Saturday, February 18, 2012

nothing,


Assalamualaikum saudara saudari sekalian...


lagi 15 hari je nak masuk belajar balik kat UiTM Shah Alam.


kawan-kawan lain:

semua dok kalut carik rumah sewa, ada yang dah dapat dah pon.
dah tahu transport nak pergi kelas macamana.
dah apply ptptn.
dah berjinak-jinak packing bags.
dah plan banyak activities.
dah ready nak masuk belajar semula.

BUT I'VE NOTHING !
habuk pon tak dak.
preparation apa semua tak buat lagi.

syabas Nuramalina Mohd Arbawi!
keep it up baby !
 T____T



Doa Mengelak Daripada Malas.
NAH ! AMBIK NIH.
nih makanan untuk kau.
jemput makan, amalina.

 
till then, Salam~

Thursday, February 16, 2012

awesome !


assalamualaikum...

Ustaz Zulkifli Ahmad.
tak kisahlah dia siapa pon.
tak kisahlah latar belakang dia macam mana pon.
tak kisahlah dia dari keluarga apa pon.
tak kisahlah dia dari parti politik mana pon.
yang pasti, he is so awesome !
:)

 



bila dia menyanyi lagi awesome okay.




till then, adios !

Wednesday, February 15, 2012

kenapalah Shah Alam jauh sangat?

 hye peeps!
* duduk bersila sambil makan coklat kisses sambil blogging *



first things first.
Alhamdulillah untuk offer nih.
Kau yang maha mendengar dan memakbulkan doa.

second things second.
DAMN !
aku dah start tak boleh duduk diam.
member-member lain semua dah dapat rumah sewa.
tinggal aku je yang terkayak-kayak belum settle apa pon lagi.

conversation with omma :
aku     :  mak, boleh tak alin nak sewa rumah dengan kawan-kawan alin? ye lah, alin kan 
              tak dapat kolej.
omma :  buat apa susah-susah sewa dengan kawan? kak jenna kau tengah carik rumah 
             sewa jugak tuh. duduk je lah dengan dia kan lagi senang. korang kan adik-beradik.
             tapi, apa-apahal pon cuba apply mintak kolej dulu.
aku     :  okay. *speechless*

conversation with my sister:
aku          :   kak jenna, kau tak nak carik rumah sewa ke? mak suruh aku duduk dengan 
                   kau je nanti.
kak jenna :  rumah sewa apanya? aku nih pon tengah nak mohon mintak kolej nih haa. 
                   kau cuba je lah mintak kolej dulu, manalah tahu ada rezeki untuk dapat ke.
aku          :  *speechless*

mereka seolah-olah confident kalau kita mohon mintak kolej tuh, automatik akan diterima masuk terus just like that.
people, tolonglah ada backup plan sikit boleh tak?
in case lah kalau alin mohon kolej, tapi tak dapat.
then, what do you expect?
korang nak alin ulang-alik dari Hulu Langat ke Shah Alam everyday kaa?
OMG !
itulah pentingnya Plan B okay.
-_________-

Sunday, February 12, 2012

Forever SAKAN.


this is what i call FAMILY.
 working together with them give me much much and more happier moments.

Yana, Dekna, Aidil, Ria, Zatul.

Sue, Zatul, Kak Aishah (asst. manager), me.  :)

Sue, Zatul, Kak Aishah (asst. manager), Kak Jah (ex-asst. manager), Kak Fieza (manager), me.

Farhan, Kak Jah, Ria, Sue, me.

Kak Aishah, Miza, Adel, Kak Fieza, me, Syue.

Malik, me, Kak Aishah, Zatul, Kak Mira, Billa.

Billa, me, Dekna, Ain, Ria, Wanie, Kak Ayu.

our beloved Garfield !



Miza, Kak Mira, Aidil, me, Emi, Sheera, Kak Fieza & Kak Aishah.
Paan, me, Sheera, Adel, Kak Fieza, Ashraf, Kak Mira & Shaheer.
lori stok yang kami TIDAK SUKA !



credits to u alls that i love most:

Kak Fieza:
hai akak manager ! baru 2 hari tak pergi kerja, dah rindu kat akak dah.
  • amal rindu nak dengar akak gosipkan amal dengan abang Fendi "Speedmart" tuh. aww awww!
  • amal rindu nak tengok akak kenakan kami semua lagi. sampai nangis-nangis amal masa akak tipu kata amal shortkan duit counter sampai RM100 tuh. tak baik tau !
  • amal rindu nak dengar suara rock akak menyanyi.
  • amal rindu nak dengar akak cakap loghat kelate.
  • rindu nak dengar akak tanya "amal okay tak?"
Kak Aishah:
hai akak assistant manager yang sangat awesome ! ntah akak sihat ke tidak ntah kan kat Tanah Merah tuh. pi training elok-elok noh kak. nanti bila dah balik langat, roger-roger lah amal okay?
  • amal rindu nak dengar akak nyanyi kuat-kuat menghiburkan kami satu kedai tuh. tak kira semua genre musik pon akak belasah nyanyi kuat-kuat.
  • rindu nak tengok akak berfikir kat bawah tangga tuh untuk cari idea nak tulis Daily Worksheet akak. #comel !
  • rindu nak tengok akak buat gaya cartoon Atashinchi. sumpah cute habis !
  • amal rindu nak tengok akak marah bila kami selalu mintak-mintak kunci drawer kat akak time rehat.
Farhan:
ann, nothing much i wanna write about you because i have made an entry special for you. nanti orang lain jealous pulak. yedakk?
  • aku rindu nak jadi fashion consultant kau lagi. have you found my replacement?
  • rindu nak dengar cerita-cerita sengal kau.
  • rindu kat lawak-lawak kau yang can be considered as lawak jugak lah.
  • rindu nak borak-borak dengan kau. gossiping. daaaa~
  • rindu nak pi jalan-jalan dengan kau and others waktu rehat. makan burger together.
  • and lastly, rindu kat KENTUT kau. HAHA!
Kak Mira:
hai akak. mesti akak rindu kat amal kan? okay, stop crying please ! amal tak habis lagi nak menulis untuk akak nih.
  • akak, amal rindu nak gurau-gurau dengan akak.
  • rindu nak dengar akak gelak non-stop.
  • rindu nak tengok akak shuffle.
  • rindu nak tengok akak menari k-pop.
  • rindu nak baring-baring and gossiping dengan akak kat bilik rehat.
  • rindu nak tengok akak make-up. hehe.
Adel:
hai budakk. tak dak pa aihh nak cakap dengan kau kat sini. kalau ada yang aku nak cakap pon, aku dah straight to the point je terus kat kau. tak dak nervous-nervous aih dengan kau. by the way, just nak cakap that i love you so much Kawan ! jumpa di Shah Alam nanti okay?

Ashraf, Emi & Sheera:
hai adik-adik akak ! rindu kat kita tak? rindu tak? rindu tak? rindu tak? hehe.
  • akak rindu kat semua aksi-aksi comel Ashraf.
  • rindu dekat pertolongan-pertolongan Ashraf semua.
  • rindu nak dengar Ashraf nyanyi lagu-lagu jiwang untuk akak. walaupon ianya sangat menggelikan, but i think it's sweet. <3
  • akak rindu kat kesengalan Emi.
  • rindu nak tengok Emi tidur kat department selipar tuh. pandai kau carik port kann?
  • rindu nak tengok Emi duduk kat lantai sambil lipat kain pasang. ala-ala gadis melayu gituh !
  • akak rindu nak dengar Sheera cakap peyat-peyat macam budak-budak tuh. #somel gilaaa !
  • rindu nak gossiping dengan Sheera kat beyond department baby and ladies tuh.
  • rindu nak tengok Sheera main gitar. u look gorgeous okay !
Syue & Am:
hai rakan sebaya !
  • rindu nak naik bas pi kerja sama-sama dengan kalians.
  • rindu nak dengar Am cerita pasal rabbits and cats Am.
  • rindu nak makan makanan yang Syue selalu sedekah kat Sakan tuh. ouh, not to forget,  rumah spongebob Syue tuh! yummy pineapple.
  • rindu nak meluahkan ketidakpuasan hati terhadap bas rapid  bersama-sama dengan kalians.
Wanie:
hai awak !
  • rindu nak dengar kau merayu-rayu suruh aku bawak kek coklat. tapi masa aku bawak, kau tak datang pon. even hari last aku pon kau tak ada. quite dissapointed actually.
  • rindu nak pi pasar malam dengan kau naik motor.

Atie, Izzati & Shaheer:
hai semua freshie ! HAHA! untunglah korang sebab akak dah berhenti kerja. kalau tak, teruklah korang kena buli dengan akak nanti. waah gituh! kita semua tak sempat nak rapat pon sebab tak cukup masa nak mengenali korang sedalam-dalamnya lagi. so, nothing much yang akak/aku nak tulis untuk korang. But to atie, jaga- jaga dengan perangai tuh sikit okay. aku lantik kau sebagai pengganti aku. so, please beware your attitude okay. ouh. and tolonglah lembut sikit. hehe.
  • aku rindu nak gossip-gossip dengan kau
  • rindu nak dengar lawak-lawak sengal kau about Shaheer tuh. haha!
Malik, Aidil, Ain, Ria, Billa, Kak Ayu, Dekna, Yana:
hai alumni Sakan branch Hulu Langat! rindu kat kalians semua aihh ! kini kita dalam satu club yang sama. Alumni Sakan Hulu Langat. hee~
  • rindu nak dengar Malik berteka-teki.
  • rindu nak dengar Aidil buat lawak. lokasi biasa: entrance Sakan. Aidil, sorry akak tak bagitahu kat Aidil yang akak nak berhenti kerja. mintak ampun!
  • rindu nak gurau-gurau dengan Ain and Ria.
  • rindu nak bergelak ketawa dengan Billa kat school tuh. thanks sebab selalu tolong akak. Love you adik!
  • rindu nak kacau-kacau Kak Ayu naikkan stok.
  • rindu dengan "Cik Temah" Dekna tuh.
  • rindu nak tolong Yana kemas-kemas department ladies.

LAST WORDs FROM ME:
korang jangan nak degil-degil dengan Kak Fieza and Kak Aishah okay? dengar cakap dorang !
take care semua ! 
jangan lupakan amal.
pray for my success.  :)

till then, adios! 
wiping the tears,
amalinaarbawi <3

touched.


assalamualaikum.
hye candy buddies !
* eh? reti jugak budak bagi salam rupanya kann? biasanya start entry with "hai" ala-ala omputih. *
warna kulit pon coklat gelap, tak sedaw diri !

" touched "
have you ever felt touched?

haa. cuba kalians look at this picture.
bawah nih.


haa. apa macam?
kau ada?
tak kan? kalau tak, senyap je okay.

someone's gave me this sweet thing 2 days before i quit from my job okay.
cuba teka siapa? cuba teka siapa? cuba teka siapa?
* panggg ! percuma satu penyepak ! *

MY GREAT BROTHER !
abang ! you're such a good good abang that i had ever have lah Mohamad Farhan Mohamad Amin !
* ouh, his korean name Park Han Min *

eh? kita ada gambar bersama lah ! baru perasan.
 setelah aku punggah semua gambar-gambar dalam laptop aku yang usang nih, tiba-tiba terjumpa pulak this picture.
rezeki korang lah dapat tengok setepek rupa paras beliau.
almaklum lah, dia nih retisss yang hot setappp kann. mana lah nak ada banyak sangat gambar-gambar dengan rakyat jelata yang biasa-biasa macam aku nih.

back to my story.
motif beliau memberi benda alah ini adalah untuk apa sebenarnya?
hehehe.
untuk nak tengok aku nangis terharu lah tuh kann?
if that's the point, so i guess you have successfully done it.
:-P
by the way ann, thanks for all your gifts okay.
not to forget, your "D" tuh sekali.
sweet ! i like, totally love it.
memandangkan aku dah tak ada kat kedai tuh,
ada wasiat sikit aku nak bagi kat kau nih.
  1. Tolong jaga kak Fieza tuh baik-baik okay. suruh workers lain patuh arahan dia.
  2. Please be a good leader to guide pekerja-pekerja baru (freshie) ke jalan yang elok ye?
  3. Tolong make sure that kedai tuh selalu mendapat sambutan orang ramai ek?
  4. Please take care of them and yourself for me okay.
  5. And last but not least, please do not forget me. hee~  #sedih
till then, adios !
much love,
amalina arbawi  <3