Sunday, December 30, 2012

study week, semester 2.


sharing this with you.


this is real.
this is me.

know what ?
till now, I don't even touch any of my book.
It's study week mannnn !
I mean, why am I becoming so lazy like this ??!

well actually I'm not lazy, I'm just on energy saving mode. (Y)


when the time comes with mood, then I'll start open up my books to study.
because right now, I can't bring my self to read anything.
yeaahh, seriously !

so for me, there's no point to force my brain to accept those things for this moment.


"when you have to study, even the ceiling looks more interesting."
-_______-"

TRUE !

Friday, October 19, 2012

tolong cermin diri sendiri.





NAHHH !
kalau agak-agak dah tak mampu sangat nak pergi beli cermin dekat MyMydin ke Speedmart,
ni haa, besar lagi aku bagi kau cermin.

tolonglah cermin diri tu sendiri sebelum pungpang pungpang bercerita dan mengata orang lain.
kau ingat kau bagus sangat ?


S.A.B.A.R.


THEY SAID,

 
" sabar subur, tak sabar masuk kubur "


Sabar aku...
bila aku marah dekat someone, aku tak bagitahu.

bila aku tak suka seseorang, aku tak tunjuk.

bila orang carik gaduh dengan aku, aku tak melawan balik.

bila orang cakap ayat yang menyentap aku, aku diamkan.
 

memang orang akan cakap, aku ni senang dipijak, senang dipergunakan.
 . 
.
.
.
.
semua ini sebab nak jaga hati orang,
sebab aku masih ada kesabaran.

tapi jaga-jaga,
 when I lost my patience, I will be inverse from what I've stated above.
everything will be vice versa.
.
.
.
.
.
jangan pelik bila aku bagitahu direct dekat kau yang aku tak suka kau.

jangan terkejut bila aku tunjuk / buat muka menyampah dekat kau everytime kita jumpa.

dan jangan terperanjat bila aku lawan balik apa semua yang kau cakap disulami kata-kata yang kurang enak didengari.

serta perkara-perkara lain yang aku tak pernah buat sebelum ni dekat engkau, jangan nak terkesima sangat bila aku buat.


sorry to say.
jangan ingat aku diam, aku berlembut-lembutan dengan kau ni,
 aku "suka" sangat berkawan dengan kau.
aku "bahagia" sangat rasanya berkawan dengan kau okayyy.

therefore, 
sementara aku masih ada kesabaran ni, 
sementara aku masih boleh tahan ni,
please change your attitude. 

bukan untuk aku, tapi untuk diri kau sendiri.
supaya kau akan dapat lebih ramai kawan macam orang normal biasa.

carik kawan yang baik, jadi kawan yang baik.
:)



Saturday, September 8, 2012

new semester.


hey new semester !
ahlan wasahlan.

my new semester will be filled with...
.
.
.
.
.
new resolutions
.
.
.
new hope
.
.
.
new house
.
.
.
new housemates
.
.
.
new roomate
.
.
.
new classmates
.
.
.
new lecturers
.
.
.
new surrounding
.
.
.
and
.
.
.
hopefully
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
new boyfriend. maybe ?

LOL.
* tak payah nak gatal sangat *


guys, let's start our semester with BISMILLAH.
:)


Thursday, August 16, 2012

tahun ini, tahun depan, slightly different.


Salam buddies.

seronok lettew kalians nak raya kann.

well, actually tajuk entry ni bukan "slightly" dah ni.
I think it should be "totally".
raya tahun ni dengan raya tahun depan will be totally different.
TOTALLY DIFFERENT !!

kenapa ? 

bagaimana ? 

dimanakah salahnya ?

sebab... 
my second sister tu nak kahwin dah next year !
later, when she live with her husband,
siapa yang nak buat kuih raya banyak-banyak ?
siapa yang nak masak untuk kami first raya nanti ?
siapa yang nak manage dapur masa raya ?
siapa yang nak arrange jadual bertugas kami adik-beradik masa raya nanti ?

SIAPA ???

aku tahu dah. jawapannya mestilah...

AKU !

great !  -________-
 
pada kulit kacangnya (in a nutshell),
Selamat Hari Raya Aidilfitri uollssss !
seronoklah uollsss semua dapat beraya kat kampung halaman.
iollsss ni tang mana pulak ada kampung halaman kann.

iollsss sangat jelly melly goeslaw okay.


akhir kata,
BERHATI-HATI DI JALAN RAYA, 
INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG.

till then,
adios !

Tuesday, August 7, 2012

rimas nyah.


arrgghhhhh !

can you please stop disturbing me with your all messages.
everytime also mahu message tanya tengah buat apa, makan apa, masak apa.
kau siapa haa ? boyfriend aku ke ?
tak kan ?!

so........
boleh tak kau buat hal kau, aku buat hal aku.
boleh tak ?

RIMAS TAHU !

kalau kau pakai whatsapp tu kira tak apa lah jugak.
at least taK adalah membazir bil telefon aku asyik ke arah kau aje.

eh, tak tak !
still, aku rasa RIMAS !


till then, adios !
T_____T

Thursday, August 2, 2012

result first sem degree, dia mai dahhh...


haa, awat ?
baru nak rasa menyesal ?
rasa nak hentak kepala kat dinding ?

hentikanlahhh...
depa bagi masa belajaq, hang main-main.
hang layak lah dapat result macam nih lola oii.
tok sah nak salahkan tangga fakulti hang yang tinggi kaa, bangunan fakulti hang yang usang kaa apa.
sendiri buat, sendiri tanggung.


kalau last semester aku belajar dengan hanya menggunakan slides,
semester akan datang nih insyaAllah, saya akan belajar menggunakan proper books.
insyaAllah~

sila berubah amalina !
demi kebaikan diri sendiri.



but still, Alhamdulillah lepas jugak 3.00



anyhow,



till then, adios~
SALAM...


Sunday, July 29, 2012

what a tiring day.


Salam peeps !

since Hari Raya Aidilfitri is coming...
this whole day, aku telah diheret oleh kakak-kakak aku untuk pergi shopping mopping carik baju raya kat KL.
*amboii ayat cliche, diheret*
nay, it's actually just shopping. 
diorang tak ajak pon aku mopping shopping complex tuh punya floor. hehe.

so as a result, satu je baju kurung yang berjaya diperolehi as Kuala Lumpur today amat menyerupai pasar tani yang jual sayur-sayuran dan ikan-ikanan tiap-tiap hujung minggu tuh.

berduyun-duyun manusia habaq hang !!

oleh kerana I hate crowds ! 
I mean, crowds yang melampau-lampau.
maka, aku pon mengambil keputusan untuk turun KL semula pada weekday untuk carik lagi baju raya, tudung-tudung dan yang seangkatan dengannya.

postscript: one thing yang aku rasa nak sujud syukur hingga ke bumi adalah kerana ke-tidakramai-an Bangla-Bangla, Indon-Indon, Nepal-Nepal and Myanmar-Myanmar kat KL hari nih. where have they been actually ? duduk menghadap TV support team diorang kat Olympics agaknya. hantar athletes tiga empat kerat je pon. but it's okay, baguslah ada semangat. alhamdulillah~

till then, adios !
:)

Friday, July 20, 2012

ahlan wasahlan ya Ramadhan.


Assalamualaikum guys !

 bak kata adik aku, "pejam kelip pejam kelip" dah masuk bulan Ramadhan dah kita.
bulan yang penuh dengan keberkatan.
kaf-ba-ra-kaf-alif-ta-nun.

Yahoo !
tahun nih, sepanjang bulan puasa aku ada menetap kat rumah.
dah lama tak menikmati suasana macam nih.

boleh buka puasa dengan family tiap-tiap hari.
boleh pergi terawih sama-sama dengan adik-beradik.
 boleh main bunya api dengan mercun.
ehhh ?! 
*tengok kanan, tengok kiri*

jangan lupa niat puasa malam nih guys !

well actually, selain dari berita gembira bulan Ramadhan nih, ada lagi satu news yang buat aku seronok, dua ronok dan beronok-ronok.
a sister of mine dah start pakai tudung jugak last week !
Alhamdulillah ya Allah.
hopefully it will be permanent.

so, it has become 3 over 4.
sekarang, aku nak kena berceramah untuk yang lagi seorang tuh pulak.
hehe.
harap-harap pintu hati dia pon terbuka jugak lah untuk berubah.


 till then, kawan-kawan.
semoga kita semua mendapat barakah dalam bulan Ramadhan tahun nih.

adios ~

Tuesday, July 17, 2012

tak masuk akal.


Haha !
this is funny.

all the no, don't and bad sangat tak masuk akal.


Monday, July 16, 2012

Cameron Highland.

Salam. hai guysss !

okay, memang dah lama pon aku pergi kan.
but then, baru nak terhegeh-hegeh sekarang nak udpate kat blog.

well, you know how was my life in UiTM Shah Alam.
mencari wifi just like citizens of Africa mencari air in their own country okay.
and yes i knew, ianya sangat sadis.

so now, let pictures talk.




















aku sebenarnya baru perasan one thing nih.
badan aku kalau di-compare-kan amongst family memang nampak kecik aje in fact aku creature yang paling kecik.
tapi, cuba kalau compare-kan badan aku dengan kawan-kawan aku pulak.
 MasyaAllah ! I am the biggest one.

 till then, adios !
>____<

Monday, July 9, 2012

paper CSC ohh-semm

Salam viewers !

siang tadi punya paper memang sangat ohh-semm.
just imagine, aku yang baru pulang dari tanah tinggi nih selamat tiba di USA dah pukul 7.30 (8 July 2012).
and my CSC paper was on 9 July 2012 at 9.00am okay kawan-kawan.
9.00am ! the next morning okayy.

and I made a stupid dumb dumb punya mistake dengan tidur tak sedar diri until 2.00am tanpa sentuh or baca sebutir pon CSC slides tuh.
then baru lah terhegeh-hegeh nak bangun start study.
dan itu sebenarnya sangat impossible untuk ilmu terus disematkan ke dalam otak okayy.

they said,
" selamber je kau kan amal, tengah-tengah musim exam nih boleh pulak kau pergi jalan-jalan makan angin kat Cameron Highland tuh "

yeaahhh ! aku memang selamber.
and this is my first time se-selamber sebegini.
so, jangan tiru aksi ini di rumah.
aku mohon sampai melutut-lutut semoga CSC aku pass.
 kalau dapat C pon aku bersyukur gila meroyan as long as I don't have to repeat this subject for my next semester.

rasanya aku patut buat kenduri doa selamat.
-________-"

Monday, May 28, 2012

Mickey Mouse world


mari melihat.
I have something to share here.

semalam, masa aku pergi Mid Valley ber-hanging dengan teman-teman,
dengan tidak sengajanya ternampak himpunan ribuan Mickey Mouse kat Center Court of Mid Valley tuh.
seriously impressed mix with batak !
aku yang on that time berada kat level 2, rasa macam nak melompat terjun terus ke level G untuk meng-usha expo tuh.

this is what I mean.













pergh ! ini hanyalah part of them je. ada beribu-ribu lagi sebenarnya.
memang impossible lah kalau aku ambik gambar semuanya kann.

anyhow, bestnya kalau aku dapat susun satu-satu binatang nih kat sebelah katil aku.
boleh aku tatap hari-hari sebelum tidur mati.
hehe.

Mickey Mouse, me Heart you.
<3

Mid Valley with T.H.E.M.


salam.
hai peeps !
it's been a long time I didn't update my blog mannn.
I can barely remember when was the last time I update my blog.
well, busy with my studies baq hang !

brief update for today,
" them " yang dimaksudkan di atas is my Sakan-ians.
serious terubat sedikit kerinduan after I met them.

coeval






with this image, i need ukulele right now.  :D








 ouh ya. don't be surprised lah tengok me with my spectacles nih sebab i used to take picture without them kann.
by the way, that girl in the picture is really really me.  
no hidden camera or whatsoever.  lalala ~
gemuk kan ?

shut up man !
jawab dalam hati sudah.
:P

till then,
adios !