Wednesday, February 15, 2012

kenapalah Shah Alam jauh sangat?

 hye peeps!
* duduk bersila sambil makan coklat kisses sambil blogging *



first things first.
Alhamdulillah untuk offer nih.
Kau yang maha mendengar dan memakbulkan doa.

second things second.
DAMN !
aku dah start tak boleh duduk diam.
member-member lain semua dah dapat rumah sewa.
tinggal aku je yang terkayak-kayak belum settle apa pon lagi.

conversation with omma :
aku     :  mak, boleh tak alin nak sewa rumah dengan kawan-kawan alin? ye lah, alin kan 
              tak dapat kolej.
omma :  buat apa susah-susah sewa dengan kawan? kak jenna kau tengah carik rumah 
             sewa jugak tuh. duduk je lah dengan dia kan lagi senang. korang kan adik-beradik.
             tapi, apa-apahal pon cuba apply mintak kolej dulu.
aku     :  okay. *speechless*

conversation with my sister:
aku          :   kak jenna, kau tak nak carik rumah sewa ke? mak suruh aku duduk dengan 
                   kau je nanti.
kak jenna :  rumah sewa apanya? aku nih pon tengah nak mohon mintak kolej nih haa. 
                   kau cuba je lah mintak kolej dulu, manalah tahu ada rezeki untuk dapat ke.
aku          :  *speechless*

mereka seolah-olah confident kalau kita mohon mintak kolej tuh, automatik akan diterima masuk terus just like that.
people, tolonglah ada backup plan sikit boleh tak?
in case lah kalau alin mohon kolej, tapi tak dapat.
then, what do you expect?
korang nak alin ulang-alik dari Hulu Langat ke Shah Alam everyday kaa?
OMG !
itulah pentingnya Plan B okay.
-_________-

3 comments:

  1. Jom kita ber'camping' dekat luar uitm tu amal hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku kalau tk dapat rumah sewa, niat mmg nak pasang khemah je depan uitm tu. biar pihak kolej tu nampak betapa gigihnya kita nak dapatkan accommodation. -___-

      Delete
  2. HAHA! ain, aku ajak kau duduk kat rumah tumpangan kau jual mahal. hehe.

    mal, moh ler kita pasang khemah kat roundabout2 di sekitar shah alam tuh. :D

    ReplyDelete