Thursday, August 4, 2011

saya tough.


hai peeps!

last week if i'm not mistaken, aku keluar lah dengan member-member aku pergi Sungai Petani town untuk beli "barang dapur" sikit bersempena nak menyambut bulan Ramadhan nih..
then suddenly, ternampak lah pulak machine timbang berat yang otometik tuhh..
perasaan aku pon menjadi terkinja-kinja lah kann nak naik atas machine tuh as aku pon memang dah lama tak timbang berat badan aku nih..
so, aku pon naik lahh..

DAMN !
it this really me ?!?
persoalan nih yang aku tanya masa machine tuh bagi jawapan pada berat badan aku..
makkk aiiihhh !
 seriously aku tak boleh terima..
cannot go....!
BERAT GILA BADAN AKU !
tinggi = 16*, berat = **
*aku nak tulis pon  malu weh sebab nombor beginning pon dah sangat cukup memalukan.. haih*

TINGGGG ! *tanda idea tengah datang*
tak apa amal..
kan sekarang nih bulan puasa, so boleh lah kita meng-diet-kan diri..

ceehhh...!
diet lah sangat kann?
bila siang, masa puasa memanglah lost for about 1 KG..
tuh pon siap buat drama Hindustan cakap pening lah, tak larat lah..
then, bila maghrib nak bukak puasa gain for about 3 KG pulak..
habis semua makanan kau bantai, kalau boleh, plastik-plastik makanan tuh pon kau nak telan kan?
  jangan nak mimpi lah nak berdiet kalau macam tuh..

in conclusion..
 saya tak GEMUK, i'm just TOUGH..

postcript: cannot stand lah tengok bazaar Ramadhan kat dalam UiTM nih.. SANGAT MENGIURKAN! banyak sangat choices.. tak jadi lah diet aku kalau macam nih..    -,-"

No comments:

Post a Comment