Sunday, July 29, 2012

what a tiring day.


Salam peeps !

since Hari Raya Aidilfitri is coming...
this whole day, aku telah diheret oleh kakak-kakak aku untuk pergi shopping mopping carik baju raya kat KL.
*amboii ayat cliche, diheret*
nay, it's actually just shopping. 
diorang tak ajak pon aku mopping shopping complex tuh punya floor. hehe.

so as a result, satu je baju kurung yang berjaya diperolehi as Kuala Lumpur today amat menyerupai pasar tani yang jual sayur-sayuran dan ikan-ikanan tiap-tiap hujung minggu tuh.

berduyun-duyun manusia habaq hang !!

oleh kerana I hate crowds ! 
I mean, crowds yang melampau-lampau.
maka, aku pon mengambil keputusan untuk turun KL semula pada weekday untuk carik lagi baju raya, tudung-tudung dan yang seangkatan dengannya.

postscript: one thing yang aku rasa nak sujud syukur hingga ke bumi adalah kerana ke-tidakramai-an Bangla-Bangla, Indon-Indon, Nepal-Nepal and Myanmar-Myanmar kat KL hari nih. where have they been actually ? duduk menghadap TV support team diorang kat Olympics agaknya. hantar athletes tiga empat kerat je pon. but it's okay, baguslah ada semangat. alhamdulillah~

till then, adios !
:)

Friday, July 20, 2012

ahlan wasahlan ya Ramadhan.


Assalamualaikum guys !

 bak kata adik aku, "pejam kelip pejam kelip" dah masuk bulan Ramadhan dah kita.
bulan yang penuh dengan keberkatan.
kaf-ba-ra-kaf-alif-ta-nun.

Yahoo !
tahun nih, sepanjang bulan puasa aku ada menetap kat rumah.
dah lama tak menikmati suasana macam nih.

boleh buka puasa dengan family tiap-tiap hari.
boleh pergi terawih sama-sama dengan adik-beradik.
 boleh main bunya api dengan mercun.
ehhh ?! 
*tengok kanan, tengok kiri*

jangan lupa niat puasa malam nih guys !

well actually, selain dari berita gembira bulan Ramadhan nih, ada lagi satu news yang buat aku seronok, dua ronok dan beronok-ronok.
a sister of mine dah start pakai tudung jugak last week !
Alhamdulillah ya Allah.
hopefully it will be permanent.

so, it has become 3 over 4.
sekarang, aku nak kena berceramah untuk yang lagi seorang tuh pulak.
hehe.
harap-harap pintu hati dia pon terbuka jugak lah untuk berubah.


 till then, kawan-kawan.
semoga kita semua mendapat barakah dalam bulan Ramadhan tahun nih.

adios ~

Tuesday, July 17, 2012

tak masuk akal.


Haha !
this is funny.

all the no, don't and bad sangat tak masuk akal.


Monday, July 16, 2012

Cameron Highland.

Salam. hai guysss !

okay, memang dah lama pon aku pergi kan.
but then, baru nak terhegeh-hegeh sekarang nak udpate kat blog.

well, you know how was my life in UiTM Shah Alam.
mencari wifi just like citizens of Africa mencari air in their own country okay.
and yes i knew, ianya sangat sadis.

so now, let pictures talk.




















aku sebenarnya baru perasan one thing nih.
badan aku kalau di-compare-kan amongst family memang nampak kecik aje in fact aku creature yang paling kecik.
tapi, cuba kalau compare-kan badan aku dengan kawan-kawan aku pulak.
 MasyaAllah ! I am the biggest one.

 till then, adios !
>____<

Monday, July 9, 2012

paper CSC ohh-semm

Salam viewers !

siang tadi punya paper memang sangat ohh-semm.
just imagine, aku yang baru pulang dari tanah tinggi nih selamat tiba di USA dah pukul 7.30 (8 July 2012).
and my CSC paper was on 9 July 2012 at 9.00am okay kawan-kawan.
9.00am ! the next morning okayy.

and I made a stupid dumb dumb punya mistake dengan tidur tak sedar diri until 2.00am tanpa sentuh or baca sebutir pon CSC slides tuh.
then baru lah terhegeh-hegeh nak bangun start study.
dan itu sebenarnya sangat impossible untuk ilmu terus disematkan ke dalam otak okayy.

they said,
" selamber je kau kan amal, tengah-tengah musim exam nih boleh pulak kau pergi jalan-jalan makan angin kat Cameron Highland tuh "

yeaahhh ! aku memang selamber.
and this is my first time se-selamber sebegini.
so, jangan tiru aksi ini di rumah.
aku mohon sampai melutut-lutut semoga CSC aku pass.
 kalau dapat C pon aku bersyukur gila meroyan as long as I don't have to repeat this subject for my next semester.

rasanya aku patut buat kenduri doa selamat.
-________-"