Sunday, April 29, 2012

dear kakak komander Kesatria,

salam...
hai penerjah semua !

tiba-tiba hari nih rasa macam nak meluahkan apa yang terbuku kat hati nih setiap kali aku kawad Kesatria every friday.


kakak komander Kesatria yang sangat berperangai comel.
aku pon tak tahulah ntah apa yang dia jealous or dengki sangat kat aku and cara aku berkawad. mungkinkah dia merasa aku kawad lagi bagus dari dia ? or maybe aku lagi cute dari dia kott ? mungkin, masuk akal jugak statement nih. HAHA.

okay enuff. whatever it is, aku sangat merasakan ketidakadilan di situ.

just imagine people, kakak tuh keep observing aku berkawad even though orang-orang kat depan aku semuanya tangan dan kaki huru-hara berkawad. ada yang macam robot lagi. itu baru kisah yang berada di depan aku, yang kat belakang aku korang tak kira lagi berapa berteraburnya mereka semua kawad. 

dan kakak tuh seolah-olah mencari setiap kesalahan aku berkawad. bukan nak cakap besar lah ek kakak komander yang jelita, platun kawad aku masa kat sekolah dulu-dulu dijemput / diminta buat persembahan kawad kaki untuk peringkat kebangsaan okay. so, aku dah lali dah kena torture, kena tengking, kena herdik nih semua. 

at first, aku ingat bila masuk kawad kat UiTM with a little basic kawad yang aku ada nih tak adalah aku di-torture lagi. ternyata aku salah. rupanya yang ada basic kawad lagi teruk di-torture. what i mean here is mentally torture okay. harap faham.

aku yang tak boleh blah, peristiwa last week masa Kakak Komander Jelita (KKJ) tengah check barisan. aku terlupa bawak my matric card on that time. 

KKJ :  mana matric card ? *dengan muka bengis yang sangat jijik untuk dilihat
me    :  tertinggal. *short and sweet answer
KKJ :  kenapa tertinggal ?
me    :  lupa. *again, my short and sweet answer
KKJ :  kenapa lupa ?
me    :  *speechless sambil berfikir
KKJ :  kenapa lupa ?!

seriously annoyed !
ada ke jawapan untuk soalan tuh ?
what do you expect me to answer ?

" saya lupa sebab saya selalu makan semut ? "
"saya lupa sebab saya tak suka makan kismis ? "
" saya lupa sebab cuasa sejuk sangat lah hari nih ? "

these kind of answers ???

haihh, tak guna lah belajar tinggi-tinggi.
lepas nih aku nak cadangkan kat UiTM buat bangunan rendah-rendah je.
student kalau belajar makin tinggi, makin bodoh.


end of story...
till then, adios !

1 comment:

  1. Belajar tingg-tinggi tapi bodoh bertingkat-tingkat bak kata lecturer ManDi. Hikhik

    ReplyDelete