Sunday, April 29, 2012

dear kakak komander Kesatria,

salam...
hai penerjah semua !

tiba-tiba hari nih rasa macam nak meluahkan apa yang terbuku kat hati nih setiap kali aku kawad Kesatria every friday.


kakak komander Kesatria yang sangat berperangai comel.
aku pon tak tahulah ntah apa yang dia jealous or dengki sangat kat aku and cara aku berkawad. mungkinkah dia merasa aku kawad lagi bagus dari dia ? or maybe aku lagi cute dari dia kott ? mungkin, masuk akal jugak statement nih. HAHA.

okay enuff. whatever it is, aku sangat merasakan ketidakadilan di situ.

just imagine people, kakak tuh keep observing aku berkawad even though orang-orang kat depan aku semuanya tangan dan kaki huru-hara berkawad. ada yang macam robot lagi. itu baru kisah yang berada di depan aku, yang kat belakang aku korang tak kira lagi berapa berteraburnya mereka semua kawad. 

dan kakak tuh seolah-olah mencari setiap kesalahan aku berkawad. bukan nak cakap besar lah ek kakak komander yang jelita, platun kawad aku masa kat sekolah dulu-dulu dijemput / diminta buat persembahan kawad kaki untuk peringkat kebangsaan okay. so, aku dah lali dah kena torture, kena tengking, kena herdik nih semua. 

at first, aku ingat bila masuk kawad kat UiTM with a little basic kawad yang aku ada nih tak adalah aku di-torture lagi. ternyata aku salah. rupanya yang ada basic kawad lagi teruk di-torture. what i mean here is mentally torture okay. harap faham.

aku yang tak boleh blah, peristiwa last week masa Kakak Komander Jelita (KKJ) tengah check barisan. aku terlupa bawak my matric card on that time. 

KKJ :  mana matric card ? *dengan muka bengis yang sangat jijik untuk dilihat
me    :  tertinggal. *short and sweet answer
KKJ :  kenapa tertinggal ?
me    :  lupa. *again, my short and sweet answer
KKJ :  kenapa lupa ?
me    :  *speechless sambil berfikir
KKJ :  kenapa lupa ?!

seriously annoyed !
ada ke jawapan untuk soalan tuh ?
what do you expect me to answer ?

" saya lupa sebab saya selalu makan semut ? "
"saya lupa sebab saya tak suka makan kismis ? "
" saya lupa sebab cuasa sejuk sangat lah hari nih ? "

these kind of answers ???

haihh, tak guna lah belajar tinggi-tinggi.
lepas nih aku nak cadangkan kat UiTM buat bangunan rendah-rendah je.
student kalau belajar makin tinggi, makin bodoh.


end of story...
till then, adios !

Wednesday, April 25, 2012

kecewa ke ?


when I look at this result....
* if you can't see, just click on that picture. I'm just too lazy to crop this ' binatang ' *


 and I was like.........

Huwaarrgggghhh !
( sambil hentak-hentak kaki )

well actually I'm not that dissapointed pon.
because I already know that I am not qualified to be a part of them.

apa yang orang akan cakap?
Amalina Arbawi ? masuk UIA ?
Nay ! does'nt make sense at all lah.

fineeeeeeee~
saya sedar.

end of story.
let's begin a new life with a big smile.
:)

Saturday, April 14, 2012

replay.


hai peeps !

aku pon tak tahu lah apa sebenarnya problem aku tengah-tengah malam nih.
apa yang merasuk aku actually.
which makes me keep replaying this song over and over again.

ce korang pulak dengar.
manalah tahu lagu nih sebenarnya memang ada "something" ke.

haa. tengok! speedy heart beat ?
takut lettew !
nih bukan prank ke apa okay. this is real.



both of them looks so sweet together right?
jealous i okay.

SHAHEIZY SAMMMMMMM !
me heart you.
hehehehe. 
*tersipu-sipu malu*

till then, adios !