilnya kita akan dapat nanti.
InsyaAllah.


postscript: OMMA ! tunggu alin balik noh. nanti masak sedap-sedap untuk alin tau. rasa macam nak packing barang and balik sekarang jugak. mood terkinja-kinja nak balik kampung.

*rasanya omma memang tengah tunggu aku balik rumah sekarang nih sebab nak suruh aku buang habuk kat kipas, basuh bilik-bilik air semua, pasang langsir baru and tukar cushion punya cover. TERIMA KASIH OMMA !  =.=

yang  baru habis test global,
amalina arbawi  <3  

Thursday, August 18, 2011

settle.


hai peng-ushas !
lama dah aku tak menghapdate blog kan kan kan?
*mampuhgi lah ! ada orang kesah ke kau update blog ke tak?*
fineeeeeeeeee !  
=.=

just wanna say, beban di bahu aku dah semakin berkurangan.
test economy = done !
quiz economy = done !
mock debate = done !
mock persuasive speech = done !
paragraph 1 for legal essay = done !
real debate = done !
global test = done !

so, korang faham lah kan apesal aku dah LAMA sangat tak update blog nih.
alhamdulillah, aku masih lagi bernafas setelah mengharungi minggu-minggu yang sangat tough.

lists untuk assignments, test & quiz yang masih menunggu before habis semester 3 yang sangat precise bagi aku nih :

- 2nd test economy
- 2 more quizzes for economy
- final essay for legal writing
- persuasive speech

go go chaiyok lola !

kalau habis semua kerja-kerja nih,
means that the time for me to say GOODBYE kat merbok nih dah nak sampai lah.
so, let the time go pass slowly please.
belum sedia nak berpisah dengan girlfriends and boyfriends aii yang ada kat merbok nih lagi.
T.T

postscript: tak sabar nak pergi bukak puasa dengan all my classmates sekejap lagi. hati sedang berbunga-bunga.

yang tak sabar nak balik raya,
amalina arbawi   <3  

Thursday, August 4, 2011

saya tough.


hai peeps!

last week if i'm not mistaken, aku keluar lah dengan member-member aku pergi Sungai Petani town untuk beli "barang dapur" sikit bersempena nak menyambut bulan Ramadhan nih..
then suddenly, ternampak lah pulak machine timbang berat yang otometik tuhh..
perasaan aku pon menjadi terkinja-kinja lah kann nak naik atas machine tuh as aku pon memang dah lama tak timbang berat badan aku nih..
so, aku pon naik lahh..

DAMN !
it this really me ?!?
persoalan nih yang aku tanya masa machine tuh bagi jawapan pada berat badan aku..
makkk aiiihhh !
 seriously aku tak boleh terima..
cannot go....!
BERAT GILA BADAN AKU !
tinggi = 16*, berat = **
*aku nak tulis pon  malu weh sebab nombor beginning pon dah sangat cukup memalukan.. haih*

TINGGGG ! *tanda idea tengah datang*
tak apa amal..
kan sekarang nih bulan puasa, so boleh lah kita meng-diet-kan diri..

ceehhh...!
diet lah sangat kann?
bila siang, masa puasa memanglah lost for about 1 KG..
tuh pon siap buat drama Hindustan cakap pening lah, tak larat lah..
then, bila maghrib nak bukak puasa gain for about 3 KG pulak..
habis semua makanan kau bantai, kalau boleh, plastik-plastik makanan tuh pon kau nak telan kan?
  jangan nak mimpi lah nak berdiet kalau macam tuh..

in conclusion..
 saya tak GEMUK, i'm just TOUGH..

postcript: cannot stand lah tengok bazaar Ramadhan kat dalam UiTM nih.. SANGAT MENGIURKAN! banyak sangat choices.. tak jadi lah diet aku kalau macam nih..    -,-"

Monday, August 1, 2011

first day fasting.


huuuuuuuuuuu~
kenapa perasaan aku nih??
asik fikirkan family yang nun jauh kat rumah tuh je..
mesti dorang seronok kan dapat makan sama-sama..
untunglah dapat berbuka sama-sama..

haih..
keep strong lola !
nanti kau akan balik jugak before raya kan..
bawak-bawaklah bersabor sikit ye..
semua tuh emosi kau je..
control sikit emosi tuh..

yang tengah bermood jiwang-jiwang,
amalina arbawi  <3  

Sport's Day PreLaw UiTM Kedah


all these moment will be my sweet memory ever !
masuk Explore Race..
dapat kenangan letupkan belon lepas ditiup yang berjuta-juta..
kenangan warnakan telur ayam sampai jadi cantik..
kenangan mengasingkan kacang dal, kacang hijau and kacang merah yang sangat banyak..
kenangan main tipu, masukkan kacang-kacang tuh semua kat dalam kasut sebab banyak sangat yang nak kena diasingkan..
kenangan minum air kopi yang tak berapa nak pahit..
*alhamdulillah.. nasib baik dorang tak masukkan telur mentah or cicak kat dalam kopi tuh..*
kenangan kena balut menjadi mumia..
kenangan dapat RM10 free-free je even kami kalah dalam Explore Race tuh..
haha!
and lastly, kenangan main baling-baling belon yang ada air kat dalam dia..

ouuuuhhhhh... ini semua akan jadi kali terakhir dalam hidup aku since aku dah last sem kat PreLaw nih..
lepas nih dah tak boleh nak mengelinjang kat sports day PreLaw dah..
sediiiihhhhhnyaa..... 

masa, tolonglah bergerak perlahan-lahan sikit okeh..
aku tak sedia lagi nak tinggalkan kehidupan aku yang sangat best kat UiTM Kedah nih..
others, lets picture tell the story..