Tuesday, January 31, 2012

3 gone in one day.


hye peeps!

just wanna share with u guys that i'm not feeling so good today.
everything was happen just like that.
in a snap of fingers.
 3 of them have left us.

curious huh? who am i talking about actually.

well, it's actually about my colleagues lah.
my lovely honey bunny colleagues called Miza, Aidil and Ain.

 anyway, nothing i can do about it.
just hope and wish that they will success with the decision that they have made and all the times happy with their life.
enjoy your age kids !

kak amal will never forget kalians.
pinky swear !
nanti kita chat-chat kat facebook okay adik-adik?
bye bye. nanti mesti missing all of you like crazy kann?
hukhuk. :(

#kesat-kesat air mata sambil layan this song


thousands of LOVE,
amalina arbawi  <3 

Thursday, January 12, 2012

once again, 3.


it's actually about my MUET result.
aku dapat Band 3 lagi even though dah cuba untuk kali kedua.
maybe memang LAW bukan rezeki aku.

tapi tak apa, aku redho.
sebab kita hanya merancang, Allah yang menentukan segalanya.
bukan aku je yang kecewa, classmates lain pon ada je yang dapat Band 3 lagi.
tapi aku lagi kesian and simpati kat diorang kott.
aku at least baru second try buat MUET nih.
but they have taken this MUET for about third times okay.

it's okay kawan-kawan.
mungkin course LAW nih bukan rezeki kita bersama.
let's pray for our success in the future alright?
doa agar dapat course yang boleh menjamin masa depan and hopefully dipermudahkan segala urusan semasa belajar.
*waah! ayat aku dah ala-ala pakar motivasi dah nih.*

in order to succeed, your desire for success should be greater than your fear of failure.
ingat itu wahai teman.
so, keep trying and never give up.
kalau bukan ini rezeki kita, kita cuba di bidang lain pulak.
mana lah tahu kat tempat lain membuatkan kita nampak lagi menyerlah ke kann.
 who knows? 

for omma and ayah.
alin mintak ampun sangat-sangat sebab tak dapat nak tunaikan impian korang untuk nak tengok alin jadi lawyer in the future.
but truly speaking ayah, alin tak minat pon nak jadi lawyer sebab alin dah tahu from my first footsteps masuk asasi undang-undang dulu-dulu yang to become a good lawyer memang sangat susah and too many procedure.
tapi rasanya tak semestinya jadi peguam je ada masa depan kan?
so please. give me some chance to reveal what is actually i'm good at.

 
postscript: keciwa habis bila tengok marks first trial MUET and second trial MUET yang baru dapat recently nih. deduction for about 10 marks okay. harap maklum. my result for writing and reading paper were worse compared than my first MUET result. fineeee~ pasrah ! *tahan telinga kena marah dengan omma and ayah*

Wednesday, January 11, 2012

iPhone 4S pulak dah.


caution: this entry is fully story about my beloved father okay.

dia buat lagi dah.
main tukar-tukar handphone again and again.
and this time, iPhone 4S !

 

waah tudiiiiiiaaaaa !
ambik kau. aku yang remaja bergetah dan bertenaga nih pon tak mampu nak pakai iPhone lagi okay.
but he have it now.

ha'ah.
sebenarnya memang aku jealous pon.

but you know what?
he keep asking me macam mana nak guna iPhone 4S dia tuh.
so, rasa jealous and annoyed itu mula membelenggu diri aku sekarang nih.


ayah, i tell you what haa.
alin manalah nak tahu guna binatang tuh ayah oii.
ini pon first time lah alin dok pegang benda alah tuh.
biasa alin pegang kat exhibition center je ayah.

sadis kan anak ayah sorang nih?
haihhhh~

by the way ayah, kalau agak-agak susah sangat nak guna iPhone tuh, bagi je lah kat alin okay?
alin terima je segala pemberian orang dengan tangan yang terbuka. teehee~
 then, bila dah sampai kat tangan alin, tahulah alin nak gunakan ia dengan sebaik-baiknya.
trust me.  >__<

and tiba-tiba je rasa sayang lebih sikit dekat ayah sejak ayah ada iPhone nih. 
hehe.
i LOVE you ayah!
<3

Friday, January 6, 2012

berhenti berharap.


ouh please lahh.
tolonglah jangan bagi aku mengharap lagi.
enough! i'm sick with it!

waiting such a torture u know.
aku tak boleh blah dah dengan semua nih.

but my mum often says,
keep patient because Allah will always be with those who patient.
okay, that's it!
just patient lola.
cool down! chill and relax lah sikit!
kalau betul itu rezeki aku, takkan ke mana lah.
insyaAllah i will get it soon.
insyaAllah~

thousands of love,
amalina arbawi <3

Wednesday, January 4, 2012

heart.


hai peeps!

hari nih hati rasa tak sedap.
hati rasa tak best.
terasa macam kurang garam or maybe gula.

tiba-tiba rasa macam nak nangis pulak bila memikirkan yang tak lama lagi, aku nak kena berhenti kerja dah.
i was like " aaarrrrrggghhhhhh! tak mau! "
rasa macam tak nak tinggalkan member-member kerja yang sporting habis gila siamang tuh semua kalau boleh.
i've already considered  them as my second family okay.
frankly speaking nih. 
* look at my face. i mean my serious face. i really mean it. *
we're really like brothers and sisters dah.
susah senang sama-sama.
kena marah, kena denda pon sama-sama.
makan tidur solat pon sama-sama.
seriously gonna miss all of u guys nanti.

kak fieza, kak aishah, kak mira, farhan, ashraf, ria, wanie, aidil, ain, sheera, miza, amy, syue.
promise me that u guys will never forget me okay?

here i give u guys a big hug okay.
pandai-pandai lah korang share-share.
i love u guys kawan-kawan sekerja.
<3