Tuesday, September 20, 2011

cermin peribadi daripada makan


korang rasa lah kan, nampak comel sangat ke kalau makan berbunyi tuh?
nampak sweet ke kunyah sambil berbunyik-bunyik?
korang rasa orang lain akan terbuai lah dengan bunyi yang korang buat tuh?

haa.. tiba-tiba je aku sentuh pasal nih kan.
mesti ada yang curious nak tahu.
bukan ape, aku sebenarnya one of the victim yang suffer jiwa dan raga dengan masalah orang yang suka makan berbunyi nih.

nih bukan yang jenis bunyi macam makan keropok tuh tau.
kraakkk krruukkk krriiuuukkk semua tuh.
nih bunyik yang jenis, chap mechapp kechaap.
macam tengah belajar cakap dengan cicak.

heeiiiii ! aku pantang betul lah kalau dengar bunyik chap mechapp chapp.
even cicak pon pandai makan tanpa bunyik, tahu?
*cehh, memandai je. mana kau tahu?*
sebab tuh everytime bia aku dengar alunan chap chap chaapp nih, aku akan sumbat telinga aku dengan headphone or earphone.
im not sure lah si empunya badan tuh perasan ke tak bila aku beraksi sedemikian.
sometimes, aku saja je buat gaya pakai headphone tuh lebih-lebih sikit.
heii tak sanggup aku nak mendengar aih.. GELI tahu?

bukannya aku tak nak tegur, well im not that kind of person, yang suka sangat nak tegur-tegur orang semua nih.
aku jenis, hal kau buat apa aku nak ambik kisah.
for me, mak bapak dia kan ada, apa guna mereka semua tuh kan?
tapi, bila dah memudaratkan kesihatan aku macam nih (stress akibat dengar sound effect yang menggelikan di musim study week), aku terpaksalah meluahkan semua derita aku nih kat dalam blog.
ke mana lagi nak kucurahkan cerita tentang penderitaan ku ini kan.
=(

so, apa kita nak kategorikan orang yang makan berbunyi chap chap chap nih? mak bapak tak ajar, tak pernah nak didik? 
opps! haa, kan dah keluar pasal cerita mak bapak pulak.
makan berbunyi tu menunjukkan didikan yg diterima seseorang dari keluarganya. 
maknanya dia tak pernah diajar atau ditegur, sebab tuh continuosly buat perkara yang sama. 
makan tuh kena lah ada disiplin dan adab, bukan setakat mengunyah je tapi masa gunakan sudu dan garfu pun ada caranya. 
alaah, yang makan ala-ala kat hotel tuh.
baru lah nampak sopan dan beradab.
sejuk sikit mata aku memandang.
tenang sikit telinga aku mendengar.


ada yang kata, orang yang makan berbunyik nih nampak macam tamak.
and ada yang cakap, orang tuh saja je nak tunjukkan makanan yang dia makan tuh memang betul-betul sedap, tuh pasal sampai terkeluar-keluar bunyik tuh.
aku pon tak tahu lah apa sebenarnya purpose mereka yang terlibat dalam kegiatan makan berbunyi nih.
cuba korang tanya diri korang sendiri lah okay.

kalau untuk kes aku, mak aku memang ajar dari kecik untuk makan tutup mulut so that tak akan keluar lah bunyik-bunyik sound effect yang menggelikan tuh.
and aku pon selalu tegur che mat (adik aku) supaya makan and kunyah makanan tuh sambil tutup mulut.
kadang-kadang pakej dengan tamparan wanita sekali aku bagi kat dia.
degil sangat, tak dengar kata !

so, aku dah tulis kat blog nih.
kalau ada sesiapa pelaku yang terbaca or SI EMPUNYA BADAN sendiri yang terasa, silalah berubah.
tak salah untuk berubah menjadi lebih baik.
aku bukan je nasihatkan orang lain, at the same time aku nasihatkan diri aku sendiri jugak.
even dalam islam pon ada mengajar kita untuk makan dengan sopan kan.
nak-nak lagi untuk kaum-kaum perempuan nih.
jagalah sikit reputasi perkauman kita nih.

till then, adios !

Saturday, September 17, 2011

PreLaw Grand Dinner in Park Avenue Hotel, Sg. Petani


hi peeps!
dikeheningan malam nih, memang syok pon meng-hupdate blog.
dengan ditemani nyamuk yang meriah berterbangan,
lampu kalimantang bilik yang terbakar,
lampu study yang stater-nya rosak.
pergghh ! semua ini dugaan final.
*nak pergi report kat pejabat kolej malas. Padan Muka! Tanggung!*

9/9/2011..
haa. sedap kan tarikh nih.
Dinner PreLaw kami.  :)

because of terlalu excited sangat nak pergi dinner,
(first time in our life)
kami pon telah mem-book sebuah bilik kat Park Avenue Hotel tuh.
start check in pukul 11.30.
angkut-angkut barang bawak naik bilik 802 yang berada di tingkat 8.

okeh, beliau hanyalah seorang model sahaja.
habis kemas-kemas semua, gerak pergi Tesco sat untuk lunch.
Chicken Rice Shop!
*amboii.. makan yang mahal-mahal je, mana tak kering duit kau!*

then, i bought seluar tight just because nak terjun swimming pool kat Park Avenue tuh.
sanggup tuh! swimming punya pasal.
ish ishh ishhh.

habis lunch, we back to our room.
ready to buat aksi kuak lentang kat swimming pool Park Avenue tuh.
around 4.30, naik bilik untuk mandi and siap-sipa untuk pergi dinner.
cuba tengok muka fiera. sumpah cannot go.  HAHA!

amboooiiiii ! berlagak kau ek, mentang-mentang lah tahu swimming. teeheee~

now, comes to dinner time !
sumpah sangat seronok.
tak boleh nak diceritakan in words.
just watch all of this pictures.






























haa.. ape macam?
mantop kan gambar-gambar nih semua.
tengok camera lah weh.
conan canon DSLR tau.
bukan RM1-RM2 weh.
1k-2k okay?

haa.. kalau nak tengok more pictures.
hampa suma pi lah usha sendiri kat facebook aku.
aku dah beruban, bermisai dan berjanggut dah dok tunggu gambaq-gambaq yang kat atas nih ja di-upload.
wifi connection punyalah slow, macam siput BarBie spongebob aih !

till then, adios guys!

Friday, September 16, 2011

rasa apa ni?


what happen to me?
i keep stalking your Facebook. 
bila you nak deactive your Facebook ek?
so that it will not bothering me anymore.

amal ! tak payah nak menggatal sangat tengah-tengah study week nih !
make sure final kau mantop.
pi study cepat !
=.=