Thursday, January 12, 2012

once again, 3.


it's actually about my MUET result.
aku dapat Band 3 lagi even though dah cuba untuk kali kedua.
maybe memang LAW bukan rezeki aku.

tapi tak apa, aku redho.
sebab kita hanya merancang, Allah yang menentukan segalanya.
bukan aku je yang kecewa, classmates lain pon ada je yang dapat Band 3 lagi.
tapi aku lagi kesian and simpati kat diorang kott.
aku at least baru second try buat MUET nih.
but they have taken this MUET for about third times okay.

it's okay kawan-kawan.
mungkin course LAW nih bukan rezeki kita bersama.
let's pray for our success in the future alright?
doa agar dapat course yang boleh menjamin masa depan and hopefully dipermudahkan segala urusan semasa belajar.
*waah! ayat aku dah ala-ala pakar motivasi dah nih.*

in order to succeed, your desire for success should be greater than your fear of failure.
ingat itu wahai teman.
so, keep trying and never give up.
kalau bukan ini rezeki kita, kita cuba di bidang lain pulak.
mana lah tahu kat tempat lain membuatkan kita nampak lagi menyerlah ke kann.
 who knows? 

for omma and ayah.
alin mintak ampun sangat-sangat sebab tak dapat nak tunaikan impian korang untuk nak tengok alin jadi lawyer in the future.
but truly speaking ayah, alin tak minat pon nak jadi lawyer sebab alin dah tahu from my first footsteps masuk asasi undang-undang dulu-dulu yang to become a good lawyer memang sangat susah and too many procedure.
tapi rasanya tak semestinya jadi peguam je ada masa depan kan?
so please. give me some chance to reveal what is actually i'm good at.

 
postscript: keciwa habis bila tengok marks first trial MUET and second trial MUET yang baru dapat recently nih. deduction for about 10 marks okay. harap maklum. my result for writing and reading paper were worse compared than my first MUET result. fineeee~ pasrah ! *tahan telinga kena marah dengan omma and ayah*

No comments:

Post a Comment