Monday, December 19, 2011

finally...


HAHAHAHA.
hari nih aku seronok sangat.
setelah try banyak-banyak kali, akhirnya lulus jugak aku Driving Test JPJ tadi.
Alhamdulillah.

lepas nih bolehlah aku rembat kereta ayah aku yang kat rumah nih bawak pergi jalan-jalan.
tak lekat kat rumah lah aku lepas nih. hehe.

excitednya!
rasa macam nak pergi sidai kain kat luar pon nak naik kereta jugak. 
haha!

Sunday, December 11, 2011

gagal sekali lagi.


assalamualaikum!
hai alls. 
lama dah tak talking talking rubbish kat dalam blog nih kan?
well, just wanna let u alls know, i sekarang nih seorang wanita yang bekerjaya okay?
so, i don't have enough time sangat lah untuk nak update my blog nih.
*waah! gedik habis kau kan Lola semenjak bekerjaya nih?*
padahal kerja kat supermarket je pon. daa~

yup! merujuk perkara diatas.
GAGAL.
anda sinonim dengan perkataan ini?
for me, YES! sangat sinonim lately nih.
sebab apa? because i have failed for the second time untuk ujian memandu bahagian 3 (jalan raya) sebentar tadi.
yeeaayy! tahniah Amalina! tepuk tangan sikit untuk aku. 
#applause

first time buat test JPJ bahagian 2&3: RM280 + belajar
first time re-do test JPJ bahagian 3 : RM140 
(my mistake: langgar lampu merah kat dalam sekolah memandu tuh. good girl right?) *masalah rabun membelenggu diri*
second time re-do test JPJ bahagian 3: RM80
(my mistake: kereta tiba-tiba ter-stop dekat bukit sebab aku salah masuk gear kot rasanya.) *lepas tuh sesedap kau je nak salahkan gear kereta tuh yang rosak. padahal tuh kereta Viva baru kott! impossible lah kereta baru boleh rosak.*

TOTAL: RM500 !

RM500 untuk buat test sahaja! SAHAJA!
waahh! bahagianya hidup kalau macam nih untuk beberapa kali!
-___-

apapon, untuk kali kedua re-do nih i will do and try my best untuk tidak mengulanginya for the third time pulak. 
simpang malikat 44 weh!
aja aja fighting Lola!
till then, adios!

p/s: ouh. baru perasan. no post for november lah. nampak sangat lah kesibukkan bekerja. gigih habis kau kan? nak buat macam mana, mencari naskah untuk keluarga.  :)